Турција собори руски авион

• Креатор на темата Креатор на темата silmarillion
  • Време на започнување Време на започнување
Се уште стојам на истиот став. И ако ми ги примети сите коментари што имам пишувано, никаде не велам дека Турција Израел па и САД немаат соработено со Исис. Јас признавам дека Западот пред се САД играа прљаво, но јас мислам дека Русија да се согласеше уште пред 5 години да падне режимот на Асад денес немаше да се соочуваме со ова хуманитарна катастрофа. Заради Русите, Европа и Балканот денес неможат да кренаат гла од мигрантите.[DOUBLEPOST=1449318072][/DOUBLEPOST]
Израел е најголем сојузник на САД. А каде имам напишано дека ова земја е некоја членка ?
Израел не е ничиј сојузник, туку баш напротив Израел ја крои политиката на САД.И во САД и во Русија, евреите имат големо влијание, а посебно треба да се напомене дека замав зимат Евреите кои се населија во Израел од Русија, и тие градат блиски односи со Русија.Сите што мислат дека Израел е нечиј сојузник ми се смешни.

Израел не е ничиј сојузник, туку баш напротив Израел ја крои политиката на САД.И во САД и во Русија, евреите имат големо влијание, а посебно треба да се напомене дека замав зимат Евреите кои се населија во Израел од Русија, и тие градат блиски односи со Русија.Сите што мислат дека Израел е нечиј сојузник ми се смешни.
До некаде во право си, но јас сепак мислам дека Британците владеат со САД. Како велат,, во Лондон се кројат политиките, а во Вашингтон само се реализира.

У право е Реален коа вика дека да се тргнеше Асад денес ситуацијата немаше да биде толку трагична за сиријскиот народ. Еве свежи примери со Ирак, Либија...

Овој реален е контрадикторен сам на себе.

Тврди дека најголемо зло се Израел, Турција и Америка и тн.

А сепак иднината ја гледа во ЕУ и НАТО. :icon_lol:
Не да е контрадикторен и он не знае што сорта е, навива за турција а за аватар има грчки херој :pos:

До некаде во право си, но јас сепак мислам дека Британците владеат со САД. Како велат,, во Лондон се кројат политиките, а во Вашингтон само се реализира.
Тука имаш право но со една забелешка, не се кројат политиките во Лондон, туку во Лондон чекат како ќе изигра САД на терен.Британците се лешинари, хиени, гомно од народ, цело време вребат, чекат како ќе се развива ситуацијата и потоа превземат мерки за да се од победничката страна и тие да зграбат голем дел од пленот.Секогаш е така.
Неколку пати се споменува каде треба да води политиката на Македонија.Ние сме трн у око на сите, нит ЕУ и НАТО не сакат, а на Русија им сме трн у стапало, бидејќи им правиме проблем на апетите на нивните потенцијални сојузници, а за да опстои Македонија на жал мораме да сме нечиј вазал, а најрелно е тоа да ни е Израел.На Израелците би им биле сојузници на балканот, ќе им дадеме нашите ресурси, ќе добиеме нешто за возврат, Македонија нема да стравува од учките, и ќе одиме колку толку напред.
Евреите никогаш не ги преебале нивните сојузници, а и подобро да ми се населат 10-15 илјади евреи, отколку Сиријци ирачани и остала багра.А како што можеме да видиме, Израелците ја контролират цела ситуација, тие се единствени кои само ќарат а не губат ништо, и само јачат во ова лудило.

Сигурен сум дека тоа овошје и зеленчук ке се надомести со зголемен увоз од земјите на БРИКС, некои од нив полека стануваат Економски џинови, како на пример Бразил кој е еден од најголемите извозници на храна во светот.
Абе не можат да ги увезат от Бразил, поради многу причини. Патлиждани,пиперки от Бразил ке увезат?А на каква цена?
То прашането не да ги увезат на 3-5-10 пати поскапи цени...[DOUBLEPOST=1449323844][/DOUBLEPOST]
Факт е дека двете страни економски изгубија, но дека имаат алтернативи имат. Јас не велам дека Русија нема алтернатива. И Русија и Турција имаат алтернативи.
Ке им видим алтернативите и на едните и на другите.

Сигурен сум дека тоа овошје и зеленчук ке се надомести со зголемен увоз од земјите на БРИКС, некои од нив полека стануваат Економски џинови, како на пример Бразил кој е еден од најголемите извозници на храна во светот.

Египет и официјално се понуди да го зголеми извозот на зеленчук и овошје во Русија и да ги замени Турските производи.

Kaко ли опстојуваше Европа пред да ги донесат и рашират доматите пиперките компирот пченката...??

Kaко ли опстојуваше Европа пред да ги донесат и рашират доматите пиперките компирот пченката...??
То и без оган Европа опстоувала,ама не е потребно да се оди до тамо.

То и без оган Европа опстоувала,ама не е потребно да се оди до тамо.
ти веќе во амеби не врати, домат русите не знаеа шо е до 19 век сега одеднаш ќе пропаднеле без него

Не да е контрадикторен и он не знае што сорта е, навива за турција а за аватар има грчки херој :pos:
Човекот кажа дека навива за Западот. Но дали е во право или не, не е битно..
Важно секој втор збор му е за ЕУ и НАТО.

Не сум контраш бидејќи и јас сум православен, но извинете тоа немора да значи дека по секоја цена треба да сум за Русија. Од православните земји сум за Грција, Бугарија, Србија Украина итн. А и што е најважно иднината ја гледам во ЕУ и НАТО. Заради тоа и нивните политики ги поддржувам. Се уште не ја гледам Русија како добра мечка за светот.[DOUBLEPOST=1449317523][/DOUBLEPOST]
Факт е дека двете страни економски изгубија, но дека имаат алтернативи имат. Јас не велам дека Русија нема алтернатива. И Русија и Турција имаат алтернативи.
Знам јас каков си , затоа пишав Славјани а не православни . Биди си каков сакаш ама за мене би било навреда да му бидам другарче и поддржувач на ФМИ . У ствари ти си знаеш !
Апропо алтернативите , никој ниту бара ниту ќе бара алтернативи . Како било така ќе остане , може некои политички фигури и фигурчиња ќе се поместат или ќе ги тргнат од игра ама глобално играта е таа , за жал или среќа без поголеми измени!

ти веќе во амеби не врати, домат русите не знаеа шо е до 19 век сега одеднаш ќе пропаднеле без него
Кога свикнеш...тежко се откажуваш от работите.
Не разбрав само каде виде,дека ке пропаднели?[DOUBLEPOST=1449331437][/DOUBLEPOST]
Знам јас каков си , затоа пишав Славјани а не православни . Биди си каков сакаш ама за мене би било навреда да му бидам другарче и поддржувач на ФМИ . У ствари ти си знаеш !
Апропо алтернативите , никој ниту бара ниту ќе бара алтернативи . Како било така ќе остане , може некои политички фигури и фигурчиња ќе се поместат или ќе ги тргнат од игра ама глобално играта е таа , за жал или среќа без поголеми измени!
Днеска подржувачи,утре фанови :D

Се уште стојам на истиот став. И ако ми ги примети сите коментари што имам пишувано, никаде не велам дека Турција Израел па и САД немаат соработено со Исис. Јас признавам дека Западот пред се САД играа прљаво, но јас мислам дека Русија да се согласеше уште пред 5 години да падне режимот на Асад денес немаше да се соочуваме со ова хуманитарна катастрофа. Заради Русите, Европа и Балканот денес неможат да кренаат гла од мигрантите.[DOUBLEPOST=1449318072][/DOUBLEPOST]
Израел е најголем сојузник на САД. А каде имам напишано дека ова земја е некоја членка ?
Русија била крива за Мигрантската криза, оф мори мајкоо, што не ке прочиташ денеска:facepalm:

Изгледа дека санкцииве ќе ја натераат Русија повеќе да вложува во себе, и да го користи потенцијалот што го има.
Москва - Русија би могла да постане највећи светски снабдевач, здраве, еколошки чисте и високо квалитетне хране, изјавио је председник Русије Владимир Путин, преносе руски медији.

„Ми не само да можемо да прехранимо себе, узимајући у обзир нашу земљу, водне ресурсе - Русија може да постане највећи снабдевач здраве, еколошки чисте и високо квалитетне хране што је (позиција коју су) западни произвођачи давно изгубили, посебно узимајући у обзир чињеницу да потражња за тим производима на светском тржишту стално расте”, рекао је Путин.

Производња хране у Русији у 21. веку значајно је побољшана, наводи Раша тудеј.

Након што је Кремљ одбацио идеју о производњи хране која садржи генетски модификоване организме (ГМО), што је главна одредница америчке пољопривреде, Русија би могла да постане главни снабдевач високо квалитетне органске хране у свету.

То значи да постоји потенцијал за тржиштем подједнако на Западу, као и другим богатим државама - попут Кине и земаља Блиског истока, оцењује РТ.

Путин је истакао да је Русија сада извозник, а не увозник хране.„Пре десет година, увозили смо готово половину хране из иностранства и били смо зависни од увоза. Сада је Русија међу извозницима. Прошле године, вредност руског извоза пољопривредних производа износила је скоро 20 милијарди долара, што је за четвртину више него што је био приход од продаје оружја или једна трећина прихода од извоза гаса”, казао је Путин.

Руски председник је навео да све ово значи да ће Русија у потпуности бити способна да подмири домаће тржиште храном узгајаном у земљи до 2020. године.

Русија је увела ембарго на испоруку производа из Европске уније и САД, као одговор на западне санкције због кризе у Украјини.

Након што је Турска недавно оборила руски бомбардер Су-24 у Сирији, руске власти одлучиле да су да забране увоз воћа, поврћа и живине из Турске, а ова забрана ступиће на снагу од 1. јануара, преноси Танјуг.

http://www.politika.rs/scc/clanak/344828/Svet/Putin-Vise-zaradimo-od-hrane-nego-od-oruzja

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom