Турција собори руски авион

• Креатор на темата Креатор на темата silmarillion
  • Време на започнување Време на започнување
Што не си русофил ?

Rusofil sum i Makedonec taman rabota toa sekoj moze da go primeti toa i nikade ne sum go demantiral. Nego jas ne ja velicam tolku Ruskata politika kako sto ti svrsuvas na Amerikanskata superiornost. Ti si klasicen Rusofob i toa ima pricina koja samo ti ja znaes. Zgora na toa se plasis da se kazis deka si Albanec/Turcin/Cigan pa glumis tuka liberalen bezdomnik ne motas so nekakvi prikaski. Ti se znaes odnapred Turcija nema sansi da se raspadne Rusite od druga strana i te kako ke se raspadnat, toa za tebe vo tvojot svet izgleda se ima logika i nema vise da diskutiram tvoja rabota.
A za Fakti da zavrsham samo Turcija im 30% Kurdsko Malcinstvo toa e FAKT imoze da se provere. Ti od druga strana se pravis nostradamus i baba vanga vo edno bez nitu eden argument koj moze da se procita nekade.

Rusofil sum i Makedonec taman rabota toa sekoj moze da go primeti toa i nikade ne sum go demantiral. Nego jas ne ja velicam tolku Ruskata politika kako sto ti svrsuvas na Amerikanskata superiornost. Ti si klasicen Rusofob i toa ima pricina koja samo ti ja znaes. Zgora na toa se plasis da se kazis deka si Albanec/Turcin/Cigan pa glumis tuka liberalen bezdomnik ne motas so nekakvi prikaski. Ti se znaes odnapred Turcija nema sansi da se raspadne Rusite od druga strana i te kako ke se raspadnat, toa za tebe vo tvojot svet izgleda se ima logika i nema vise da diskutiram tvoja rabota.
A za Fakti da zavrsham samo Turcija im 30% Kurdsko Malcinstvo toa e FAKT imoze da se provere. Ti od druga strana se pravis nostradamus i baba vanga vo edno bez nitu eden argument koj moze da se procita nekade.
Јас сум вистински патриот и вистински македонец,и што е најважно не сум лажен патриот, и мислам дека МКД треба да влезе во ЕУ и НАТО, а никако да не биде со Русија.

Јас сум вистински патриот и вистински македонец,и што е најважно не сум лажен патриот, и мислам дека МКД треба да влезе во ЕУ и НАТО, а никако да не биде со Русија.
Абе прав патриот си :D.Да беше ќе знаеше дека НАТО е формиран после воената интервенција кои ја имаа САД и Британија во граѓанската војна во Грција, кога извршија етничко чистење за што се велемајстори.Но мора да те поддржам во фактот дека Русија ја има премногу пати заебано на Македонија, од Букурешкиот договор кај што не превземаа ништо против поделбата, или бар славјански територии да не завршат под Грција, па до граѓанската војна и.т.н.

Jaс сум за тие што ќе понудат повеќе секако со 1 500 000 жители ќе бидеме нечии слуги - факт.

Абе прав патриот си :D.Да беше ќе знаеше дека НАТО е формиран после воената интервенција кои ја имаа САД и Британија во граѓанската војна во Грција, кога извршија етничко чистење за што се велемајстори.Но мора да те поддржам во фактот дека Русија ја има премногу пати заебано на Македонија, од Букурешкиот договор кај што не превземаа ништо против поделбата, или бар славјански територии да не завршат под Грција, па до граѓанската војна и.т.н.
Друже се дур се јадеме меѓусебе грци,бугари,срби македонци нема да имаме иднина овдека на Балканот. А дека сум против Русија сум. Јас иднината ја гледам во ЕУ и НАТО. А со Русија само тикви ќе садиме.[DOUBLEPOST=1449182661][/DOUBLEPOST]
Какви империи се распаднале, Шпанија, Турција и не знам кој не можеле.
Шпанија пак ниту 1% нема шанси да се распадне.

Последно уредено:
Ти си од оваа Македонија :)
11.jpg

МКД не може таква политика да води,да влезе во ЕУ и НАТО и велиш никако да не биде со Русија бидејќи американска политичка агенда е дали си со НАТО или со Русија трето нема затоа Грујо му рекол на Нуланд МКД да биде со нато,а да не биде со ЕУ туку со Русија и пак не е на УСА агенда затоа сакаат да го отараси Грујо преку кодошите и пиончето Зајко и милениците албанци .

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Последно уредено:
МКД не може таква политика да води,да влезе во ЕУ и НАТО и велиш никако да не биде со Русија бидејќи американска политичка агенда е дали си со НАТО или со Русија трето нема затоа Грујо му рекол на Нуланд МКД да биде со нато,а да не биде со ЕУ туку со Русија и пак не е на УСА агенда затоа сакаат да го отараси Грујо преку кодошите и пиончето Зајко и милениците албанци .
Има една много точна приказна от овиja простори: Винаги со Германиja(читаj западот),никога против Русиja.
Да си дадеме сметка дека РМ не е имала односи со Русиja реално.

Зошто не го спомнувате фактот дека западната дружина дејствува заедно, а Русија сама ?

Самиот факт што Русија дејствува сама докажува дека може рамо до рамо да се носи со Америка нејзината дружина. Не и требаат нејзе Британија, Франција, Германија и останатите газолижачи на Америка за да дејствува негде.
Замисли до пред 16 години на кое ниво беше руската држава со чело на Јелцин пијаницата, а сега каде е... а допрва каде ќе одат, ова е само почетокот :sneaky:

Турција може доби "како награда" 3 милијарди за соборување на рускиот авион, ама затоа сега Туркмените во Сирија ќе го јадат на велико (со се нафтата на Ердоган)

Затоа полека Дарди, не се нервирај... земи дијезапамчето и посматрај што ќе се случува понатаму. Еден факт од кој неможеме да избегаме е дека Русија е тука и преставува огромна опасност да ја симне Америка (плус со нејзините 100 сојузници) од светскиот трон... и тоа сама, без никаква помош.

Црни денови идат за Јенките
:kafence:

Шт
1- Турција не е Југославија
2- Турција е најсилна муслиманска земја во светот, плус членка на НАТО
3- Југославија не беше во НАТО.
4- Југославија беше федеративна земја со еден куп етникуми и лајнурии
5- Русија со ова темпо и политика остај што никогаш нема да ги парираат Американците, туку ќе се распаднат внатрешно. Исто како во времето на СССР.
оШто ако е членка на НАТО?Колку пати последниве 2-3 год истите членки на НАТО му правеа пучови на ердоган?Колку пати твитер и јутуб беа гасени од ердоган?
И остави ја ти Југославија,она беше тродупло појака од Турција и ја уништија за месец дена.Турција за помалце би ја срушиле,исламисти,секуларци,курди има партал да се направат.

Малце е оф топик, али би требало да знаете дека Југославија ќе ја уништеа на кукакво лето, да не беше тоа желба на самите граѓани. Ја бев еден од нив.

Русија ја има премногу пати заебано на Македонија, од Букурешкиот договор кај што не превземаа ништо против поделбата

Русија беше главен предводник на поделбата на Македонија

Шт

оШто ако е членка на НАТО?Колку пати последниве 2-3 год истите членки на НАТО му правеа пучови на ердоган?Колку пати твитер и јутуб беа гасени од ердоган?
И остави ја ти Југославија,она беше тродупло појака од Турција и ја уништија за месец дена.Турција за помалце би ја срушиле,исламисти,секуларци,курди има партал да се направат.
Е како да не Турција е втора најголема сила во НАТО одма после САД. А во едно и трета најголема воздушна флота. А во врска со темата. Последен збор ми е дека Русија остана трудна. По правилно требеше и тие да соборат некој турски авион, така да после ова бадијава е политичките и економските калкулации на Путин.

Е како да не Турција е втора најголема сила во НАТО одма после САД. А во едно и трета најголема воздушна флота. А во врска со темата. Последен збор ми е дека Русија остана трудна. По правилно требеше и тие да соборат некој турски авион така да бадијава е политичките и економските калкулации на Путин.
каква страшна сила е Русија кога ја заземји втората по јачина воздушна флота на НАТО,после уривањето на рускиот авион Турција не “лета“ повеќе на тие простори

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom