Турција собори руски авион

• Креатор на темата Креатор на темата silmarillion
  • Време на започнување Време на започнување
Не ми беше поентата дека се многу пари. Турција моментално економски ништо не губи од Русија. Колку и да изгубат неможат да банкротираат. Турција има алтернативи каде да ги продава производите. Па веќе и неколку договори се потпишаја.

Abe na Kurdite ke im dade oruzje i op 1/3 od teretorijata ke im ode vo nepovrat na Turcite i posle ke bide Yugoslavia i Milosevic Episode 2 tamu. Problemot na Turskiot Narod e sto e mnogu prost i nepismen nema da svatat sto im se slucuva.

Abe na Kurdite ke im dade oruzje i op 1/3 od teretorijata ke im ode vo nepovrat na Turcite i posle ke bide Yugoslavia i Milosevic Episode 2 tamu. Problemot na Turskiot Narod e sto e mnogu prost i nepismen nema da svatat sto im se slucuva.
40 години искуство имаат со курдите. Тие знаат како се расправаат со нив. Ќе ги докрајчат сите до еден. Истата судбина ќе им се случи и на каталонците и баскијците доколку се обидат да кренат востание против Шпанија. Жалам ама овие земји не се Југославија.

40 години искуство имаат со курдите. Тие знаат како се расправаат со нив. Ќе ги докрајчат сите до еден. Истата судбина ќе им се случи и на каталонците и баскијците доколку се обидат да кренат востание против Шпанија. Жалам ама овие земји не се Југославија.

Kurdite 40godini se borat za svoja drzava bez sponzor ali ete koj ceka ke doceka...Albancite vo Jugoslavija istotaka si gi docekale svojte 5min radi Amerikanskiot sojuznik. Realen se vikas a daleku si od realnosta

Последно уредено:
Значи Путин реши да игра само на картата дипломатија со Ердоган :)

Kurdite 40godini se borat za svoja drzava bez sponzor ali ete koj ceka ke doceka...Albancite vo Jugoslavija istotaka si gi docekale svojte 5min radi Amerikanskiot sojuznik. Realen se vikas a daleku si od realnosta
1- Турција не е Југославија
2- Турција е најсилна муслиманска земја во светот, плус членка на НАТО
3- Југославија не беше во НАТО.
4- Југославија беше федеративна земја со еден куп етникуми и лајнурии
5- Русија со ова темпо и политика остај што никогаш нема да ги парираат Американците, туку ќе се распаднат внатрешно. Исто како во времето на СССР.

1- Турција не е Југославија
2- Турција е најсилна муслиманска земја во светот, плус членка на НАТО
3- Југославија не беше во НАТО.
4- Југославија беше федеративна земја со еден куп етникуми и лајнурии
5- Русија со ова темпо и политика остај што никогаш нема да ги парираат Американците, туку ќе се распаднат внатрешно. Исто како во времето на СССР.

1.) Se slozuvam ednata bese Federacija drugata e diktatura
2.) problemot e sto svetot ne postoj samo od muslimani
3.) i da bese ke se raspadnese
4.) bezveza argument sto sakas da kazes Turcija nemoze da se raspadne? ima 30% Kurdi tamu
5.) Pak li ova vo kafana go slusna?

Slusaj me Flamur, Driton, Ilir, Kushtrim ili kako ida se vikas znaeme site deka ne ti odgovara djabe da ti se dokazuvame ovde. Jas da ti pokazuvam crn list ti ke pokusavas da me ubeduvas deka e bel i obratno.
Ti Amerika ke ja branis do Smrt bidejki nejzin poraz znaci i tvoje unistuvanje tuka nema hard feelings barem kazi si iskreno nikoj nema da ti se luti, obratno vaka so ovie "argumenti" izpagjas kako nekoj seljak od singelic koj mislel do skopje otisol ja otkril amerika.

Зошто не го спомнувате фактот дека западната дружина дејствува заедно, а Русија сама ?

Русија става санкција врз Турција, ама само Русија, а од друга страна десетина држави ставија санкции врз Русија (заради Украина), иако директно Русија сеуште не чепнала ниедна НАТО или ЕУ држава, а замислете тоа да се случи, каква ли реакција ќе има.

Знаете кој е стилот на организираната дружина, без испукан куршум ќе ја совладаат Русија, исто како и пред 20-30 години. Можеби ќе трае, ама ќе биде безболно, а успешно.

Време е сега да им падне економијата, намалување плати, зголемување невреботеност, пораст на цените ... тоа ќе создаде нервоза кај народот, и мора да се кренат, иначе ќе завршат како Северна Кореја, изолирани од светот.

Платите во Русија веќе забележуваат страшен пад, од 840 долари, на само 508 долари. И сега викате русите нема да одат во Турција на летување, па и да сакаат нема да можат, се што е надворешно сега за нив е скапо. Турција за нив веќе е скапа дестинација, очекувајте ги во Дојран сега.

Putin: Spremite se, dugo će nas sabotirati
http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2015&mm=12&dd=03&nav_id=1070416

Последно уредено:
Зошто не го спомнувате фактот дека западната дружина дејствува заедно, а Русија сама ?

Русија става санкција врз Турција, ама само Русија, а од друга страна десетина држави ставија санкции врз Русија (заради Украина), иако директно Русија сеуште не чепнала ниедна НАТО или ЕУ држава, а замислете тоа да се случи, каква ли реакција ќе има.

Знаете кој е стилот на организираната дружина, без испукан куршум ќе ја совладаат Русија, исто како и пред 20-30 години. Можеби ќе трае, ама ќе биде безболно, а успешно.

Odgovorot e deka USA dade Nalog za Sankcii prema Rusija. NATO clenkite se samo amerikanski slugi koj ja podrzuvat nivnata politika na globalna hegemonija radi takozvani bezbednosni pricini. Polska, Baltickite zemji, Finska, Velika Britanija i Avstrija se Rusofobni Drzavi drugite sami neznaat zasto gi sankcionirat rusite. Germanija od sankciite koja gi vovede prema Rusija si napravi povekje steta nego obratno sboram ekonomski steti koj se vise nastanati.

1.) Se slozuvam ednata bese Federacija drugata e diktatura
2.) problemot e sto svetot ne postoj samo od muslimani
3.) i da bese ke se raspadnese
4.) bezveza argument sto sakas da kazes Turcija nemoze da se raspadne? ima 30% Kurdi tamu
5.) Pak li ova vo kafana go slusna?

Slusaj me Flamur, Driton, Ilir, Kushtrim ili kako ida se vikas znaeme site deka ne ti odgovara djabe da ti se dokazuvame ovde. Jas da ti pokazuvam crn list ti ke pokusavas da me ubeduvas deka e bel i obratno.
Ti Amerika ke ja branis do Smrt bidejki nejzin poraz znaci i tvoje unistuvanje tuka nema hard feelings barem kazi si iskreno nikoj nema da ti se luti, obratno vaka so ovie "argumenti" izpagjas kako nekoj seljak od singelic koj mislel do skopje otisol ja otkril amerika.
Не знам колку време ме знаеш на форумот али не сум албанец, ниту пак муслиман. Само сум реален, а реалноста болит. Знам дека си русофил и секогаш ќе ја фаворизираш Русија со без никакви факти.

Не знам колку време ме знаеш на форумот али не сум албанец, ниту пак муслиман. Само сум реален, а реалноста болит. Знам дека си русофил и секогаш ќе ја фаворизираш Русија со без никакви факти.
Сега знаеме дека си и од охридскиот регион :P

Какви империи се распаднале, Шпанија, Турција и не знам кој не можеле.

Prikaski za mali deca..

Југославија била просперитна земја, ЈНА беше мегу топ 5 најсилни армии на светот..ама се распадна..... 40 години војуваат со курдите, а курдите се посилни и посилни, се повеке и повеке се процентуално во турција

]

Време е сега да им падне економијата, намалување плати, зголемување невреботеност, пораст на цените ... тоа ќе создаде нервоза кај народот, и мора да се кренат, иначе ќе завршат како Северна Кореја, изолирани од светот.

Платите во Русија веќе забележуваат страшен пад, од 840 долари, на само 508 долари. И сега викате русите нема да одат во Турција на летување, па и да сакаат нема да можат, се што е надворешно сега за нив е скапо. Турција за нив веќе е скапа дестинација, очекувајте ги во Дојран сега.

Незнам што учите во Албанските историски читанки, можеби дека Скендерберг му потомок на Мухамед....ама земи и прелистај колку миллиони жрвти даде русија во втората светска војна, сигурно многу луге мислеле како тебе во времето кога Наполеон влезе во Москва...ама сепак еве ја Русија, глобална сила која се ја врака својата историска улога како Суперсила...а вам на Албанците тоа не ви се допага, а знаеме и зашто....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom