True Detective

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Се надевам дека Винс нема да глуми некој лик кој го има глумено 1486 пати до сега. Жими се ќе ја отпишам серијава ако уште еднаш го видам тоа. Добивам гасови од тоа неговоно брзо дрдорење каде се обидува да биде кул со некаков излитен хумор и несфатен алфа мажјак. За тие што виделе повеќе од еден негов филм што излегол последниве 10 години знаат за што правам муабет. Полош е од Статам со истите улоги. И од факинг Адам Сандлер.

Последно уредено:

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.113
Поени од реакции
9.062
Батали го него бе, најверојатно ќе биде некој психо или потрчко. Нема капацитет за детектив.

Гледај какви милфи се приклучуваат на серијава, уште една добра сезона на повидок? :P

Член од
18 ноември 2014
Мислења
694
Поени од реакции
1.778
И ја се надевам дека Винс ќе го стават у таква некојa споредна улога на потрчко, Rachel McAdams ми е сосема океј глумица, имам изгледано доста нејзини филмови, си ја знае работата жената и мислам дека баш убаво ќе се вклопи со Фарел и другиов. Е сеа за џинџеров ќе видиме, мене не ми е позната.

Иначе Taylor Kitsch мх мх ;):pipi:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Јас сум во последно време доста open minded кога станува збор за вклучување на комичари или на глумци кои не ги замислуваме во вакви улоги, затоа што многу пати повеќето од нив се надминале, и режисерите АМА БАШ никогаш не промашиле или направиле утка во избор на глумци во некоја серија. Сигурен сум дека ќе има соодветен лик на глумата, или пак ќе го видиме во тотална трансформација, бидејќи често сериите т.е филмовите и тоа и го прават. Сите знаеме во какви улоги го гледавме МекКонахи па види до крај допре последните 2-3 години.

Истото го мислам и за Бен Афлек како Бетмен (y)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
inb4 втора сезона ќе има 18+ сцена со kelly reilly

онтопик - врска неам шо да очекувам од винс вон и рејчел мекадамс

за сите шо го хејтаат винс како детектив - мислам дека самите креатори кажаа дека ќе биде негативец, а колку битен негативен не знаеме

H

HoT IcE

Гостин
Rachel McAdams as Ani Bezzerides, a Ventura County Sheriff’s detective whose uncompromising ethics put her at odds with others and the system she serves.

Taylor Kitsch as Paul Woodrugh
, a war veteran and motorcycle officer for the California Highway Patrol, running from a difficult past and the sudden glare of a scandal that never happened.

Kelly Reilly as Jordan, Frank Semyon’s wife, a former D-list actress who is a full partner in his enterprises and ambitions.

Vince Vaughn as Frank Semyon, a criminal and entrepreneur in danger of losing his empire when his move into legitimate enterprise is upended by the murder of a business partner.

Colin Farrell as Ray Velcoro, a compromised detective whose allegiances are torn between his masters in a corrupt police department and the mobster who owns him.

извор

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Иначе Taylor Kitsch мх мх ;):pipi:
Good casting right there :D

И не дека е очигледно презгоден motherfucker, но ѕверов знае многу добро да глуми. Има улоги каде не му се погодени коцките и веројатно ради пари + exposure ги има одиграно, ама fuck, can he act ако ја сака рољата.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Rachel McAdams as Ani Bezzerides, a Ventura County Sheriff’s detective whose uncompromising ethics put her at odds with others and the system she serves.
Taylor Kitsch as Paul Woodrugh, a war veteran and motorcycle officer for the California Highway Patrol, running from a difficult past and the sudden glare of a scandal that never happened.

Kelly Reilly as Jordan, Frank Semyon’s wife, a former D-list actress who is a full partner in his enterprises and ambitions.

Vince Vaughn as Frank Semyon, a criminal and entrepreneur in danger of losing his empire when his move into legitimate enterprise is upended by the murder of a business partner.

Colin Farrell as Ray Velcoro, a compromised detective whose allegiances are torn between his masters in a corrupt police department and the mobster who owns him.

извор
Бууууу, no looking for the bad guy in this one.
Очигледно целата тематика на сезонава ќе е сивилото т.е. дефинициите за добро и лошо ќе се предефинираат и прошират до степен што ќе се скоро не постоечки т.е. занемарливи. Ќе фураат на емоции и на брејкинг бед муабет без трансформацијата. Дај боже да ги направат длабоки глумциве пошо многу површни ми личат т.е. многу не креативни.

H

HoT IcE

Гостин
Бууууу, no looking for the bad guy in this one.
Очигледно целата тематика на сезонава ќе е сивилото т.е. дефинициите за добро и лошо ќе се предефинираат и прошират до степен што ќе се скоро не постоечки т.е. занемарливи. Ќе фураат на емоции и на брејкинг бед муабет без трансформацијата. Дај боже да ги направат длабоки глумциве пошо многу површни ми личат т.е. многу не креативни.
Нели?:)
Особено Винс, Рејчел па и овај Тејлор. Ако се оди на таа карта, кастингов ќе биде меч со две острици, а за да биде успешна сезонава сите овие тројца ќе треба да направат чудо и пресвртница во кариера. Пример Винс ти е типичен Бен Афлек тип на глумец, антипатичен без никакви facial expressions. Покерфејси. Од друга страна пак бејбифејсот на Тејлор, и курвестата фаца на Рејчел, што знам бе. Ако повеќе ќе ценат филозофски аспекти и ќе прават приказна како у првата, мислам дека кастингов е тотална утка.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Од друга страна пак бејбифејсот на Тејлор, и курвестата фаца на Рејчел, што знам бе. Ако повеќе ќе ценат филозофски аспекти и ќе прават приказна како у првата, мислам дека кастингов е тотална утка.
Тејлор знае да глуми, не знам дали сте ја гледале Friday Night Lights, али тоа е пример и лекција како треба да изгледа една квалитетна тин драма, една од подрагите серии ever ми е. Таму е еден од поглавните ликови, не сум го глеал од тогаш никаде ама сигурен сум дека ќе одглуми професионално.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Особено Винс, Рејчел па и овај Тејлор. Ако се оди на таа карта, кастингов ќе биде меч со две острици, а за да биде успешна сезонава сите овие тројца ќе треба да направат чудо и пресвртница во кариера. Пример Винс ти е типичен Бен Афлек тип на глумец, антипатичен без никакви facial expressions. Покерфејси. Од друга страна пак бејбифејсот на Тејлор, и курвестата фаца на Рејчел, што знам бе. Ако повеќе ќе ценат филозофски аспекти и ќе прават приказна како у првата, мислам дека кастингов е тотална утка.
A па ако не ценат филозофски аспекти ќе биде просек.

Lose-lose

Се надевам дека грешиме

Тејлор знае да глуми, не знам дали сте ја гледале Friday Night Lights, али тоа е пример и лекција како треба да изгледа една квалитетна тин драма, една од подрагите серии ever ми е. Таму е еден од поглавните ликови, не сум го глеал од тогаш никаде ама сигурен сум дека ќе одглуми професионално.
Не е за глумата колку што е глумата+ликовите што ќе ги глумат (горе пишано) и приказната што ќе можат да ја пренесат.
Тешко е да се стигне првата сезона особено пошто тогаш не очекувавме ништо а сега очекуваме се`.

H

HoT IcE

Гостин
Апсолутно. Го немам гледано филмот што го спомна @MyloXyloto погоре, па останувам на ставот дека сум скептик и за Тејлор. Како и да вртиме, не изгледа на добро моментално, ама секогаш е тука the element of surprise и можеби следна година на Глобуси ќе гледаме друга екипа која ќе собира награди, што знаеш :D

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Јас мислам дека првата сезона беше шо беше и остава белег по то шо ја знаеме, филозофиите на Раст (на повеќето ни беа омилени) и така.

Вторава би требало да биде различна но пак на високо ниво, зато шо сега го имаат искуството зад себе кое мора да го искористат. Очекувам Колин да биде Раст, не буквално, но ете да подрастури токму тој во оваа сезона, пошто ми е океј типче и веројатно улогата вака навидум му изгледа ептен тамански погодена. :)

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
The Covenant? Savages? X-Men Origins: Wolverine? Battleship? Lone Survivor? John Carter? Really? Ниеден од филмовиве не си ги гледал? И MyloXyloto ти збори за серија, не филм.

И глупо е после се што се има случено во Холивуд, Бен Афлек да го споредуваш со Винс Вон. Како торта и пифтија. Хелоу ..

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Јас мислам дека сите се баш квалитетни актери и ќе има добра сезона.
Тејлор нема бејби фејс. Рејчел има далеку од курвинска фаца. Винс ми е погоден за психо улоги, врска немам што бара во глупи комедии.

Kajgana Shop

На врв Bottom