Трпение?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Трпението мислам дека е вродена особина.Не може да се стекне, или го поседуваш или не.:toe:

Јас сум многу трпелива личност.Навистина.Многу луѓе дури се чудат како можам да бидам толку трпелива.Но таква сум си, секогаш смирена и истрајна.:pipi:

:pipi: Блазе тебе.

Леле колку само ми недостасува трпение не сте свесни. Ако има личност со минимална доза на трпение тогаш тоа сигурно сум јас. Не можам да чекам за ништо. Не сум размазена и никогаш во животот не сум добивала се што ќе посакам т.е. сакам да кажам дека правилно ме одгледале моите родители ама како успеав да станам ваква ни самата не знам :toe:. Ги сакам работите сега и одма или што е можно поскоро затоа што не можам да издржам повеќе. Ако за краток период не го добијам она што го сакам го губам интересот и се насочувам кон други нешта. За било која работа е така, а не чини тоа. Понекогаш и самата се фаќам себеси како копнеам по барем малку повеќе трпение. А за тоа дали трпението доаѓа со текот на годините или не- не знам. Јас се повеќе го губам и она малку што го имам.

Конечно тема на која можам да се пофалам. Имам мноооогу големо трпение. Кога сум нервозен (без разлика колку сум нервозен) јас успевам да се стрпам да не ја покажам таа нервоза. И кога некој почне да се кара со мене по некое време престане, бидејќи веднаш добива впечаток дека не сум расположен за караница...

Јас мислам дека трпението се стекнува. Порано бев премногу избувлив, дури и за најголема глупост избувнував, но како што поминува времето се повеќе и повеќе имам трпение и многу ретко избувнувам, само ако е нешто големо или нешто што многу ме нервира!

Imam trpenie mnogu ali za razlika od nekoi koi so godinite dobivaat na trpenie jas go gubam ne znam zasto e toa taka dali mozebi gi gubam nervite pa zatoa ...ali:toe: -no da se razbereme-Samo za decata imam skoro beskrajno trpenie!

Не сум многу трпелива личност, обично избувнувам многу брзо, но после се каам. :toe:

Трпелива сум.Не знам дали е позитивна и негативна особина,понекогаш сакам што сум таква а некогаш не.Ама нескам коа луѓето околку мене избувнуваат наеднаш и тоа најчесто за глупости,во тој момент на слабост прават работи за кои што подоцна се каат...па спорд тоа сметам дека трпеливоста е позитвина особина.Меѓутоа од друга страна ако многу трпиш и само собираш во себе си правиш лошо на самата себе си,полесно е коа ќе се искажеш.Така да како што кажав незнам што е подобро:toe:Мислам дека не зависи од возраста бидејќи луѓето што ги познавам од секогаш биле (не)трпеливи,не се менуваат со годините.

па шо знам мислам дека сум трпелива,до некоја црвена граница каде што коа ќе ми се спојат жичките губам трпение.многу иам трпение за кога треба да чекам некого,или да сослушам некој,порано бев многу избувлива т.е. импулсивна немав ни тронка трпение но како што созревам така трпението ми се зголемува и просто си се чудам на себе си.ццц хехее

Трпение, до некоја граница, порано многу брзо избувнував, се бунев се карав за сешто, воопшто не толерирав нешто за што сметам дека е неправедно, ама сега у последно време си ќутам и трпам не е и вака лошо, собирашм на подолго и после избувнувам, ама таквите испади се се поретки...:):)

Зависи од ситуацијата, некогаш сум доста трпелив, но обично знам убаво да избувнам и да се развикам ко будала :). Се трудам у последно време да бидам малце потрпелив ама тешко ми успева.

-Порано бев избувлив, мноогу. За ситница, од глупост праев и тепачка! и повеќето луѓе околу мене ми се плашеа, као страшило бев, ебаго..

-Решив да пораснам, и последниве грубо да кажам- 2 години сум многу кул, не се замарам и на сите се им простувам.. трпелив сум и созреан..

И сите на глава ми се качуваат! бидејќи немаат никаква страхопочит кон мене..:nesum:

Доста пати сум се довел во недоумница, дали имам повеќе корист од тоа трпение отколку штета? И сам веќе не знам..

Трпение-спасение! Али ова не важи за мене, напротив, претерано избувлива сум!

имам трпение..и тоа во големи количини ако знам дека нешто ке се оствари за брзо или подолго време..ама сепак зависи од ситуацијата понекогаш знам да бидам избувлива поради што најчесто се каам после тоа

Imam problemi so trpenieto zasto mnogu mnogu ne trpam i znam da izbuvnam i smetam deka kako sozrevam taka se poveke go gubam trpenieto (no nikogas toa ne se slucuva za bez veza)

Трпеливоста не е најпозитивната особина кај човекот, напротив далеку од тоа, можеш да чекаш, чекаш и никогаш да не дочекаш.
Не би рекла. И тоа како може да е позитивна особина.
Не можеш да чекаш нешто ако знаеш дека џабе чекаш. А џабе ќе чекаш доколку си седиш пасивно и оставаш на само од себе да се случи тоа што го очекуваш.
Трпелива сум и премногу за се`. Особено за работи кои сум оценила дека се возможни, дека јас полека и без брзање би ги довлеа во ред. Секако, за тоа е потребно претходно да ги разгледаш сите возможни опции и објективно да оцениш дали чекањето би се исплатило. Кога нешто се одвива полека, и да тргне во одреден момент наопаку, секогаш ќе знаеш како да изреагираш.
Таа моја трпеливост никогаш не ми дала негативен резултат бидејќи си ги поставувам работите според возможните опции.

ZDRAVO!!! SE MACAM DA INSTALIRAM COREL DRAW X3 PA ME ZEZA NESO OKOLU REGISTRACIJATA SO TOA ACTIVATION CODE NESO NE SAKA AJ KOJ SAKA DA MI POMOGNE PPPLLLSSS POZDRAV

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom