Трпение?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
jas sum izbuvliva ič ama ič nemam trpenie eve sega na primer nemam trpenie da ja slusam drugarka mi kako mi kazuva neso za koe ne me interesira i nemam veke trpenie non-stop da im pomagam na lugevo i da im davam soveti a nikoj ne me sovetuva mene nemam trpenie da ja docekam taa prokleta viza i da si odam doma-i koj ke e vo moja blizina koga ke izbuvnam tesko nego

Слабо стојам со трпение за било што :)

pa trpenie ILI CEKANE
USTVARI KOJ CEKA KE DOCEKA - NEKOJ CEKAJKI CEKALNA OTVORIL

Трпението мислам дека е карактеристика на човекот, и сум трпелива за се меѓутоа мразам некој коа си игра со моето трпение и тогаш знам мн лошо да изреагирам.

Хмм..
Па за некој поважни работи трпелива сум, а знам и да толерирам кога некој ја користи мојата трпеливот..ама ајде..
А за ситници секојдневни неам трпение, кога сакам нешто, сакам одма да биде..

Трпелива сум со непознати луѓе и тоа до одредена граница. Ако ја поминат тешко нив после. :) Трпелива ако се работи за нешто премногу битно. Во другите случаи многу лесно ја губам трпеливоста.

hehehehe trpeniee? ma nemoj sto e toa?
nema tolkava tolerancija...ili pravi toa stro treba ili ke izbuvne nesto pa nema da e na dobro...inaku se kaam za nekoj raboti sto sam izbuvnuvala no so da se prava :D TOA E!!!

trpenie - spasenie....samo so jas nemam tolkavo ...

Трпим трпим трпим ама кога веќе стварно ќе ми прекипе тогаш лошо е многу.

Трпеливи сте или брзо 'ви пука филмот'?

Настанал конфликт......Ве служат ли добро нервите или брзо избувнувате? Знаеме дека понекогаш е подобро да ја слушнеме и другата страна пред да направиме било што,,но колку вам ви успева тоа,,и воопшто имате ли разбирање за другите во такви моменти и им дозволувате ли да се искажат,,или пак наместо тоа веќе сте формирале мислење за нив?
Јас обично брзо избувнувам,,зависи од ситуацијата,,но најчесто е најдобро пред да направиме нешто како што би рекле 'да изброиме до 10'...

Една од особините на мојата личност која сакам да ја искоренам, пошто ми смета премногу.
Воопшто не знам да избројам до десет, трпението ми е многу слабо и кога ќе настане конфликт избувнувам како вулкан, не чекам да ја сослушам другата страна и како јас сум си ја сфатила работата од прво гледање така ќе си одам до крај.

Ми направила проблеми избувливоста, сум повредила неколку луѓе кои ми значат, но цела среќа е што знаат дека сум таква, па ми простуваат.
Свесна сум дека тоа не може вечно да трае, па поради тоа и се обидувам да воспоставам некоја внатрешна контрола пред да се истурам.
Тешко оди тоа, откако ќе избувнеш еднаш, се соочуваш со проблемот и велиш готово, крај, последното вакво нешто што го направив, се дури не се најдеш во слична ситуација и пак јово наново.

Некогаш кога ќе земам да бројам,ќе се заборавам за што всушност сум почнала да бројам.Среќа моја што ме служи концентрацијата во броењето па можам до бесвест да одам.

Пред да избувнам ,сакам да бидам сигурна дека чекорот што следи е вистински избор.Не секогаш се добива финален производ како што сакаме со таа трпеливост,но сепак внимавам за работите кои ми се свети.

Луѓето што успеваат веднаш да ми го премотаат филмот и да го осветлат се луѓе што не ми значат и затоа и не се замарам со математики и броење.

Хмм, свесна сум и јас за таа моја карктеристика, НО! Трпелива сум со луѓе кои го заслужуваат тоа, а другите... I don't take no shit from NO one! Што се вели... :pipi: Какво броење до 10, хихих, сум научила да се контролирам во моменти на бес така да знам да бидам и трпелива и избувлива во исто време... :smir:

Повторно две исти теми.

Јас ќе ја замолам *princess* малку повнимателно да ги отвара темите и да не го трупа подфорумов со теми кои веќе ги има.

Значи постои опција која е за преберување, и која треба да се употребува пред отварање на секој тема. Ова е веќе трета тема која јас ти ја бришам.

Затоа обрни внимание и прочитај ги правилата на овој подфорум!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom