Трпение?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Трпение спасение!
Колку работите на оваа особина?
Какви сте како личности, трпеливи или избувливи?
Дали сметате дека трпението доаѓа со возраста или е вродена особина?

Избувлив сум и тоа премногу,

трпението доаѓа само по себе, можеби со годините, но сепак мислам дека повеќе зависат ситуациите во животот.

Разните случки различно не подучуваат како да размислуваме и реагираме.

mislam deka nema po izbuvliva licnost od mene.toa mi e golema maana.na momentot izbuvnuvam i posle mi e mn zal.nikako nemozam da docekam nekogas rabotite da legnat,il da se sredat sami po sebe.primer sabajle se javiv na taxi i mi rekoa deka ke mi pratat kola za 10 minuti.bukvalno poludev.pocnav po telefon da se deram iako lugeto ne bea krivi sto docnam za na rabota.a kako doagja trpenieto?pa valda so tekot na godinite i iskustvoto :toe:

Искрено и така е. Најверојатно најпозитивната особина кај човекот е трпението.

Избувнувањето може да предизвика низа на други непријатни случувања, караница за погрешно разбрана порака... Сепак пред да кажеш разгледај ги сите опции. Можеби ти грешиш, можеби не.

Трпението си доаѓа и со годините. Потоа разбираш дека не е се црно-бело, дека треба да почекаш пред да реагираш, дека можеби нешто погрешно си разбрал, дека едноставно треба да толерираш одредени работи.

Ziveam brzo i nemam vreme za chekanje ama go imam celoto vreme na ovj svet koga treba!:majmun:

Не сум избувлив,знам да преќутам на некои работи да ги размислам па потоа да реагирам ако е потребно.
Порано да,избувнував на најмала ситница,и тоа ми носеше многу проблеми,како што рече Кики,од една работа 100 се прават,а дали доаѓа со годините...па најверојатно да,но не кај сите,некои и во повозрасните години од трпеливи личности стануваат избувливи :)

Трпението не е ни вродена особина ни доаѓа со годините. Трпението зависи од карактерот, можеш да бидеш трпелива или избувлива личност. Јас сум трпелива личност иако некогаш ме обвинуваат за избувливост. Трпеливоста не е најпозитивната особина кај човекот, напротив далеку од тоа, можеш да чекаш, чекаш и никогаш да не дочекаш.

Трпението зависи од карактерот, можеш да бидеш трпелива или избувлива личност.Трпеливоста не е најпозитивната особина кај човекот, напротив далеку од тоа, можеш да чекаш, чекаш и никогаш да не дочекаш.
Се согласувам, исто и јас сум многу трпелив, не избувнувам, но внатрешно нервозата ме убива, но не ја искажувам ... во секој случај, трпеливоста зависи од карактерот и однесувањето, а ме иритираат луѓе кои избувнуваат дури и за мали ситници ... :pusk:

Леле колку не сум трпелива тоа е чудо едно.
Ич не сум стрплива...премногу брзам,сакам се одеднаш,не сакам да чекам,не можам да бидам во исчекување или да бидам трпелива.
Додуша зависи...за некои работи знам да се потрудам да не бидам толку избувлива,и до одредена мера имам трпение,ама некогаш не чекам ниту секунда одма избувнувам.

Трпеливоста дефинитивно зависи од карактерот и од ситуацијата.Нешто кога многу не интересира , јас на пример нема шанси да бидам трпелива и да чекам информацијата после да ми ја кажат, сакам веднаш.А избувлива не сум нешто многу, зошто немам намера да се карам и нервирам.Едноставно сакам да си кулирам.:pipi:

Трпение спасение!
Колку работите на оваа особина?
Какви сте како личности, трпеливи или избувливи?
Дали сметате дека трпението доаѓа со возраста или е вродена особина?
Трпелива сум, јас пак не знам да избувнам, добро ми се случило, ама во суштина сум мирна и си чекам. Ако некој ми згреши нешто тоа ке пробам да му го кажам без да избувнувам или јас да го навредам туку ке ја рационализирам ситуацијата и чувствата. А многу често ги оставам лугето и самите да увидат кај им е грешката, не им укажувам што е можеби погрешно затоа што секогаш постои веројатност личноста да не знае (не е свесна) дека нешто ти згрешила. Трпението многу зависи од темпераментот на личноста а тој пак е составен дел од карактерот. Јас сум меланхолик, така да трпението ми доаѓа спонтано.

Трпелив сум... и знам дека е сето тоа доаѓа со годините..бидејќи сето тоа се стекнува со претходните искуства... сеа знам што поголемо трпение тоа подобро.

znam da bidam trpeliva i ne izbuvnuvam bas cesto ama koa nekoj ke ja prelie casata epten znam da zbesnam......

Ах, јас у принцип сум мнооогу смирена персона. Секогаш мирно ги прифаќам работите и не се трзам многу. Ептен кога сум нервозна, па на дополнителна нервоза можам да избувнам или кога ме нервираат некои стандард луѓе што ме вадат од кожа од прв пат, како на пример дедо ми:kesa: Мислам дека многу луѓе ми завидуваат на тоа што сум си кул и тешко допираат до мене нервирања, буцкања и слично:pipi:

Некогаш знам да бидам смирена и да не избувнувам меѓутоа тоа е многу ретко.Најчесто избувнувам за секоја ситница што не е убаво пред се за здравјето.Но гледам да се контролирам.Во последно време приметувам дека таа контрола добро ми оди.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom