Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Се согласувам, исто и јас сум многу трпелив, не избувнувам, но внатрешно нервозата ме убива, но не ја искажувам ... во секој случај, трпеливоста зависи од карактерот и однесувањето, а ме иритираат луѓе кои избувнуваат дури и за мали ситници ... :pusk:Трпението зависи од карактерот, можеш да бидеш трпелива или избувлива личност.Трпеливоста не е најпозитивната особина кај човекот, напротив далеку од тоа, можеш да чекаш, чекаш и никогаш да не дочекаш.
Трпелива сум, јас пак не знам да избувнам, добро ми се случило, ама во суштина сум мирна и си чекам. Ако некој ми згреши нешто тоа ке пробам да му го кажам без да избувнувам или јас да го навредам туку ке ја рационализирам ситуацијата и чувствата. А многу често ги оставам лугето и самите да увидат кај им е грешката, не им укажувам што е можеби погрешно затоа што секогаш постои веројатност личноста да не знае (не е свесна) дека нешто ти згрешила. Трпението многу зависи од темпераментот на личноста а тој пак е составен дел од карактерот. Јас сум меланхолик, така да трпението ми доаѓа спонтано.Трпение спасение!
Колку работите на оваа особина?
Какви сте како личности, трпеливи или избувливи?
Дали сметате дека трпението доаѓа со возраста или е вродена особина?