Трето полувреме

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Мислиш е вистина дека бугарското знаме се вее над Треблинка?
Во филмот е прикажано како бугарското знаме се вее во Трблинка? Не сум знаел. Ако е точно, навистина голем пропуст на режисерот / сценаристот.

Друго нешто проблем?

Филмот „Трето полувреме“ им одговори на бугарските пратенициРеакција од продуцентите на филмот „Трето полувреме“ откако бугарски европарламентарци го обвинија режисерот Дарко Митревски дека во филмот лажирал бугарската историја.

Според продукцијата „Кино око“ смешно е што бугарските европарламентарци во обид да добијат евтини политички поени, обвинуваат за уметничко дело без да го прочитаат сценариото или да го гледаат филмот. Но за „Кино око“ не е смешно кога бугарски пратеници се обидуваат да ги негираат злосторствата на Бугарија во Втората светска војна.

Окупацијата на Македонија, депортацијата на 7.200 македонски Евреи во гасните комори на Треблинка, како и бруталните репресии против македонските антифашисти и политички неистомисленици се историски факти врз кои се потпира и „Трето полувреме“. Доколку бугарските пратеници не ги знаат овие факти „Трето полувреме“ им предлага да се едуцираат во музеите на холокаустот во Вашингтон, Јад Вашем во Израел или во скопскиот Меморијален центар на холокаустот.
http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=43&egId=17&eventId=82280

"Антифашистите" од "Македониjа" Скопjе:
lm194272k.jpg

Не е чудно да се веело знаме на бугарија во треблинка со оглед на тоа дека биле дел од тројниот пакт.

"Трето полувреме" антибугарски филм? Пффф. "Казабланка" е вистинскиот антибугарски филм:
We come from BULGARIA. Oh, things are very bad there, Monsieur. The devil has the people by the throat. So, Jan and I, we, WE DO NOT WANT OUR CHILDREN TO GROW UP IN SUCH A COUNTRY.

Ме има на трејлерот :)
Целиот се наежив, премногу добро изгледа! И музиката на Џајковски... мора да биде совршено! :place:

Без зборови.
Музиката дефинитивно ме наежи, колку прекрасно изгледа!
Браво, се надевам со ова ремек-дело и филмот на Теона ќе имаме добра филмска година. Очекувам многу промоција и полно награди!
Фантастично!

Излезе првиот "трејлер".

П.С. Ме има дел од секунда, дел од лицето :(

Дуд, биди среќен и за толку. Обично статистите се заматени или брзо се прикажуваат, оти се статисти, а не главни глумци. ;)

Добро изгледа трејлеров... ама малце песимистички сум настроен кон актерските способности на Катарина.
Ке видиме кога ке излезе филмот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom