Треперење на рацeте

• Креатор на темата Креатор на темата Trajche2
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
26 април 2013
Мислења
6
Поени од реакции
0
Здраво.
Имам 19 години и пред околу 2 месеца почна да ми треперат капаците на очите...
Пред 2 недели почнаа и раците да ми треперат...
Инаку сум студент и пушам цигари...
Ако може некој да ми помогне ако имал сличен проблем...Фала

Од стрес најверојатно. Гледај полагано на работите, доста си млад за да ти се случуваат вакви работи.

Moжи да е и замор, недоволна наспаност, бурен, динамичен живот. Пробај да искулираш, одморај повеќе и не се оптеретувај многу со размислување.
Некој покомпетентен нека додај одговор, мене слична работа од горе наведеново ми се има случено.

Здраво.
Имам 19 години и пред околу 2 месеца почна да ми треперат капаците на очите...
Пред 2 недели почнаа и раците да ми треперат...
Инаку сум студент и пушам цигари...
Ако може некој да ми помогне ако имал сличен проблем...Фала
Дали си под стрес во последно време,дали имаш некој ситуација која можеш да ја поврзеш со времето од кога ти се јавиле овие симптоми?
Дали се уморуваш повеќе од вообичаено?Дали имаш забележано слабеење во овие 2 недели?

се регистрирав само за да ти пишам се надевам ќе го сватиш она што ти го пишав во ППсериозно . Зошто симптоми се трперење на капаци и раце . Не играј на карта стрес и напрај ги испитувањата не прифајќај диазепам .

се регистрирав само за да ти пишам се надевам ќе го сватиш она што ти го пишав во ППсериозно . Зошто симптоми се трперење на капаци и раце . Не играј на карта стрес и напрај ги испитувањата не прифајќај диазепам .
Сподели да прочитаме и останатите, ако не е тајна. За тоа е темава, ете горе се пронајдоја и други со такви симптоми. Јас имам неколку другарчиња на кои им треперат рацете како луди, сите се пушачи.

а бе си пиел премногу кафе или енерџи пијалак над дозволеното бидејќи има кофеин од тоа може да те раздрма како ненормален:D

Дали си под стрес во последно време,дали имаш некој ситуација која можеш да ја поврзеш со времето од кога ти се јавиле овие симптоми?
Дали се уморуваш повеќе од вообичаено?Дали имаш забележано слабеење во овие 2 недели?
Па пред 2 недели полагав и учев кафиња и такви ствари во големо количество и си мислам дека од тогаш ми почна треперењето...А инаку не сум ослабнат...
А за капациве уште пред 2 месеца ми почнаа

Па пред 2 недели полагав и учев кафиња и такви ствари во големо количество и си мислам дека од тогаш ми почна треперењето...А инаку не сум ослабнат...
Би требало да ти е од стрес и од кофеинот.Ако не ти се подобри состојбата,консултирај се со лекар.

А за капациве уште пред 2 месеца ми почнаа
Е па од кафето си претерал малку бидејќи и јас имам доживеано одамна затоа намали малку пожелно е 1-2 шолја кафе на ден или уште поубаво паузирај од кафе барем два дена и потоа нормална количина 1-2 на ден ;)

Сега моментално не пијам мн кафиња 1 дневно...Читав нешто на интернет дека може да биде од лоша исхрана и недостаток на витамини...Па купив некои таблети со витамини и минерали ако рацете не престанат да ми се тресат ке одам на лекар..

Капаци на очи не ама рацете ми имаат треперено.Мене обично ми се случува од нередовно спиење и измореност.Значи тоталка неможев да ги исконтролирам ми вибрираа без исаф :D Пробај одмарај повеќе,погоре ти препорачаа и да намалиш со кафето што е добра работа.Имав другар во средно што му се тресеа рацете како улави,пошо беше зависен од кока кола,барем он така викаше.Многу пиеше буквално место вода локаше кока.Ама да не ти солиме ние памет на форумов најубаво посети си доктор ич не му ја мисли :D:D

Јас пред неколку месеци имав страшно треперење на левата нога, буквално ми играше лево-десно, седнав на столче ја држев со раце за да ја смирам но џабе ... едно 10-15 минути траеше тоа ... и одеднаш помина ... одтогаш наваму ништо слично ... рацете и капаците на очите скоро никогаш не ми затрепели до сега ... инаку да пушач сум и пијам по 4 кафиња турски-благи на ден, јадам просечно но слабо спијам(во просек 5-6 саати) ... а и многу размислувам, не е убаво човек премногу да размислува и да се оптеретува со се и сешто бидејќи тоа го прави нервозен а и понекогаш си задавам на самиот себеси големи и тешки задачи кои откако нема да ги исполнам според очекуваното ме фаќа некое чудно чувство на тотална изгубеност, исцрпеност и општа слабост, немоќ и немање воља за ништо, како небото да ми паднало врз глава ... подобро е човек да не мисли многу и да не се оптеретува со се и сешто и да не си задава самиот на себеси задачи кои едноставно нема шанси да ги исполни !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom