Трендови во МК медиумите од кои ни се кења

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
"Русија бележи рекордни бројки на новозаразени и починати од ковид-19. "
Невистина.

Можеби звучи нереално, но вистиниот, барем ако и се верува на хрватските медиуми. Имено, тимот на Иста од Пула кој е полседен во ХНЛ и грчевито пролетва се бори за опстанок, сака да се засили.

Левит е сениорски репрезентативец на Велес, а изминатата полусезона беше позајмен во редовите на Чарлтон.

лол.

Можеби звучи нереално, но вистиниот, барем ако и се верува на хрватските медиуми. Имено, тимот на Иста од Пула кој е полседен во ХНЛ и грчевито пролетва се бори за опстанок, сака да се засили.

Левит е сениорски репрезентативец на Велес, а изминатата полусезона беше позајмен во редовите на Чарлтон.

лол.

Овој само го куцал текстот, нити гледал, нити ништо. Да не бил ненаспиен кога го куцал?

Кога си уфилман дека кузнае колку знаеш англиски, а испаѓа дека појма немаш македонски....

http://drmj.eu/show/скелет/м - скелет....dafuq' е скелетОН?
Егзо, доаѓа од грчкиот збор éxodos што значи излез и се користи како префикс во зборови со такво значење - егзил, егзодус, егзархија исл., а британците зборот го имаат целосно вметнато во својот јазик - exit - и не сум лингвист, експерт по англиски, ама мислам дека и они не го користат правилно (мада они не ме занимаат во дадениов контекст).
И нема потреба да се измишљаат зборови и да се глуми Гане Тодоровски на краден текст од кузнае кој сајт, кога веќе имаме таков збор - https://mk.wikipedia.org/wiki/Егзоскелет

идиоти.jpg

Мал лапсус е ама како не им текнува да проверат што напишале, не знам. Јас на форумов пишувам па некогаш бришам по три пати...

u-svedskoj-nemiri-zdravo.JPG

314109-dogovori-li-buchko-vaka-site-da-pishuvame.jpg

Бахахаха од тоа и се плашев. Дојде да си се одбрани бе.
Многу лош хумор, како и да е.
Секој со своите преференци нели, патем не сум дошол да бранам нешто, туку само да ви појаснам бидејќи очигледно од кратковидноста не ја сфативте иронијата во текстовите

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom