Една од најгледаните емисии на Белградската тв Пинк, Невозможна мисија, до смрт го преплашила наш Зоки Фаци.
Вчера напладне го повикал некој негов пријател и му предложил да се сретне
со некој албански бос полн пари. Му рекол дека чул дека тој може да ја направи неговата љубовница, пеачка од Албанија, популарна и дека за тоа дебело ке му плати.

-Ме земаа со бентли- вели Фаци – и ме однесоа во некое тетовско село на планина.Влеговме во една голема кука и таму беше господинот.Извади за почеток купче евра,рече 25 илјади и ми кажа што бара од мене.Ми спомна и пежо кабриолет и уште пари.Оденаш во пицеријата кај што седевме пријде еден човек и му вика на мојот пријател,си убил албанец и извади и репетираше пиштол.Извади пиштол и мојот пријател и се распукаа.Мене нозете ми се тресеа и Сале ми викна лежи долу да не те погоди куршум,и ја се пикнав под маса.После ме пикнаа во едно БМВ – вели Фаци и ми викаа „лежи долу“ и ја легнав..
Еден ми рече дигни ја главата сега и кога ја дигнав ми раширија ллатно на кое пишуваше Невозможна мисија. Ма ќутете преживеав,ќе ме удреше инфаркт ако потраеше, признава Зоки.