Трендови во МК медиумите од кои ни се кења

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Подобар наслов на темата би било дали постои нешто од што не ни се кења? На сите страни статии од типот на: ВОЗНЕМИРУВАЧКО, ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ, ОПАСНО, НАЈАВА... па потоа следуваат: ДОЗНАЈТЕ КОЈ ГИ ИМА НАЈГОЛЕМИТЕ ГРАДИ, ШТО ДА МУ НАПРАВИТЕ НА ВАШИОТ МАЖ ЗА ДА ВЕ САКА, СЕКС ЗА ЕДНА ВЕЧЕР, ЈЕЛЕНА КАРЛЕУША ГОЛА, СТАНИЈА ВО ТАНГА и какви ли уште не глупости кои тотално се нерелевантни вести и освен некои дечурлани од по 10-15 години не верувам дека некој повозрасен ги чита, а ако ги чита тогаш затупиле и тие. Македонски страни кои ги посетувам се Кајгана, Мотика и Офнет, друго за мене не постои. Повеќе читам странски медиуми на кои исто така може да се најдат вакви глупости од време на време но претежно имаат квалитетни статии, а згора на тоа имаш колку сакаш портали за да бираш од која тема да читаш вести. Нашиве и онака сите копираат од таму па така подобро е да ја прочиташ веста од оригиналниот извор отколку кај нашите, бидејќи или грешка преведуваат или намерно прават измени за повеќе читаност.

И деновиве искрено ми се с*ре од статии по Македонскиве портали за Голема Албанија. Претераа ептен. Со самото тоа што и даваат преголема значајност на вести за инцидентот се појавија и тези дека Голема Албанија кај и да е ќе биде формирана, не очекува нова војна и сл. и ствараат паника кај населението на државата, а на другиве пак им даваат премногу "поддршка" кои пак уште повеќе добиваат самодоверба и желба за вакви глупости.

И деновиве искрено ми се с*ре од статии по Македонскиве портали за Голема Албанија. Претераа ептен. Со самото тоа што и даваат преголема значајност на вести за инцидентот се појавија и тези дека Голема Албанија кај и да е ќе биде формирана, не очекува нова војна и сл. и ствараат паника кај населението на државата, а на другиве пак им даваат премногу "поддршка" кои пак уште повеќе добиваат самодоверба и желба за вакви глупости.
Можеби си во право. Воопшто не треба за ваквите инциденти да се известува. Треба да се праиме како да се ништа није десило. Верувам дека ако подолго време издржиме да не ги алармираме луѓето за албанските срања кои ни ги прават секој ебан ден, тие срања магично ќе престанат да се случуваат. Така е и во природата: нојот, кога ќе ја стави главата во земја, во истиот момент леопардот што трча накај него исчезнува, се дезинтегрира.
Добра стратегија ти е ова.(y)Треба да ја пробаме. Mоже ќе упали. Kако би знаеле, коа не сме пробале.

Можеби си во право. Воопшто не треба за ваквите инциденти да се известува. Треба да се праиме како да се ништа није десило. Верувам дека ако подолго време издржиме да не ги алармираме луѓето за албанските срања кои ни ги прават секој ебан ден, тие срања магично ќе престанат да се случуваат. Така е и во природата: нојот, кога ќе ја стави главата во земја, во истиот момент леопардот што трча накај него исчезнува, се дезинтегрира.
Добра стратегија ти е ова.(y)Треба да ја пробаме. Mоже ќе упали. Kако би знаеле, коа не сме пробале.

Незнам дали јас погрешно се изразив или ти погрешно ме сфати. Не сум против тоа да се известува за било што, макар и ова за инцидентот. Но ме нервираат медиуми каде што веднаш се наддаваат разноразни тези, предвидувања и се зголемуваат тензиите на народите на овој и така кревок Балкан. Се ствара ситуација на напнатост и уште повеќе омраза помеѓу народите, односно сограѓани од различни националности и вери. Известувањата за срањата на албанците, како што ти го нарекуваш алармирање, предизвикува контра ефект и наместо да се најде решение за проблемите, се ствараат уште повеќе проблеми. Верувај ми дека со вакви наддадени, преувеличени и погрешни известувања и толкувања на настаните водат кон уште полошо наместо смирување на ситуацијата. Со самото тоа што му се даде огромен публицитет на овој настан, кај едните се ствара верување дека тоа што го направија е добро и им дава уште повеќе повод да продолжат со истото или уште полошо. А кај другите ствара чувство на омраза и нетолеранција. Сонот за голема албанија не е нешто ново, тоа се зборува со децении назад, но сеуште ништо не им се остварило. Се додека запад не реше дека има корист од такво нешто ништо нема да се случи. Верувам дека никој не би сакал повторно да се соочиме со војни кои гледаме како се одвиваат го Сирија, Ирак и Украина. Такво нешто е катастрофа за народите на Балканот и никогаш нема да живеат мирно и да напредуваат како што треба.

Кажи ми искрено, што добивме ние како Македонци и Македонија како држава со војната во 2001 год? Напротив повеќе изгубивме, им дадовме права и позиции да прават што сакаат додека полицијата, армијата и бранителите беа посрамотени, загинаа невини луѓе а на крај тоа што го бараа ( под покровителство на запад ) пак го добија. Немаше потреба од војна, можеше се да реши со политички преговори и разговори. Таа војна Македонија ја чинеше многу, иако можеби некој не мисли така.

7697041V.png

Отстапување на медиумски простор за идиотизми како ова на пр.
Од нигде никаде излегоа еден куп идиотски сајтови што се нарекуваат медиуми, па и имињата имс е идиотски...
локално, денеш, утрешен, долно мариовски....
Ако имам време ќе направам јас еден вчерашен.мк
Коменике на Гарда на Р. Илирида: Гардата почна да патролира секаде каде живеат Албанци

18k0j3vnis5.png

И после кликнување...

2spql4zvg6r.png

Реакцијата:

172.gif

Да ви го е*ам сајтот смрден, што не се прави за да достигнуваат кликови. Дегени едни.

Последно уредено:
Шпанската нискобуџетна компанија „Вуелинг“ е најсериозен кандидат за оперирање со најавените летови од скопскиот аеродром до четири града во Шпанија, објави „Дневник“ (.http://dnevnik.mk/?ItemID=C81E7A3AF9A82B4BA61FFBE3C0AD6F5E ).
http://www.ohridnews.com/vesti/77131

Не знам кој е поотиден.Дали Дневник, дали Ohridnews или и сите други шо ја презеле веста од Дневник од збор до збор.Четири града во Шпанија :pos:

Да ти се прикења од овие Канал 5 :гомце::гомце:
http://youtu.be/joQTz0PUF-w?t=3m15s

и пошо сметаа дека требале да ги исфрлуваат станските емисии и се повеќе да даваат акцент на домашната продукција они откупија ГРАНД.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom