Трендови во МК медиумите од кои ни се кења

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Кога некој од малцинствава ќе напрај некој криминал тој е само човек, дури ни име не кажуваат. А овој у Куманово шо барал 1000 евра е братучед на Циц одма се потенцира.

Ме нервира малце и кајгана. Сите видеа што ќе искочат од пранкови или buzzfeed ги копираат и ги ставаат на нивни плеер без да растат вјус на тој што ги ставил на ју туб.
Што збориш? Да не си малку во заблуда? :)

Видеата се ембедирани од јутуб (или од било кој друг видео сервис) и само се сервирани во нашиот плеер. Тоа не значи дека вистинските автори не добиваат вјус на нивниот канал, туку спротивното - се се случува преку YouTube сервисот. Не знам дали си приметил, ама во десниот долен агол си стои логото на YouTube, кое исто така води до оригиналното видео. Штом авторите на видеата дозволуваат ембедирање, зошто тебе би ти се кењало кога некој ќе ги ембедира? :)

Она коа македонските медиуми наоѓаат приказна за убиено девојче од Србија и објавуваат "новости" на секој саат - убиецот и бил приајтел на фејсбук, ја познавла од порано, ја убил со чекан, ја силувал, ја држел со рака на уста и таков булшит. После тоа - убиецот се кае, сместен е во самица, го претапеле во затвор...
Добро бе мамицата, дали сте нормални? Како прво секој ден убиваат деца, како второ тоа ли е прва вест? еве отворете time.mk сега и тоа е прва вест се сликал на фејсбук после убиството. И тоа е вест? Сензационализам од најнизок тип. Лудница. У светов ебола се шири, референдуми за независност, украина се распаѓа, во Македонија исто има заебанции а овие се фатиле за убиецот од краљево и неговиот фејсубк профил. Не читам више кој ве ***

Od nekolku nacionalni televizii me se kenja(alfa, kanal5, mtv) a od najdbobrata nacionalna proliv drskaica me faka (Shitel) dodusa otkako pocna novava turska serija malku poarno mi e, edinstvena televizija koja neznam dali ima nekoja sopstvena produkcija na nesto osven na Lila se ili sesto

Општата неинформираност на новинарите во нашата земја е показател на истата и кај обичниот народ. Доказ за тоа е темава, со примерите во неа. Натаму, веќе е сосема неприклано во мк-медиумите да се објавуваат подсмешливи написи за, на пример, неинформираноста на просечниот Американец, кој не знае Лондон на мапа кај се наоѓа и сл.

Ова е многу јако:

ПО СТРАШНАТА СООБРАЌАЈКА ВО ГРЦИЈА
Грчки новинар прашува бугарски државјани на македонски јазик (ВИДЕО)
На Јутјуб се појави видеоприлог на еден грчки новинар што бил на самото место каде што вчера се случила големата сообраќајна несреќа кај Бер, на 70 километри од Солун во Грција. Новинарот од Бер на македонски јазик им поставуваше прашања на неколкумина бугарски државјани кои учествуваа во оваа страшна сообраќајна несреќа..

Цецааааааааааа, цецааааааааааааааа, цецаааааааааааааааааа.

Да ви се насерам на таа Цеца и на ќерка е и на син је, ако го имаше и на се. Лубеници ми ги направија тестисиве со сите информации за нив, небаре живееме во Англија и небаре Цеца е кралицава, за дотолку да не интересира нас се шо се дешава со неа и со нејзината фамилија. Од кршење на нокт, до скинати џебови на фармерки, па и проширување на разно разни глупости врз нејзините.

Аманте бе народе, јас разбирам дека горе долу се копираат во глобала вестите од некои ју сајтови, ама дотолку да не се одбирало.........Или пак Македонијава крепи претерано фанови (не знам како помина концертот и не ме интересира) шо им дошло секој ден до Цеца.

90% од сајтовите што сте ги ставиле овде не сум знаел дека постојат.
Од мк сајтовите ги знам Кајгана.ком и Охридњуз а и тие ретко ги посетувам. Вести на ТВ гледам само на Телма и 24 Вести и тоа ретко, кога ќе ми текне, пошо не уклучувам ни телевизор.
Информации за случувањата добивам од овде, ама и ништо ново не се дешава веќе долго време кај нас.

Само ме интересира како овие милион сајтови преживуваат со :гомце: од информации копирани од меѓусебе, толку будали има кај нас или шо ?
Зошто ретко кој помлад знае нешто друго освен српска шит музика и непотребни информации за ќерката на Цеца и албанската мафија шо садела многу трева во некое село таму ?

мкд.мк

Електро патници!

Набавката опфаќа четири дизел и две електропатнички гарнитури, кои се со сите современи стандарди. Со ова, велат во МЖ во голем дел ќе се подобрат условите за патниците во железничкиот сообраќај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom