Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
охоо, после она во саботата, па со цокули да трчавме полесно ќе беше на нозетеЧеститки до сите што сте учествувале, сега на добри услови ќе летате![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
охоо, после она во саботата, па со цокули да трчавме полесно ќе беше на нозетеЧеститки до сите што сте учествувале, сега на добри услови ќе летате![]()
Честитки за сите што трчавте, што гледав по слики условите со снегот и калта.. ЛЕГЕНДИ сте.. @boban984 видов на страва си испукал 42ка секоја чест!! Пиши некој збор кога си слободен за искуството![]()
Не ми се десило.Екипо ако не сум за тука измарширајте ме
Си пукам скоро секоја ден по една лесна 5 ка за 30 мин денеска малку убрзав со пејс 5.32 си дојдов дома лупнав ладен туш легнав и осетив стегање (болка) од предна страна кај срцето, пошто сите сте спортисти на некој нешто сл. Му се има десено? Помина за 5 мин ама ме здрма малку...
Поздрав
Што и да заболи на тој предел викаме срцето е, а сите доктори кажуваат дека таму не боли, или срцето не боли, мислев да не е неправилно дишење можеби, дехидратација или нешто слично, ке се јави некој ке кажеНе ми се десило.
Не би се грижел ако не се повтори. Не можеш да дистингвнеш дали болката е од коска/мускул/срце?
Си се возбудил зошто си ја прешол границата, психички ти е.Што и да заболи на тој предел викаме срцето е, а сите доктори кажуваат дека таму не боли, или срцето не боли, мислев да не е неправилно дишење можеби, дехидратација или нешто слично, ке се јави некој ке каже
Е анкциозен сум ...можно еСи се возбудил зошто си ја прешол границата, психички ти е.
Е анкциозен сум ...можно е
Можно е и да имаш кила на желудник, со трчање да се активирало. Барем кај мене е така.
Си се испитал?
После трчање знае да ме мавне тахикардија (и осеќам како дупка/стегање под градната коска) и да не се смирува одреден период, иако нели очекуваш да се смири срцето кога веќе не трчаш. Па ме фаќа паника...
Поминав и ехо и ЕКГ и стрес тест.
Срцето ми е добро.
Друже да знаеш колку екг имам направено годинава, и холтер носев зс пулс и за притисок 24 часа и многу др испитувања, тахикардија имам поради анкциозноста, кога имам интезивен страв ми се манифестира така, жарење во желудникот и јака вознемиреност, бидејки до сега не ми се десило дс ме боли кај срцето после трчање сакав да прашам, инаку сум активен спортист, со по најмалку 5 трчања или пешачења на долги дистанци, секој доктор што го прашав рече не е можно толку да бидеш активен и да имаш проблем со срце, тие 2 работи не одат заедно, еден ме праша и дали ебам нешто, вика додека станува нема причина за загриженост....викам докторе тоа ако е репер ке живеам мн долгоМожно е и да имаш кила на желудник, со трчање да се активирало. Барем кај мене е така.
Си се испитал?
После трчање знае да ме мавне тахикардија (и осеќам како дупка/стегање под градната коска) и да не се смирува одреден период, иако нели очекуваш да се смири срцето кога веќе не трчаш. Па ме фаќа паника...
Поминав и ехо и ЕКГ и стрес тест.
Срцето ми е добро.
Друже да знаеш колку екг имам направено годинава, и холтер носев зс пулс и за притисок 24 часа и многу др испитувања, тахикардија имам поради анкциозноста, кога имам интезивен страв ми се манифестира така, жарење во желудникот и јака вознемиреност, бидејки до сега не ми се десило дс ме боли кај срцето после трчање сакав да прашам,
Али и рамото ме боли и осеќам како прескоци а кога ке отидам на екг ми го дава уредно, сите рекоа нервите се, ама коа ке пролупа се заборавам што ми рекле