Трчање, Скопски Маратон и останати атлетски настани во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување
Ја ќе ви кажам дали ќе се пријавам за 5км тимот накај 2-3 Мај, ќе пробам тест дали можам под 25 минути ..
Ако не за џабе да не ви рушам просек, ќе трчам сам .. :D

Земи си мед 50 грама и чај и кофеин малку пред тоа да видиш каков стимуланс е :)

Пријавете си се најнормално како индивидуалци на сајтот, екипа последните 3 дена се пријавува... За тоа, треба сите пред 3. мај да имате подигнати пакети и стартни броеви. Читајте тука: http://www.skopskimaraton.com.mk/team/index.html

21km:
1. Acid
2. македонче93
3. AceMaus
4. Командо
5. Stef Angel

5km:
1. statusQuO

Се пријавивте сите на сајтот така? Ќе се договориме ако сакате сите заедно да ги земеме стартните пакети...

Други?
Јас пошто не сум од Скопје,стартниот пакет ке си го земам ден пред трката т.е 5ти мај..
а најверојатно ке трчам за маратон клуб делта,така да незнам дали може и за клуб и плус вака екипно. така да отпаѓам :)

Пријавете си се најнормално како индивидуалци на сајтот, екипа последните 3 дена се пријавува... За тоа, треба сите пред 3. мај да имате подигнати пакети и стартни броеви. Читајте тука: http://www.skopskimaraton.com.mk/team/index.html

21km:
1. Acid
2. македонче93
3. AceMaus
4. Командо
5. Stef Angel

5km:
1. statusQuO

Се пријавивте сите на сајтот така? Ќе се договориме ако сакате сите заедно да ги земеме стартните пакети...

Други?
Мене со прашалник пиши ме. Денес трчав и некако сум се улежал, а и не јадев правилно сабајлето, и умрев.
Дај утре пак ќе пробам па ќе кажам за сигурно.

Мене со прашалник пиши ме. Денес трчав и некако сум се улежал, а и не јадев правилно сабајлето, и умрев.
Дај утре пак ќе пробам па ќе кажам за сигурно.
Добра стратегија за пред трчање.Земи брзи јаглехидрати затоа што е аеробична вежба што значи троши слободна глукоза и масти.Никогаш не трчај на гладен стомак,пред трчање исто така земи 2 лажици нескафе или кофеин таблети.При трчање земај од чајот со мед и ќе видиш како подобро ќе се осеќаш,а претходно земи некој оброк со средно гликемична вредност овес,житарици,кафеав ориз,грав со соодветен протеин саат и пол пред да почнеш да правиш нешто.Јас пред маратонот пред да легнам ќе земам да јадам тестенини за да имам високо ниво на глукоза во мене.Нешто што маратонците го користат за подобри резултати.

Де бе, од едно лошо трчање во депресија ли ќе паѓаш? :)

Јас пред 5 дена одвај се движев по стаза, ама слабо бев јаден. Завчера сум стегнал пица, кога ми даде сила - летав по стаза :)

Стеф, не ги учи да лапаат кофеин... Освен забрзан пулс, нема ништо дополнително да добијат. А забрзаниот пулс не ви е пријател. Што се однесува до јадењето, пред трчање само јаглехидрати, тестенини, можеби и мусли. Кофеин, редбули и глупости - никако. За пиење може да конзумирате исотоници (исо-спорт). Ќе ве држат хидрирани и ќе ви дадат повеќе енергија.

Добра стратегија за пред трчање.Земи брзи јаглехидрати затоа што е аеробична вежба што значи троши слободна глукоза и масти.Никогаш не трчај на гладен стомак,пред трчање исто така земи 2 лажици нескафе или кофеин таблети.При трчање земај од чајот со мед и ќе видиш како подобро ќе се осеќаш,а претходно земи некој оброк со средно гликемична вредност овес,житарици,кафеав ориз,грав со соодветен протеин саат и пол пред да почнеш да правиш нешто.Јас пред маратонот пред да легнам ќе земам да јадам тестенини за да имам високо ниво на глукоза во мене.Нешто што маратонците го користат за подобри резултати.
Знам ја шо треба ама не напраив :D
Де бе, од едно лошо трчање во депресија ли ќе паѓаш? :)

Јас пред 5 дена одвај се движев по стаза, ама слабо бев јаден. Завчера сум стегнал пица, кога ми даде сила - летав по стаза :)

Стеф, не ги учи да лапаат кофеин... Освен забрзан пулс, нема ништо дополнително да добијат. А забрзаниот пулс не ви е пријател. Што се однесува до јадењето, пред трчање само јаглехидрати, тестенини, можеби и мусли. Кофеин, редбули и глупости - никако. За пиење може да конзумирате исотоници (исо-спорт). Ќе ве држат дехидрирани и ќе ви дадат повеќе енергија.
Дехидрирани а? Не, фала. xD

Хидрирани де, typo... :)

Иначе, си земав цвикери за трчање. Очи ми истекоа деновиве на кеј (си наоѓам изговори):pos:

http://www.uvex-sports.de/en/eyewear/products/?=&pNavi=1&pModel=attack&pColor=clear

uvel_attack_s5303199116.jpg

Бар ќе си мислат дека сум профи :pos:

Хидрирани де, typo... :)

Иначе, си земав цвикери за трчање. Очи ми истекоа деновиве на кеј (си наоѓам изговори) :pos:
http://www.eyeweardirect.co.uk/uvex-attack-9116-p-2343.html

uvel_attack_s5303199116.jpg

Бар ќе си мислат дека сум профи :pos:
А мене ме ребраше за патиките шо си прашав дали се за луѓе со странично газење.
Мрш бе :D

Па јас не ги бирав овие ко за луѓе со странични очи, туку општо - спортски цвик :pos:

Па јас не ги бирав овие ко за луѓе со странични очи, туку општо - спортски цвик :pos:
Есид ја носи модата на велосипедската патека.
Ој шетај ги сеа заедно со нашминканите шмизли на ролери :D

Toa so timovite ne moes da rasipes prosek bidejki se gledaat 4-te najdobri samo :D Ja bi idel so vas ali preku gimnazija sum prijaven taka da trcam za tim ORCE hahahahah ! a inace so srekja na site i licen rekord da postavite..na koja trka i da trcate. p.s. dajte mi sovet kaj da najdam vakvi jaki naocari ko za trcanje/vozenje tocak...do kaj 500 den ?:D

Имаш ефтини на пазар... Ама ќе ти се лизгаат и замаглуваат. За заштита од UV и за квалитетни леќи воопшто не правиме муабет, тоа го немаш на пазар сигурно. Најефтини и најдобри беа овие „мултиспортскиве“ Uvex Attack што ги земав јас. Барем јас не најдов ништо поефтино.
Во Мегаспорт (Екс-Словенија Спорт) се 1600 денари. Поефтино и од интернет или официјалниот сајт. Имаа некој попуст мислам, затоа.

Значи не пријавуваме екипа, а? :)

Епа, ако не се премислите во следниве неколку дена, се гледаме на старт :)
526152_10150749810661435_372815741434_9325736_141235560_n.jpg

ahh neam tolku pari momentalno...u pm xD a inace ja i onaka na 5km se prijaviv..stvarno pogolem predizvik e 21 ...ali pointeresno e ova,pobrzo. i plus vaka se takmicam so site sredni skoli :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom