Трчање или возење ролери по кеј

• Креатор на темата Креатор на темата DBG
  • Време на започнување Време на започнување
Сепак ќе одберам ролери .
Јас идам на стаза и тоа мн мн често . Убаво е се релаксираш , гледаш разни луѓе околу тебе , се е прекрасно ...
И најпосле можеби ќе сватиш дека Животот има смисла :)

па би одбрал трчање повеќе сакам да трчам

и јас возам точак, ама од трчање или возење ролери би одбрал трчање.

гледајте сега вака
и јас сакам на патека да возам точак
и тоа брзо како [MkD]Scout што посочи
потполно се согласувам со него
неможе деца од 2,3,5,7 години што не научиле права линија да возат да ги пуштаат на патека
а за џандарите да не зборам само проблеми и проблеми
кога ке ми поставеа некое глупо прашање на пр : што си земал точак на патека јас се кинев од смеење
ми имаат 2-3 опоне само дадено ама џабе
друг проблем се веспите - човекот купил мотор и се пуфа на патека
хахахахахха
па има на плоштад секоја година собиранка нека иде таму да се пуфа
најкорекни на патеката се тие што трчаат
до вардар по земјениот пат на никој не му сметаат и си уживаат
да се вратам на брзината
патеката е направена за секого (значи нема везе македонец,албанец,ром,женско,машко) и секој има свој начин на возење
јас фрлив 5000 денари да сменам гуми,ланец,мењач ,педаљи и сега се тоа направено за брзини а јас да се влечам позади некој 85 годишен кој со радивцето во рака вози и слуша музика

а за џандарите да не зборам само проблеми и проблеми
кога ке ми поставеа некое глупо прашање на пр : што си земал точак на патека јас се кинев од смеење
ми имаат 2-3 опоне само дадено ама џабе
друг проблем се веспите - човекот купил мотор и се пуфа на патека
хахахахахха

патеката е направена за секого (значи нема везе македонец,албанец,ром,женско,машко) и секој има свој начин на возење

јас фрлив 5000 денари да сменам гуми,ланец,мењач ,педаљи и сега се тоа направено за брзини а јас да се влечам позади некој 85 годишен кој со радивцето во рака вози и слуша музика

Види брат... ова со џандариве е најглупаво нешо шо може да го прочита или слушне човек. стазата е за ролери точаци луѓе шо трчаат .. едноставно рекреација де... незнам како може некој да те праша зашо возиш точак? ти шо не го праша А ЗАШО Е АСВАЛТИРАНА СТАЗАВА ПА И ЛИНИИ СТАИЛЕ НА СРЕДИНА?

треа да ги казнуваат тие шо се со моторите не да те прашуваат шо бараш со точак.. божеее акви луѓе не ми се верува :tapp:
најтрагично е шо тие со моторите знаат да возат и над 60 на стаза шо е брзо за тоа место па не е чудо и да акнат некој и после цацко им е крив.... дебилана...:nesvest:

у врска со дедово.. дедово искочил да се издува да се повози воздух да го фати.. фала боги можеш да го поминеш дедото ако ти пречи шо вози споро... али имај и ти на памет дека стазата не ти е место кај што можеш да се истакнеш колку брзо можеш да возиш или колку добр ознаеш да возиш... убаво си кажа погоре стазата е за секого! млад стар ром македонец албанец нема врска!!!

ја секое лето пример ролери си возам стандардно па дури знам и по цел ден на стаза да го поминам и знам по 3 пати да ја извозам цела стаза...

Трчам трчам трчам ама само кога е убаво времето.

Што е кеј?

*алудирам дека не ни се вика државата Скопје туку Македонија и дека постојат и други градови што партиципираат овде.

Што е кеј?

*алудирам дека не ни се вика државата Скопје туку Македонија и дека постојат и други градови што партиципираат овде.

Паројо ка е напунан там кај нас ак ти текнува. :icon_roll

летоска секој ден сна точак сум возам поред кеј!.:)

Што е кеј?

кеј

(фр. quai) 1. подѕидан речен, езерски или морски брег; 2. шеталиште покрај брег.

кеј се СИТЕ шеталишта покрај река...

кеј се СИТЕ шеталишта покрај река...

Шо си река -.-

Иначе ролери возам, поризично е, па затоа и позабавно. И можам муабет да прам дури возам шо е многу важно или музика да слушам без да ми паѓаат слушалките.

Ако може некој да ми ги објасни броевите на ролерки,сакам да нарачам од америка ама не знам кој број затоа што таму има вака нешто од прилика:
adjustable size 2-5
medium size
small 12-1
Појма немам кој број и како треба да земам мене ми требаат 42 од прилика. ХЕЛП :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom