Транс и техно музика

• Креатор на темата Креатор на темата zEk0
  • Време на започнување Време на започнување

KoJ Dj SpOReD VaS e DzVER????

• SkaZi

Гласови: 22 35,5%
  • ExAiLE

Гласови: 1 1,6%
  • Infected Mushroom

Гласови: 9 14,5%
  • Gms

Гласови: 5 8,1%
  • VoiD

Гласови: 1 1,6%
  • DinO PsArAX

Гласови: 2 3,2%
  • PaRasEnCE

Гласови: 2 3,2%
  • C.P.U

Гласови: 3 4,8%
  • AsTRiX

Гласови: 4 6,5%
  • TaLaMaScA

Гласови: 13 21,0%

• Вкупно гласачи
    62
Една замерка, темава е крстена „Транс и техно музика”, а не гледам во анкетата ни еден техно артист/dj.

Он топик:
Незнам за кој да се одлучам, сите набројани во анкетава сум ги слушал и сите праат одличен trance. Но еве ако избираме еден шо знам би се одлучил за Talamasca, пошо ми се свиѓа неговиот full-on trance, но и Dino е ѕверка и не е за фрлање. Затоа тешко да се одлучам.

dobra ponuda na psy trance iminja, moj favorit se GMS, a i astrix, i dino psaras, mi praat epten kef.

TECHNO музика

Ме интересира дали слушате техно?? Не за друго, туку еве иде лето и излегуваат многу летни техно хитчиња, кои се слушаат по плажите кафичите...насекаде. Не викам дека се слуша само техно во градов, далеку од тоа, ама ете мене тоа ми остава впечаток. Јас во последно време почнав да слушам така повеќе ама не сум мнгу упатена во овој тип на музика. Дали ви се свиѓа техното, и дали го поднесувате оној ритам што се повторува цело време?? Кој ви е омилен ДЈ, песна или нешто слично??

*bangs head against keyboard*
Тechno? Не верувам дека си слушнала техно трака. Тие "летни хитчиња" се се`, само техно не. Wikipedia.
Инаку - Umek, Derrick May, Dave Clarke.

Се ми се чини дека ти мислиш на house музика а не на techno:) доста луѓе не ги разликуваат...

Точно P. Overdrive, тие летни хитчиња се мешавина меѓу хаус и електро. И се многу далеку од техното.
Но мене тие хитчиња шо излегле ниедно не ми оставило некој впечаток, т.е. просто кажано не ми се свиѓаат. Од комерцијалниве ствари кои искачаат као хитчиња може 1-2 траки ми се свиѓале, другото све е shit. :)
И да не забораам.... trance rules. :music3:

P.Overdrive напиша:
*bangs head against keyboard*
Тechno? Не верувам дека си слушнала техно трака. Тие "летни хитчиња" се се`, само техно не. Wikipedia.
Инаку - Umek, Derrick May, Dave Clarke.
Од овие технаџииве, Умек најмногу го поштувам.:) Го слушав на времето пред да преминам на строго транс (а подоцна, со текот на годините, и матурантскиот дух, и турбофолкот завзема место :pos:).
Генерално техно не ми се допаѓа нешто многу, ме нервира монотоноста на ритамот.:) Ама има и техно-траки добри, секако.
Во врска со хаус летните-хитчиња... Повеќето од нив се добри, само штета што многу ги форсираат и го тупат со нив, па брзо здосадуваат.

Само клабинг...без разлика дали е техно,транс,хаус ако е добра песната си ја слушам без разлика
...за ДЈи има премногу,ќе ги набројам Умек и Валентино,Лука,Окенфолд,Ван Дајк,Тиесто...

Zemzela напиша:
Само клабинг...без разлика дали е техно,транс,хаус ако е добра песната си ја слушам без разлика
...за ДЈи има премногу,ќе ги набројам Умек и Валентино,Лука,Окенфолд,Ван Дајк,Тиесто...
Toчно така:vozbud:

Zemzela напиша:
Исто така тука се и Maoro Piccoto,Marko V,The Hypetraxxx...

U pravo si. Elektronskava muzika e bajagi isprepletena i cesto ne moze da se pravi razlika dali e house ili tehno, ili pak tehno ili trance.Fakt e deka ovoj vid na muzika zema se pogolem zamav i vo svetot i kaj nas.Ama od Dj-ite bi trebalo da gi stavis i Pete Tong,Dr.Kucho,Armin Van Buuren i se razbira Paul Van Dyk.

И не мешајте диџеј и продуцент.. некој може да е опасен DJ, а катастрофа продуцент, или обратно; некој е погоден и како диџеј и продуцент, а одредени луѓе не ги бива за ништо :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom