Транс и техно музика

• Креатор на темата Креатор на темата zEk0
  • Време на започнување Време на започнување

KoJ Dj SpOReD VaS e DzVER????

• SkaZi

Гласови: 22 35,5%
  • ExAiLE

Гласови: 1 1,6%
  • Infected Mushroom

Гласови: 9 14,5%
  • Gms

Гласови: 5 8,1%
  • VoiD

Гласови: 1 1,6%
  • DinO PsArAX

Гласови: 2 3,2%
  • PaRasEnCE

Гласови: 2 3,2%
  • C.P.U

Гласови: 3 4,8%
  • AsTRiX

Гласови: 4 6,5%
  • TaLaMaScA

Гласови: 13 21,0%

• Вкупно гласачи
    62
Трансот не го сакам многу а би ги издвоил Пендилиум (ако спаѓаат во транс) па и Продиџи.А техното повеќе го слушам а омилен ми е Окенфолд ама има и други добро диџеи.Сеопак хаусот го слушам најчесто од електронскита музика.

Не е лесно да се слуша транс,но сепак ми се допаѓа Таламаска.

пааа од таму слушам се... скоро се... сакам 666, Tiesto, Paul Van Dyk, Scooter, PPK, Prodigy, DJ Alligator, Benny Bennassi, Warp Brothers, The Drill, Aquagen, Darude... Bob Sinclair, Africanism Allstars, Yves Larock... инаку не е транс ама има јаки песни dance :D... инаку од техно Jean Michelle Jarre, Paul Oakenfold, Faithless ( шо не им се сите песни такви) и мнoгу други...

Kako moze da nema ljubiteli. Eve jas sum. Trance Addict.
Od Skazi najvise mi se svigja Psychoterence.

Порано мноогу повеќе слушав транс ..ама сега баталив , си останав само на рок ..

Али ипак , кога-тогаш ме удира филм за транс ..Ретко.

Друже, ја и така уште од пред 4 години бирам на што да одам. Транс журките веќе не се тоа што беа порано....ееее незнам колкав си и од кога слушаш транс и посетуваш журки, ама да знаеш само што беше пред едно 5-6 години во МКЦ...:cuc:

Последниве 3-4 години се штитам себеси од лоши журки и невкус. Одам на 3-4 журки годишно, ама стварно ДОБРИ журки. Еден фестивал си одам преку лето и си праам домашни транс журки. Сега веќе ми е многу подобро кај мене дома со уште 15-20 луѓе отколку на журкиве што се организираат.

Жалам за задоцнетиов одговор. После три години конечно се вратив на кајгана форумот. И јас одев на журки од 2000 година. Знам како било. Почнав од периодот кога се затвори Planet Max, а актуелен беше Метропол. Знам како било. Не пропуштав до 2003. Не ми се свиѓа лошата репутација што ја доби трансот во Македонија. Журките се препунија со секој што "чул нешто" за транс, чул дека многу дроги се вртат, итн итн.

Ne znaev za koj da glasam :( site se jaki. Sepak, moj glas za Infected Mushroom

Сите се јаки бидејќи се од многу специфична област. Јас на пример исто така незнаев за кој да гласам, ама пошто стварно ни еден не слушам од нив.

Не слушам транс, не ми ја поднесува мозокот таа музика, повеќе сакам техно од тука, ама не гледам некои покомерцијални DJ-и споменати во анкетчето...

Не слушам транс, не ми ја поднесува мозокот таа музика, повеќе сакам техно од тука, ама не гледам некои покомерцијални DJ-и споменати во анкетчето...

Тоа е затоа што очигледно темава не требала да се вика Транс и Техно. Сите на анкетата се трансери.

хлороводородна, првпат те гледам, а пред три години не бев овде. може да се изјасниш со вкусот онака, може и на другата тема, можда ќе се поклапаме некаде :)

хлороводородна, првпат те гледам, а пред три години не бев овде. може да се изјасниш со вкусот онака, може и на другата тема, можда ќе се поклапаме некаде :)

Најчесто скандинавски артисти (Ka Sol, Filteria, Miraculix, Procs...), да не набројувам артисти, од psy trance избегавам Full-On, а се држам на чист psy, мрачен, агресивен, и се разбира GOA. Да не го ширам постот со сите артисти што ги слушам.

Од наведените Таламаска според мене е најдобар :) лудила траки има.

Talamasca e ubedlivo najdobar od ponudenive sto se glupiraat lugjevo so skazi neznam...

Talamasca e ubedlivo najdobar od ponudenive sto se glupiraat lugjevo so skazi neznam...

Шема е скази да слушаш :pos:
Добар е и тој ама шо знам не ми е по вкус толку, и зошто поќето дј се онака андерграунд :) и зошто темата се вика транс и техно а не Транс PSY итн.?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom