Trance музика

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Време е да се живне темава =)

Најинтересно е како транс музиката еволуира од своите почетоци во 90-тите години.
Оној чистиот транс како што го нарекувам тешко дека ќе се врати на плејлистите ,па затоа ни останува да се потсетиме на незаборавните ретро траки кој ни ги донесе овој правец во електронската музика.

И големиот број на подкатегории на транс музиката кој се појавуваа одвреме навреме - придонесоа да се изгуби оној класичен транс звук.Не дека тоа ја стави во полоша позиција транс сцената , напротив според мене ..тука не држи муабетот (еххх тоа беа времиња).

Сега се времињата на Вокал трансот , Епскиот транс познат како uplifting , прогресив трансот(кој држи некоја популарност од 90-тите) форсиран од Армин Ван Бурен ,Тех трансот од новиве Холанѓани.
Многу ги мешаат овие категории , па тешко можат да дефинираат разлика од прогресив до аплифтинг транс.

Не треба да се заборават и овие ..до негде изумрени подкатегории - Acid трансот,Dream трансот како што се нарекува тоа што го продуцираше Роберт Мајлс.Електро трансот кој беше доста популарен од 2000 до 2004-та , па некако опадна.Hardstyle кој скоро прв како да се заколи таму негде во 90-тите.

Е сега кај се ..Псај Транс , Мелодичниот Псај,Гоа Транцот , Дарк ..итн.. нив би ги ставил во една посебна група која дали помалку или повеќе секогаш за вистинските љубители ќе биде ИН.

Мало потсетник:

Трансот некогаш

Higher State of Consciousness - Ова парче ме навлече на електронската музика , едно 5-6 години го слушав постојано.

Трансот сега:

Како и да е , електронската музика ,посебно трансот ќе ми бидат една од моите најголемите инспирации и можат да ме расположат во секој момент =)

DZA

Член од
6 октомври 2007
Мислења
86
Поени од реакции
3
TrAnCe muzikata e edna od naj-uspesnite na denesnicava i nie kako makedonci treba da sme blagodarni na nasite sponzori koi donesoa tolku zvu4ni iminja na nasata scena vo izminative godini (mislam na trance dj).No imam i edna golema zabeleska zosto kaj nas ne se zafatil nekoj da napravi nekoe zur4e na otvoreno bez razlika dali e toa planina,livada,ezero... ili koga se slu4uvaat tie zirki se dosta anonimni i nedostapni za golem br trance slusateli, pa zosto ne i nekoe festival4e kako O.Z.O.R.A.(Ungaria)pr.Poz do site tranceri so eden moj predlog Ace Ventura koj go slusam vo momentov ke vi se dopadni.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128

Другите можете да ги најдете во "more from KavazovAngel"...

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003

Другите можете да ги најдете во "more from KavazovAngel"...
Ја симнувам цела траклиста =)

Интересен избор , па да чуеме.

Иначе ти беше тој во епизода 412 шо го спомна Армин :icon_lol:

DZA

Член од
6 октомври 2007
Мислења
86
Поени од реакции
3
eve ovaa muzika mili moi se narekuva Trance i ke ve molam da ne si gi trosite zborovite za tie pederski dj kako armin van buren ili tiesto i red dr koi samite se klasificiraja vo trance zarnhttp://www.youtube.com/watch?v=YiDqzaZggRE

this is real trance sound

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.774
Поени од реакции
11.292
No imam i edna golema zabeleska zosto kaj nas ne se zafatil nekoj da napravi nekoe zur4e na otvoreno bez razlika dali e toa planina,livada,ezero... ili koga se slu4uvaat tie zirki se dosta anonimni i nedostapni za golem br trance slusateli, pa zosto ne i nekoe festival4e kako O.Z.O.R.A.(Ungaria)
Gathering of the tribe секој 1ви мај имаше во винце знаеш и самиот...со реклами, артисти, се по список. Оваа година ќе има на Козјак како што разбрав, ама уште не е официјално, а далеку сме од Озора сеуште :wink: кој ќе дојде? 200 души максимум стандард.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
eve ovaa muzika mili moi se narekuva Trance i ke ve molam da ne si gi trosite zborovite za tie pederski dj kako armin van buren ili tiesto i red dr koi samite se klasificiraja vo trance zarnhttp://www.youtube.com/watch?v=YiDqzaZggRE

this is real trance sound
Одлично парче , ми се свиѓа

Но ова е нели Psychedelic, за џабе трансот нема толку подкатегории:smir:,и за Тиесто и Армин има место - нели во другите варијанти на трансот.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
САМО за uplift lovers ..

Кое уживање е тракава, немам зборови .. Името си е таман на место. :wink:

И ова е добро парче од Алекс Морф
Enjoy .... :music2:

DZA

Член од
6 октомври 2007
Мислења
86
Поени од реакции
3
Gathering of the tribe секој 1ви мај имаше во винце знаеш и самиот...со реклами, артисти, се по список. Оваа година ќе има на Козјак како што разбрав, ама уште не е официјално, а далеку сме од Озора сеуште :wink: кој ќе дојде? 200 души максимум стандард.
bro ako mozis da me izvestis ko ke potvrdat oficijalno so neko link4e da vidam za sto stanuva zbor pa odime ako ima dobra programa a so dobra reklama i dobri dj bi uspealo nekoe malo ozor4e i kaj nas :salut:

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Малку да ја освежиме темава бидејќи пред се ВРЕДИ!!! Па кај сте вие луѓе - форумџии што слушате транс? :( Ве снема... (n)

Помеѓу 95-96 година најмногу кога се достига врвот на Dream Trance оваа трака беше доста популарна но секако имаше и останати. Во едно мое цд ја имав баш сега чепкајки по некои видеа по јутјуб се потсетив на некои песни еве дел од нив.

Доколку доста сте слушале Dream trance тогаш мора да ви текне на ова:

Просто неверојатно колку е само добро... :pipi:

Кога на некој кој е забеган по транс музика и кога ќе му спомнеш филмот терминатор 100% ќе му текне на следново:

:D hasta la vista baby :свиркам:

Да се префрлиме малку и на Гоа транс...

MFG - Project Genesis

MFG - Magnetic Activity

95 нешто... ммм :rolleyes:

MFG - Shape the future

Ај доста беше нешто некој друг нека пише... :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom