TotalTV Македониjа Сателитска DVB-S телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Па кажи јавно, не е тајна некоја, сигурно сакаат и други да знаат ;)
Не е некоја тајна, ама ако сакате еве ќе ги објавам сите канали, па за да не ви праќам на сите поединечно порака. И ти да не се заинтересира? :D
--- надополнето: 2 септември 2012 во 13:02 ---
СИТЕ ТОТАЛТВ КАНАЛИ, ПО РЕДОСЛЕД:

BOM, SITEL, SITEL3, ALFA MKD, K-15 MUSIC, 24VESTI, KANAL5 MKD, KANAL5+ MKD, MKTV-SAT(HOTBIRD13E), STUDIO B, SOS, B92INFO, 24KITCHEN, KOPERNICUS, PALMA PLUS, HAPPY, ULTRA TV, VIASAT NATURE, CRIME & INVESTIGATION NETWORK, DISCOVERY ID, VIASAT HISTORY, VIASAT EXPLORER, HISTORY CHANNEL, NAT GEOGRAPHIC, ANIMAL PLANET, DISCOVERY CHANNEL, TLC, FOX MOVIES, FOX LIFE, FOX CRIME, ZONE REALITY, SFI FI, UNIVERSAL CHANNEL, CINEMANIA, TV1000, MGM, ZONE ROMANTICA, SPORT CLUB, SPORT KLUB +, EUROSPORT, EUROSPORT2, ESPN AMERICA, MOTORSTV, FISHING & HUNTING, FIGHT CHANNEL, E!, GINX, PINK MUSIC, DISNEY, MINI ULTRA, HBO ADRIA, HBO COMEDY, CINESTAR, CINESTAR A&T, PINK PLUS, PINK EXTRA, PINK FOLK, FREEXTV, PRIVATE SPICE, FRENCH LOVER TV, HUSTLER, RTV ATLAS, MTV ADRIA, KCN MUSIC, IQS LIFE, COMEDY CENTRAL EXTRA, RTS1, RTS2, SK PRIME, B92, PRVA, RTS SAT(ASTRA 19.2E, HOTBIRD 13E), OBN, RTRS, ATV, FTV, ALFA, TV1 BOSNA, AVALA, KCN3, SPORT KLUB HRVATSKA, PINK SRBIJA, PINK M, PINK BH, PINK FAMILY, PINK FILM, PINK MOVIES, PINK ACTION, NATIONAL GEOGRAPHIC HD, SPORT KLUB HD, SPORT KLUB + HD, SK PREMIUM HD, SK PRIME HD, EUROSPORT HD(HOTBIRD 13E), EUROSPORT2 HD(HOTBIRD13E) и другите натака канали ти се FREE TO AIR канали(не можам сега и тие натаму да ти ги пиувам) од EUTELSAT 16A, HOTBIRD13E и ASTRA 19.2E. ОВА ТИ СЕ СИТЕ КАНАЛИ, ЗНАЕШ ДЕКА СЕ РАСПОРЕДЕНИ ВО ПАКЕТИ И ЦЕНАТА НА ПАКЕТИТЕ ЌЕ СИ ЈА ВИДИШ НАwww.totaltv.tv. ЗНАЧИ ТИЕ КАНАЛИ КОИ ГИ ИМА ТУКА, А ГИ НЕМА НА ВЕБ СТРАНАТА СЕ БОНУС(на пример.ПРВА, АВАЛА, ПИНК СРБИЈА, ПИНК М...).

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Пошо не ми ја отвара ТоталТв страната, па ќе прашам тука. Колку чини приклучок, и месечно каде може да ги имам сите Канали, со се спорт Клуб каналите и филмскиве како и да се викаат. HBO...?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Пошо не ми ја отвара ТоталТв страната, па ќе прашам тука. Колку чини приклучок, и месечно каде може да ги имам сите Канали, со се спорт Клуб каналите и филмскиве како и да се викаат. HBO...?
Како не ти ја отвара, еве сега јас ја отворив. A каков ресивер ќе зимаш, обичен СД?

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Не е некоја тајна, ама ако сакате еве ќе ги објавам сите канали, па за да не ви праќам на сите поединечно порака. И ти да не се заинтересира? .
Мене ова ме интересираше, не каналите :) :

И само ако може да ми кажеш тука или во инбокс ако имаш искуство со Тотал ТВ, дали е добро и дали има често прекини?
За тоа реков да го кажеш јавно а не по пп зашто секако треба да се знае ;).

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Па не биди глупав, сигуно дека нема прекини. Прекини може да има само кога врне дожд, ама тоа е нормално во сателитската телевизија.
Глупав и некултурен можеш да си само ти со ваков одговор.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Не ми кажувај ти мене каков сум, ти кажав така зошто доколку антената е наместена како што треба нема да има никакви проблеми. Имај малце логика, не те навредив јас. :pos:
Не се понашај ко идиот, имаше нормално прашање од двајца и можеше нормално да одговориш без да се правиш многу паметен.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Не се понашај ко идиот, имаше нормално прашање од двајца и можеше нормално да одговориш без да се правиш мнпгу паметен.
Ау бе другар, ова што си го поставил "И само ако може да ми кажеш тука или во инбокс ако имаш искуство со Тотал ТВ, дали е добро и дали има често прекини?" е само цитат? Јас мислев дека ти си го поставил глупото прашање. Се збунив, извини, ти само си ми рекол да кажам јавно, сори уште еднаш. И како за твоја информација, воопшто не се превам паметен.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Moже некој да ми одговори зошто на другиве оператори им треба вечност да стават некоја тв каде се дава спорт (а претходно го немало како на пример СК Прајм со ЛА Лига), дали овие од Тотал ТВ имаат некои врски :D или нешто сл.
Не шала на страна ме интересира како иде таа работи, дали пак можда на црно ги даваат или пак Тотал ТВ се многу финансиски моќни па брзо се договараат незнам што е работата.
За мене тоа е најважно во изборот за еден оператор, зошто еве сега ПЛ даваат на СК, ама оваа година им истекува 3 год. договор, па можеби наредна год. ќе даваат на некоја друга ТВ, и додека се прилагодат операториве помина многу време (како со Близо чекавме со години да стават СК), а како што сум забележал со Тотал ТВ тоа оди побрзо па ме интересира зошто е тоа така, или пак сум се излажал можеби и тие се спори во тој поглед???

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Момци , ај ако може помош.

Имам проблем со ресиверот , не реагира на ништо , on/off не реагира , целиот е наелектризиран ( кога го допрам ме пецка струја ). Вчера имаше огромно невреме тука во Малта, но не го исклучив кабелот од струјата. Може некој совет или прегорел ресиверот ?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Момци , ај ако може помош.

Имам проблем со ресиверот , не реагира на ништо , on/off не реагира , целиот е наелектризиран ( кога го допрам ме пецка струја ). Вчера имаше огромно невреме тука во Малта, но не го исклучив кабелот од струјата. Може некој совет или прегорел ресиверот ?
Гром го удрил може или некој електролит е откачен.Јави се во контакт центарот на 02/30-63-000 или кај дилерот и ќе ти го поправат/заменат.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.177
Поени од реакции
8.258
Moже некој да ми одговори зошто на другиве оператори им треба вечност да стават некоја тв каде се дава спорт (а претходно го немало како на пример СК Прајм со ЛА Лига), дали овие од Тотал ТВ имаат некои врски :D или нешто сл.
Не шала на страна ме интересира како иде таа работи, дали пак можда на црно ги даваат или пак Тотал ТВ се многу финансиски моќни па брзо се договараат незнам што е работата.
За мене тоа е најважно во изборот за еден оператор, зошто еве сега ПЛ даваат на СК, ама оваа година им истекува 3 год. договор, па можеби наредна год. ќе даваат на некоја друга ТВ, и додека се прилагодат операториве помина многу време (како со Близо чекавме со години да стават СК), а како што сум забележал со Тотал ТВ тоа оди побрзо па ме интересира зошто е тоа така, или пак сум се излажал можеби и тие се спори во тој поглед???
Тотал тв веке ги има на сателитска овие канали и се во понуда во Тотал тв пакетот така да ич не им е тешко да го пуштат за Македонските гледачи, е сеа ако им истекува 3год од договорот за ПЛ и успеа да им ги земе сеа пример Арена спорт, пошто Арена имасе права за Примиера ама сеа ги даваат на СК каналите, ке видиме што ке се случи дали ке ги откупат пак или некој друг.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Другар, на нашиве оператори не им се дава пари за да ги откупат каналите и затоа само викаат "се водат преговори за овој канал".

Kajgana Shop

На врв Bottom