TotalTV Македониjа Сателитска DVB-S телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Лига на Шампиони, Лига Европа, Вимблдон, Роланд Гарос и ред други натпреварувања кои се на ниво на приватни клубови или на ниво на приватни ангажмани на играчите, се приватни натпреварувања, не се од национален интерес и затоа воопшто не мораат да се емитуваат со коментатор кој ќе говори на службениот јазик во државата.

Европско или Светско Првенство во Фудбал, Ракомет, Кошарка, Одбојка или било кој друг спорт каде што се натпреварува национална репрезентација, се од национален интерес и мораат да се емитуваат со коментатор кој ќе говори на службениот јазик во државата.

Затоа ни Лига на Шампиони, ни Лига Европа, ни британски, ни шпански, ни германски фудбал, не се од национален интерес и воопшто не мораат да бидат емитувани на службениот јазик во државата.
точно така,но ова го нема во ниту една друга држава во Европа само кај нас да ЛШ оди на туѓ јазик

Член од
8 јуни 2014
Мислења
720
Поени од реакции
167
jas ne plukam po jazikot tuku po nasite komentatori za poedinci zboruvam eve na primer igor trpevski e nezamenliv ama retki se tie kako nego ako ja gledase vecerva kosarkata kako pregladneti komentiraa komentatorite

Член од
24 април 2008
Мислења
11.115
Поени од реакции
12.697
точно така,но ова го нема во ниту една друга држава во Европа само кај нас да ЛШ оди на туѓ јазик
За тоа треба да им се жалиш на тие кои ги емитуваат натпреварите, а не на државата која со закон тоа им го дозволува.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Јас не зборам само за ЛШ, јас зборам за сите спортски канали. Слично е и со документарни, филмски и сл., канали, но има и чесни исклучоци, но сепак треба да се поработи на локализацијата.

jas ne plukam po jazikot tuku po nasite komentatori za poedinci zboruvam eve na primer igor trpevski e nezamenliv ama retki se tie kako nego ako ja gledase vecerva kosarkata kako pregladneti komentiraa komentatorite
Јас искрено добив впечаток дека плукаш, но извини ако грешам.
Какви се, такви се, наши се.
Тоа е синдром, се` што е наше не чини, но странското е одлично.

За тоа треба да им се жалиш на тие кои ги емитуваат натпреварите, а не на државата која со закон тоа им го дозволува.
Јас сум им рекол на операторите, немам одговор од нивна страна.

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
насекаде има такви и тие знаат да бидат понекогаш итересни:)
за нив и зборувам:pipi:

Член од
8 јуни 2014
Мислења
720
Поени од реакции
167
Јас не зборам само за ЛШ, јас зборам за сите спортски канали. Слично е и со документарни, филмски и сл., канали, но има и чесни исклучоци, но сепак треба да се поработи на локализацијата.

Јас искрено добив впечаток дека плукаш, но извини ако грешам.
Какви се, такви се, наши се.
Тоа е синдром, се` што е наше не чини, но странското е одлично.

Јас сум им рекол на операторите, немам одговор од нивна страна.
kako prvo treba da se sredi so zakon piratskoto reemituvanje na kanali pa potoa drugoto bidejki znam vo kicevo lokalniot operator bese kaznet bidejki nelegalno emituvase ligana sampioni i liga evropa od arena kanalite i bese paricno kaznet so nekolku iljadi evrasteta na telekom

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
за нив и зборувам:pipi:
Алелуја што некој ќе се согласи :)[DOUBLEPOST=1408914934][/DOUBLEPOST]
kako prvo treba da se sredi so zakon piratskoto reemituvanje na kanali pa potoa drugoto bidejki znam vo kicevo lokalniot operator bese kaznet bidejki nelegalno emituvase ligana sampioni i liga evropa od arena kanalite i bese paricno kaznet so nekolku iljadi evrasteta na telekom
Сам викаш дека треба со Закон да се среди, а потоа викаш дека е казнет операторот.
Сам се побиваш.
Средено е зо Закони и има високи казни, посебно сега од кога СРД стана АВМУ доби повеќе овластувања и може да мониторира од Скопје, а не да иде до градовите. Може 24/7 од централа да ги следи операторите. Е сега ако сака да ризикува операторот, тогаш е негов проблем.

Член од
8 јуни 2014
Мислења
720
Поени од реакции
167
Алелуја што некој ќе се согласи :)[DOUBLEPOST=1408914934][/DOUBLEPOST]
Сам викаш дека треба со Закон да се среди, а потоа викаш дека е казнет операторот.
Сам се побиваш.
Средено е зо Закони и има високи казни, посебно сега од кога СРД стана АВМУ доби повеќе овластувања и може да мониторира од Скопје, а не да иде до градовите. Може 24/7 од централа да ги следи операторите. Е сега ако сака да ризикува операторот, тогаш е негов проблем.
tocno no rabotata mi bese sto i den denes ima kanali sto piratski se prenesuvaat na lokalnite kabelski a slucajot so kaznata nebese pronajden od drzavata od AVMU tuku od telekom

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
tocno no rabotata mi bese sto i den denes ima kanali sto piratski se prenesuvaat na lokalnite kabelski a slucajot so kaznata nebese pronajden od drzavata od AVMU tuku od telekom
Има бидејќи сме таков менталитет.
А од кого а најдено, тоа не ме интересира. Јас знам дека АВМУ спроведе серија мониторинзи и казни еден куп оператори и канали.
И мене некој нешто да ми краде и јас ќе копам да најдам. Сакам да кажам, бидејќи Телеком ги боли, затоа нашле, а да не ги болело, немаше ни да се мачат воопшто.

Член од
8 јуни 2014
Мислења
720
Поени од реакции
167
А од кого а најдено, тоа не ме интересира. Јас знам дека АВМУ спроведе серија мониторинзи и казни еден куп оператори и канали.
И мене некој нешто да ми краде и јас ќе копам да најдам. Сакам да кажам, бидејќи Телеком ги боли, затоа нашле, а да не ги болело, немаше ни да се мачат воопшто.
normalno xD[DOUBLEPOST=1408915564][/DOUBLEPOST]
http://mkpredavatel.com/?page_id=2 stranava tvoja e?

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.235
Поени од реакции
8.339
Во Тотал тв ги имаше Арена сите 4 канали, ама алчни за пари Арена и дојде до прекин на соработката со нив, и Тотал ги исклучи од нивната мрежа.

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.767
Поени од реакции
20.491
Во Тотал тв ги имаше Арена сите 4 канали, ама алчни за пари Арена и дојде до прекин на соработката со нив, и Тотал ги исклучи од нивната мрежа.
Арена е во сопственост на српски телеком (Open IPTV), а Тотал ТВ е во сопственост на SBB кои ги имаат СпортКлуб каналиве во новна сопственост. Од што се мразат двете компании не ги пренесуваат каналите на конкурентот.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.235
Поени од реакции
8.339
Арена е во сопственост на српски телеком (Open IPTV), а Тотал ТВ е во сопственост на SBB кои ги имаат СпортКлуб каналиве во новна сопственост. Од што се мразат двете компании не ги пренесуваат каналите на конкурентот.
Sbb го укинива Арена во Август 2010, Open IPTV ја купува Арена август 2011, така да не ти држи муабетот.

Kajgana Shop

На врв Bottom