TotalTV Македониjа Сателитска DVB-S телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
rukio, имате среќа што ви е уште каналот тука, колку што знам, РТС1 нема права за во Македонија, а СРД кога го прочешла ТоталТВ (кога укина Пинк и некој друг канал), нареди и РТС1 да биде тргнат, но очигледно овие такво им е двор им е.

Секако, имаме среќа што го ставија МРТ1 во понудата па така можеме да гледаме Лига на Шампиони.

Оф топик: Глупо е тоа да ги укинуваат каналите од другите земји. Зар само македонски телевизии ќе гледаме? Доста е ХРТ1 што го укинаа, па сега фали и РТС1. Што ќе биде тоа?

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Оф топик: Глупо е тоа да ги укинуваат каналите од другите земји. Зар само македонски телевизии ќе гледаме? Доста е ХРТ1 што го укинаа, па сега фали и РТС1. Што ќе биде тоа?
Кога ќе сфатите дека HRT1 не е укината, туку MaxTV, boomtv и blizoo не си ги продолжија договорите со ЗАМП кој е застапник за HRT каналите, како и за каналите од т.н. германски пакет? Сите други оператори во Македонија си ја пренесуваат HRT1, 3 и 4.

HRT2, Nova, Prva, RTS1, RTS 2 и слични на нив, или самите си побарале да бидат забранети (како што пред неколку денови Nova побара да биде забранета во БиХ) или пак немаат права за Македонија, односно други канали ги имаат правата наместо тие. Ако се нудат, за џабе нашиве канали ќе се мачат да обезбедат одредени права.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Кога ќе сфатите дека HRT1 не е укината, туку MaxTV, boomtv и blizoo не си ги продолжија договорите со ЗАМП кој е застапник за HRT каналите, како и за каналите од т.н. германски пакет? Сите други оператори во Македонија си ја пренесуваат HRT1, 3 и 4.

HRT2, Nova, Prva, RTS1, RTS 2 и слични на нив, или самите си побарале да бидат забранети (како што пред неколку денови Nova побара да биде забранета во БиХ) или пак немаат права за Македонија, односно други канали ги имаат правата наместо тие. Ако се нудат, за џабе нашиве канали ќе се мачат да обезбедат одредени права.

Па да, нашиве канали многу се мачат да обезбедат права за турски серии.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Па да, нашиве канали многу се мачат да обезбедат права за турски серии.
Зборам за спортски, а МРТ неодамна побара да се затемнуваат сите канали кои нудат серии од типот на CSI:, Mentalist и сите останати што ги нуди или пак ќе ги нуди.

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Демек се решив да ставам ТоталТВ,да ги откажам тримакс,гледам на сајтот им пишува без разлика на географската положба,било каде може да имате тотал тв. И се јавувам да закажам монтажа,ми даваат број од некој монтер. Му звонам и ај да договориме,вика ај не денес,утре попладне.Утре го нема да се јави,му звонам,еј се враќам од пат,после 6ч. дојде 6 му звонам,абе еве до дуќан отидов,ај за 10мин ке дојдам.Викам ај утре. Цел ден го изгубив чекајки го монтерот јаката фаца.
утредента од нигде никаде звони у 2 попладне вика ја сум пред зграда кај тебе,ја нормално не сум дома,и вика абе тарасата ти глеа југозапад,требало југоисток,немало да може.А по телефон му кажав на кај ми глеа тарасата.Вика стаи ја на кров. А ако ја украдат?кој ке ја плаќа? па вика ТИ.
И така си потпишав нов договор со тримакс на нови 2 години... е**ти професионалноста и услужливоста,ништо чудно што не мрдаат од некој ситен процент клиенти. Штом на монтер остаиле целата работа да ја праи,од местење,договори потпишување итн..
п.с. Ако монтерот или некој од тоталтв го чита ова,стаете си прст на чело и преиспитајте си ги услугите и тоа што го нудите.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Демек се решив да ставам ТоталТВ,да ги откажам тримакс,гледам на сајтот им пишува без разлика на географската положба,било каде може да имате тотал тв. И се јавувам да закажам монтажа,ми даваат број од некој монтер. Му звонам и ај да договориме,вика ај не денес,утре попладне.Утре го нема да се јави,му звонам,еј се враќам од пат,после 6ч. дојде 6 му звонам,абе еве до дуќан отидов,ај за 10мин ке дојдам.Викам ај утре. Цел ден го изгубив чекајки го монтерот јаката фаца.
утредента од нигде никаде звони у 2 попладне вика ја сум пред зграда кај тебе,ја нормално не сум дома,и вика абе тарасата ти глеа југозапад,требало југоисток,немало да може.А по телефон му кажав на кај ми глеа тарасата.Вика стаи ја на кров. А ако ја украдат?кој ке ја плаќа? па вика ТИ.
И така си потпишав нов договор со тримакс на нови 2 години... е**ти професионалноста и услужливоста,ништо чудно што не мрдаат од некој ситен процент клиенти. Штом на монтер остаиле целата работа да ја праи,од местење,договори потпишување итн..
п.с. Ако монтерот или некој од тоталтв го чита ова,стаете си прст на чело и преиспитајте си ги услугите и тоа што го нудите.

И мене така првиот монтер што ми го препорачаа викаше ај после, па утре, па задутре и на крај му се јавив и му реков дека ќе најдам друг монтер, да не доаѓа. После се јавив во контакт центарот и им реков да ми дадат број од некој брз монтер што веднаш ќе дојде, а не само ќе наоѓа изговори колку да ме задржи. И ми дадоа број и одма му се јавив и ме праша од која страна ќе биде антената, му реков од јужна, зошто ако е од север нема да може да го фати сателитот. Иначе ќе мораше на кров да се става. И човекот одма за пола час дојде и све среди.
Но немој да ги фалиш толку и Телеком. Они се грижат за корисникот додека да потпише договор, а кога ќе го потпише, не им е гајле, ќе мораш да киснеш на 0800 12345 или пак да ги молиш како и останатите корисници да стават SK Prime или некој друг канал на нивната FB страна. Јас не викам дека Телеком имаат ептен лоша понуда, но тоа што не додаваат нови канали а исфрлуваат... тоа стварно нема смисла. Или цената треба да ја намалат, или да стават замени.

Член од
29 септември 2013
Мислења
740
Поени од реакции
628
Дали ви се дешава кога врне да ги снемува каналите?
Штом Тотал ТВ нема сигнал, тогаш ни кабелските немаат сигнал бидејќи и тие ги преземаат каналите прку Тотал ТВ.

Член од
29 септември 2013
Мислења
740
Поени од реакции
628
хахахахха смешки и Телма да не ја презимаат?
Не мислев баш така. Телма не ја преземаат бидејќи мислам дека не се дава на сателит. Ова се однесува само на странските тематски канали. Не знам дали си забележал (јас сум забележал безброј пати), дека кога некој канал нема сигнал се појавува слика од Тотал ТВ во кој ти дава совети што да правиш во случај да немаш слика. Инаку приклучен сум на кабелска.
Е тоа е баш оваа слика само напишана на македонски:
screenshot.jpg

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.232
Поени од реакции
8.338
Не мислев баш така. Телма не ја преземаат бидејќи мислам дека не се дава на сателит. Ова се однесува само на странските тематски канали. Не знам дали си забележал (јас сум забележал безброј пати), дека кога некој канал нема сигнал се појавува слика од Тотал ТВ во кој ти дава совети што да правиш во случај да немаш слика. Инаку приклучен сум на кабелска.
Е тоа е баш оваа слика само напишана на македонски:
Прегледај го приврзокот 73630

според сликава што е ова ти е некој си дигитален сателитски ресивер,пошто покажува Н кодирање, ова го нема кај Близоо , незнам на која кабловкса си прикачен може ги крадат каналите.
Пример Тринг неможе од Тоталтв да ги зимаат кога они тие канали, и ред други

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.038
Поени од реакции
8.355
и порано кога бев и јас на кабловска ,додека во Тетово имаше локални кабелски (сега не знам дали сеуште има) ,се дешаваше да се види слика од менито на Тотал тв или пак некој друг сателитски ресивер.
Ова сликава што ја прикачил Profesor Baltazar е од постарта верзија на Тотал тв бар по дизајнов на менито ,сега им е сменето се .

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.232
Поени од реакции
8.338
и порано кога бев и јас на кабловска ,додека во Тетово имаше локални кабелски (сега не знам дали сеуште има) ,се дешаваше да се види слика од менито на Тотал тв или пак некој друг сателитски ресивер.
Ова сликава што ја прикачил Profesor Baltazar е од постарта верзија на Тотал тв бар по дизајнов на менито ,сега им е сменето се .

Задната слика е од Тотал тв, ама она каде што покажува дека е Награ кодирање не е од Тотал тв гледај од десна страна имаш @1 Тоа значи ХОП1 у шеринг кодирање значи е ова фотошоп, Б92 работи на Тхор у Дигитв и е Награвисон кодирање.

Член од
29 септември 2013
Мислења
740
Поени од реакции
628
според сликава што е ова ти е некој си дигитален сателитски ресивер,пошто покажува Н кодирање, ова го нема кај Близоо , незнам на која кабловкса си прикачен може ги крадат каналите.
Пример Тринг неможе од Тоталтв да ги зимаат кога они тие канали, и ред други
Во нормална земја не може но овде се може. Инаку сум на Телекабел. Не велам дека тоа е постојано но се случувало оваа слика да ја има што значи дека некои сигнали ги добиваат од таму.

Kajgana Shop

На врв Bottom