Zakon4eto
ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
- Член од
- 27 август 2011
- Мислења
- 1.377
- Поени од реакции
- 292
Телма не е ставена на сателит.А зошто ја нема Телма?
Телма не е ставена на сателит.А зошто ја нема Телма?
Зборуваш тој што го опишав јас на форумот? Тој е SD ресивер со подобра слика, ама НЕ подржува HD. Имаш HD DVB-T и HD DVR ресивери ама тие се многу скапи, односно се плаќа месечна рента од 250 денари(HD DVB-T) и 400денари(HD DVR) и плус се плаќа за приклучок на ресиверот од 1100денари. Сега ти е многу скапо и не ти препорачувам да земеш HD ресивер, ама од есен најверојатно ќе ја укинат месечната рента на HD ресиверот и тогаш ресиверот ќе можеш БЕСПЛАТНО да го земеш на користење(оваа информација сум ја прочитал од сателитски форуми). Ако имаш пари, земи го сега HD-то, ама ќе ти дојде многу скапо.Noviot resiver ima li hd podrska? i dali moze sega da se zeme?
Сликата ќе биде подобра со новиот ресивер Cisco. Ти да не имаш Echolite? Ако ти е Echolite сликата ќе ти остане иста.Imam zemeno sd resiver od total tv i slikata e nikakva seka ako bide podobra ke ostanam na sd
Aко обожаваш повеќе балкански и Sport Klub HD канали земи си Тотал(гледам многу си по тенисов а тенис има и на Спорт Клуб).Што предлагате, доколку се укине месечната рента за Тотал ТВ од на есен, да си земам HD ресивер со снимање или да си купам DreamBox 500 HD?
Мене ми е битно да може да снима тој ресиверот од Тотал ТВ, да има HD. Без снимање, ништо не прајме Иначе нема гајле, за 150 денари имаш 3 Спорт Клуб канали и Евроспорт 1,2, се исплаќа секако. Јас плаќам 100че само за СпортКлуб и СпортКлуб+ во SD резолуција, епа види ја разликатаAко обожаваш повеќе балкански и Sport Klub HD канали земи си Тотал(гледам многу си по тенисов а тенис има и на Спорт Клуб).
Само едно да те напоменам, дримот е пиратски и МОЖЕ ЕДЕН ДЕН(не викам дека ќе му дојде стварно крајот, ама сепак имаш ризик- и ја од тој ризик не го земав дримот зошто Тотал престана на Дрим, а јас многу сакав Тотал) да му дојде крајот.
Сепак ти си знаеш, немој да речеш после ние те убедивме да земеш Дрим или Тотал.
Иначе од септевмри HD DVB-T ќе биде најверојатно бесплатен за изнајмување само HD пакетот ќе си го плаќаш 143ден. месечно и толку. А HD DVR дали ќе биде бесплатен, тоа не се знае(според сателитските форуми).
HD DVB-T(тој што ќе биде бесплатен) има 1080i еве и на сликава можеш да видиш, а за HD DVR не пишува, ама најверојатно и тој има 1080i.Мене ми е битно да може да снима тој ресиверот од Тотал ТВ, да има HD. Без снимање, ништо не прајме Иначе нема гајле, за 150 денари имаш 3 Спорт Клуб канали и Евроспорт 1,2, се исплаќа секако. Јас плаќам 100че само за СпортКлуб и СпортКлуб+ во SD резолуција, епа види ја разликата
Околку дримот, во право си, ама 15 класи разлика е 1080i HD имаш, а на Тотал ТВ е 1080i или 720p HD резолуцијата?
Не не, дали од ТоталТВ пуштаат Full HD сигнал или сепак само смешен HD Ready како на овај од MaxTV, и тоа само за фудбал. -.-HD DVB-T(тој што ќе биде бесплатен) има 1080i еве и на сликава можеш да видиш, а за HD DVR не пишува, ама најверојатно и тој има 1080i.
Прегледај го приврзокот 46498
1080i - interlaced, 1080p - progressive.a која е разликата помеѓу 1080p и 1080i ?