Total War

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.131
Поени од реакции
13.256
Јас токму тука на Кајгана дознав првпат за играта односно за Rome II и тоа убаво памтам од RickyLFC (поштовање брату, враќај се на форумот), кој го има деактивирано акаунтот сега, го прашував и во пп доста работи и ме упати. Тогаш имав брдо слободно време и ја играв учествувајќи (командувајќи) во битките, најинтересни ми беа битките кога бев нападнат и требаше да го одбранам градот па да распределуваш луѓе во зависност од каде најмногу те напаѓаат, стрелците тука многу беа битни да ги имаш. Потоа автоматски го генерирав исходот од битките (не учествував во нив) и играта ја свртев 2-3 пати, но ептен драг спомен ми е. Пред некое време ја играв Наполеон, ја свртев еднаш, ама некако доста полимитирана ми се виде во однос на Rome II и ја баталив. Можеби треба нешто од поновиве да пробам, сакам кога има еден куп опции и можности играта. Генерално многу ми е по кејф целиот концепт, жал ми е што немам толку слободно време како порано за да се посветам повеќе на Total War.

Последно уредено:
Член од
16 мај 2010
Мислења
6.276
Поени од реакции
5.529
Јас токму тука на Кајгана дознав првпат за играта односно за Rome II и тоа убаво памтам од RickyLFC (поштовање брату, враќај се на форумот), кој го има деактивирано акаунтот сега, го прашував и во пп доста работи и ме упати. Тогаш имав брдо слободно време и ја играв учествувајќи (командувајќи) во битките, најинтересни ми беа битките кога бев нападнат и требаше да го одбранам градот па да распределуваш луѓе во зависност од каде најмногу те напаѓаат, стрелците тука многу беа битни да ги имаш. Потоа автоматски го генерирав исходот од битките (не учествував во нив) и играта ја свртев 2-3 пати, но ептен драг спомен ми е. Пред некое време ја играв Наполеон, ја свртев еднаш, ама некако доста полимитирана ми се виде во однос на Rome II и ја баталив. Можеби треба нешто од поновиве да пробам, сакам кога има еден куп опции и можности играта. Генерално многу ми е по кејф целиот концепт, жал ми е што немам толку слободно време како порано за да се посветам повеќе на Total War.
Искрено да ти кажам не си многу пропуштил, Атила мислам дека е последниот добар нов наслов, само што ја покакаа со перформанси.
Рим 2 е освежување и некако се искупија со грешките од претходно.

После тоа ни ја не играв ништо се откажав. Многу многу многу време заглавив на наполеон претерано време играв почнав да се кошкам со многу повисоки ранкови на луѓе без проблем ама после тоа фатив студии во странство и не можеш да си приуштиш толку многу време. Гледам од тие со висок ранк има неколку забегани што уште играат еднаш се пуштив пред 2-3 месеци лоби пуно 8-9 ѕвезди "генерали" ме сотреа :LOL: :tapp:

Како и да е мислам дека ако се собереме има потенцијал да си направиме неке турнирче или макар и вака рандом викендашки кога се нема претерано обврски да изиграме 1-2 партии. Сега проверив на стим на Наполеон сум направил 430 сата гемплеј, Атила 250 :cautious:

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.410
Поени од реакции
9.730
De struchno lice da me prosvetli

Rome 1, Rome BI, i mislam imashe Rome Alexander ili samo Alexander (samo Makedonija i Persija gi imashe tamu)

Tie starite igri, ima nachin da se igraat na Windows 10/11, steam ili cracked, whatever, kolko koshta ja ne pitam :ROFLMAO:

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.852
Поени од реакции
23.208
De struchno lice da me prosvetli

Rome 1, Rome BI, i mislam imashe Rome Alexander ili samo Alexander (samo Makedonija i Persija gi imashe tamu)

Tie starite igri, ima nachin da se igraat na Windows 10/11, steam ili cracked, whatever, kolko koshta ja ne pitam :ROFLMAO:

Buy Total War: Rome Remastered Steam (instant-gaming.com)

Пишува дека Александар модот е вклучен. Нека потврди некој кој ја има играва.

Ја има и на стим за 29.99€

Член од
7 септември 2016
Мислења
287
Поени од реакции
446
Od koga gi probav Warhammer ne mozam vekje istoriskite da gi igram. SUMMON THE ELECTOR COUNTS

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.852
Поени од реакции
23.208
Od koga gi probav Warhammer ne mozam vekje istoriskite da gi igram. SUMMON THE ELECTOR COUNTS
Исто исто.
А и вака ако ја погледнеме мапата и расите, има многу сличности со останатите Тотал Вор игри.
На пример Кислев се копија на руската империја а и позицијата на мапата им е таму. Бретониа би била Франција. High Elves го окупираат оној дел помеѓу Европа и С.Америка, ми се чини како да е инспирирано од бермудскиот триаголник. Има Rebels Army, има џуџиња, вампири (овие ме потсеќаат на Отоманската Империја според положбата на мапата и аверзијата на останатите према нив како во Empire Total War). Норска не ни мора да ги објаснувам - плукнати Викинзи. Grand Cathay со змаевите делуваат на позајмени од Three Kingdoms. Има доста фракции кои се хорди како во Атила а и секоја раса игра посебно и има различна кампања. Oва ми е само како ја гледам на мапата и расите. Немам читано ништо ниту па знам од каде им е инспирацијата за карактерите а претпоставувам е базирано на онаа борд играта Warhammer ама не знам ништо за истата. Еден месец сум со Warhammer 3 и учам полека. Претходно изиграв една кампања со џуџињата на кецот јер ја добив беспари на Епик и една со Реикланд иако не знаев што праам и каде терам затоа што се ми беше ново. Почнав и со Бретониа на кецот ама ја прекинав затоа што ја купив трилогијата и се префрлив да ги играм на Стим. Тројката е каде-каде подобрена и поинтересна.

А можностите и сите тие уникатни мисии и битки кои ги нуди Warhammer се неспоредливи со останатите Total War игри. Каки Атила, каки Рим 2, Шогун 2 кога ќе прсне од небо некои громови или кога со гирокоптери ќе им влезеш на илјадници чудовишта нема ништо бољи... :)

Инаку која ја вртиш? Тројката?
Ме интересира како се справуваш со loading процесот? Чекаш многу помеѓу битки за да вчита се тоа?
Гледав нешто по интернет, изгледа ќе мора да купувам екстра ССД за да го решам ова.

Член од
7 септември 2016
Мислења
287
Поени од реакции
446
Исто исто.
А и вака ако ја погледнеме мапата и расите, има многу сличности со останатите Тотал Вор игри.
На пример Кислев се копија на руската империја а и позицијата на мапата им е таму. Бретониа би била Франција. High Elves го окупираат оној дел помеѓу Европа и С.Америка, ми се чини како да е инспирирано од бермудскиот триаголник. Има Rebels Army, има џуџиња, вампири (овие ме потсеќаат на Отоманската Империја според положбата на мапата и аверзијата на останатите према нив како во Empire Total War). Норска не ни мора да ги објаснувам - плукнати Викинзи. Grand Cathay со змаевите делуваат на позајмени од Three Kingdoms. Има доста фракции кои се хорди како во Атила а и секоја раса игра посебно и има различна кампања. Oва ми е само како ја гледам на мапата и расите. Немам читано ништо ниту па знам од каде им е инспирацијата за карактерите а претпоставувам е базирано на онаа борд играта Warhammer ама не знам ништо за истата. Еден месец сум со Warhammer 3 и учам полека. Претходно изиграв една кампања со џуџињата на кецот јер ја добив беспари на Епик и една со Реикланд иако не знаев што праам и каде терам затоа што се ми беше ново. Почнав и со Бретониа на кецот ама ја прекинав затоа што ја купив трилогијата и се префрлив да ги играм на Стим. Тројката е каде-каде подобрена и поинтересна.

А можностите и сите тие уникатни мисии и битки кои ги нуди Warhammer се неспоредливи со останатите Total War игри. Каки Атила, каки Рим 2, Шогун 2 кога ќе прсне од небо некои громови или кога со гирокоптери ќе им влезеш на илјадници чудовишта нема ништо бољи... :)

Инаку која ја вртиш? Тројката?
Ме интересира како се справуваш со loading процесот? Чекаш многу помеѓу битки за да вчита се тоа?
Гледав нешто по интернет, изгледа ќе мора да купувам екстра ССД за да го решам ова.
Свака ти част без ссд како играш

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.852
Поени од реакции
23.208
Свака ти част без ссд како играш
Не не, на ССД играм. Само што слаб ми е дискот, и увек на 100% работи во игра а брзина на читање ми варира и многу често знае да потоне. И со Стим download имам проблеми, долго чекам а имам доста брз интернет.
Дискот е 512ка а имам едвај 70-80гб слободни. Никад до сега не сум имал проблеми низ гејмање па затоа не сум направил ништо во врска со ова, ама на Warhammer 3 е осетна разликата.
Не сум премногу стручен кога се работи за компјутерски делови, не пратам тоа, ама читав нешто NVMe самсунг биле добри за Warhammer.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.276
Поени од реакции
5.529
Иксрено имав аверзија спрема Ворхемер баш ради тоа што Тотал Вар ја врзував со историски периоди. Ама ако има фан база и можност за да играме мулти може да и дадам шанса да пробам, никад не знаеш може ќе се закачам и ја :LOL:

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.519
Поени од реакции
29.002
Тууу што саати имам оставено на Total War... Rome, Rome 2, Shogun 2, Three Kingdoms, Attila, Troy, се, само Warhammer не. Да бидам искрен, ја немам ни пробано ама ги сакав игриве ради историските моменти, можеби треба да и дадам шанса и на Warhammer.

Сите ги имам поминато, ама на Rome 2 имам најмногу време. Никогаш нема да заборавам мојата прва скршена тастатура, цел свет освоен ми остануваат уште Британците, идам next turn и нешто политички ми ебаа матер, цела империја на пола, тогаш мислам и ја избришав и ја бојкотирав цела година.

Сега нешто слично ми се дешава со истата ради модовите кои ја прават убер тешка. Веќе 2 месеци како ја немам отворено ради напнатост. Anno 1800 е единствената игра каде што имам поминато повеќе часови од Total War.

Член од
25 октомври 2012
Мислења
835
Поени од реакции
1.363
Ги имам играно и гледано скоро сите,но сеуште Medieval II ја играм понекогаш,туку да прашам знае ли некој за некој сајт или да даде линк каде што можам да го симнам и продолжението на Medieval II, Kingdoms? Неколку верзии од piratebay i zamunda од Prophet не функционираат.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Na Medieval 2 sum sklepal mozda 10000 saati, sto na originalot, sto na modovi kako Stainless Steel i Third Age Lord of the Rings. Pred nekoj den ja kupiv Total War: Pharaoh Dynasties, ne e kako prethodnite ama interesna e, natenane si ja igram i citam egipetska mitologija dodeka probuvam da preziveam protiv 3x20 armii od site strani. :D

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.276
Поени од реакции
5.529
Медивал 2 со Кингдомс ДЛЦ-то го има за 25 евра на стим, држи цена зашто уште ја играат :LOL:

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.776
Поени од реакции
2.754
Total War Rome број еден за мене.
Роме 2 иако беше катастрофа на почеток ја дотераа колку толку на крај.

Инаку ги имам сите игри од франшизава, и сите ми биле многу добри.

Kajgana Shop

На врв Bottom