Total War

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
23.316
1724336580250.png

Total War е серија на стратегии создадена од британското студио за видео игри - Creative Assembly.
Нивната прва игра е објавена во далечната 2000та, а се пробиваат на пазарот 4 години подоцна со нивната трета игра Rome Total War.
Но, само 2 години подоцна, Creative Assembly се стекнува со светска слава кога ја објавува нивната четврта игра Medieval Total War. Оваа верувам на многумина ви е играна, особено ако кога сте почнале да гејмате, прашањето било Пентиум 3 или Пентиум 4 а не шо графичка имаш.
Сега, 24 години подоцна, Total War има вкупно 16 (18 ако ги рачунаме Fall of the Samurai и последната Pharaoh Dynasties) изданија и безброј дополнителни експанзии, модови.
Иако важи за главно стратегија која е базирана на историски сценарија, во 2016та го објавуваат првиот дел од трилогијата Warhammer и ги рушат сите рекорди.
Вкупно се продадени околу 43 милиони копии, а на врвот на листата најиграни се Warhammer, Medieval, Three Kingdoms, Rome, Attila.

Која е вашата омилена игра од Total War франшизата?
Вашата омилена факција? Сценарио? Ваш омилен генерал/лорд? Омилена воена единица?
Во која игра уживавте а која игра ве напна до степен да ја избришете? Колку круга ви се потребни за комплетирање на една кампања?

Има уште многу прашања ама најдобро е низ дискусија да ги продолжиме.
Ќе пуштам денес-утре нешто од последнава кампања што ја играв на Warhammer 3 со Eataine - High Elves

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.402
Поени од реакции
9.621
Шоган експанзијата е исто така прилично добра. (y)

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.895
Поени од реакции
2.125
Shogun 2 е според мене најдобрата Total War.

Инаку за Rome 2, ако ви е лесно многу ванила играта, има и модови што ја прават многу потешка.

1724339546399.png

Барем за Rome 2, би го препорачал Divide Et Impera.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
23.316
Тоа е 2ката кецот е бољи.
Не знам многу за шогунатот во Тотал Вор. Шогун 2ката ја купив, пуштив 10 мин и не ја запалив пак. Не викам лоша е, не знам, ама ја купив во исто време со Warhammer и нема шанси да се префрлам у скоро.

Инаку сите три Warhammer делови се достапни на Instant Gaming за 25 еур (21.25 плус ддв, толку ми испадна). Оригинална цена им е 180€. Лудило од понуда.
На овој начин ги отклучуваш сите фракции од кецот и двојката во тројката. Исполирана е у пичку матер тројката, за мене најдобра од сите досега кои ги имам пробано (Medieval, Empire, Attila, Three Kingdoms, Warhammer кецот, Troy ми се играни)

1724341119766.png

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.402
Поени од реакции
9.621
Не знам многу за шогунатот во Тотал Вор. Шогун 2ката ја купив, пуштив 10 мин и не ја запалив пак. Не викам лоша е, не знам, ама ја купив во исто време со Warhammer и нема шанси да се префрлам у скоро.

Инаку сите три Warhammer делови се достапни на Instant Gaming за 25 еур (21.25 плус ддв, толку ми испадна). Оригинална цена им е 180€. Лудило од понуда.
На овој начин ги отклучуваш сите фракции од кецот и двојката во тројката. Исполирана е у пичку матер тројката, за мене најдобра од сите досега кои ги имам пробано (Medieval, Empire, Attila, Three Kingdoms, Warhammer кецот, Troy ми се играни)

Прегледај го приврзокот 427119
Не сум фан на ворхамер, али Рим, 3 калства и Шоган ги имам пробано. Прилично заразна стратегија.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.280
Поени од реакции
5.534
Наполеон, Емпајр и Атила 1212 модот ако има некој што игра кажувајте да правиме некои лобија да играме

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.426
Поени од реакции
9.761
Atila mi bese najdobra, Rome 2 e dobra samo poradi vremenskiot period, a isto taka i Troy mi se dopadna iako e veke nesto sosema razlicno od prethodnite dve, ima top soundtrack.
dali imash primeteno razlika vo Rome 2 i Atila, kaj mene kako da secka po malku Atila, izgledase deka grafikata im e na povisoko nivo tamu
(ne proveruvav rezolucii opcii, na prvo uklucuvanje Rome 2 raboteshe odlichno, Atila izgledashe kako da odi malku pobavno)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.171
Поени од реакции
30.338
dali imash primeteno razlika vo Rome 2 i Atila, kaj mene kako da secka po malku Atila, izgledase deka grafikata im e na povisoko nivo tamu
(ne proveruvav rezolucii opcii, na prvo uklucuvanje Rome 2 raboteshe odlichno, Atila izgledashe kako da odi malku pobavno)
Atila ne e optimizirana, i nikogas nema da bide.
CA se krsh kompanija na koja i sledi kolaps, zasluzeno.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.280
Поени од реакции
5.534
Атила е многу "тешка игра" за компјутерот. Посебно ако имаш компјутер од таа година кога е излезена или и малце понов ама мид-рејнџ нема да ти вади перфектни перформанси. Јас ја туркав на медиум-слабо со детали затоа што не ми беше битна графиката гемплејот ми беше забавен. И Наполеон слично се сеќавам дека ја играв на толку ниски детали да коњаницата кога трчаше немаше анимација :LOL: :LOL: :LOL:

Не сум ги пробал на новиов лаптоп, со оглед на тоа дека е каде каде појак не би требало да имам фрки. Ајде симнувајте ја пак на стим и да правиме организација. Било која сакате.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.426
Поени од реакции
9.761
Atila ne e optimizirana, i nikogas nema da bide.
CA se krsh kompanija na koja i sledi kolaps, zasluzeno.
znaci do igrata e, deka rome 2 i napoleon izgledaa dosta podobro.

Атила е многу "тешка игра" за компјутерот. Посебно ако имаш компјутер од таа година кога е излезена или и малце понов ама мид-рејнџ нема да ти вади перфектни перформанси. Јас ја туркав на медиум-слабо со детали затоа што не ми беше битна графиката гемплејот ми беше забавен. И Наполеон слично се сеќавам дека ја играв на толку ниски детали да коњаницата кога трчаше немаше анимација :LOL: :LOL: :LOL:

Не сум ги пробал на новиов лаптоп, со оглед на тоа дека е каде каде појак не би требало да имам фрки. Ајде симнувајте ја пак на стим и да правиме организација. Било која сакате.
ne e slab / star lap top, vo april go zemav, ne pamtam tocna konfiguracija i detali i ne mi e pri raka, i7 procesor, posebna graficka 2 ili 4 gb, ram mislam deka ima 8gb.

togash zemav na steam rome 2, atila i napoleon, a cracked imam eu4, site osven atila rabotea odlichno.

i pak, ne e nekoe kochenje, ednostavno "teshko se dvizhi", bukvalno se osekja tezhinata vo grafikata, gi probav tie pleminjata vo severna afrika, i tamu beshe teshka i role moves i battle

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.099
Поени од реакции
9.423
Шогун 1 ми беше првата од серијалот и тоа одамна кога искочи.

Рим 1 ми легна одкако со Б.И ги испеглаа баговите (твоји стрелци да не стрелаат низ твои формации на пример) а потоа Мидивл 2, Емпоре и Наполеон.

Вери кул.

Kajgana Shop

На врв Bottom