Тоше Проески

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување
кој ев тој џибони?

не знам, јас прв пат слушам :)

Вие нешто многу ха-це луѓе сте биле.
Вратете се на Врчак и не се замарајте со артисти како Џибони. : )

Инаку, според овие пејачи достапни сега, не гледам дека некој ќе го замени во популарност.

Можеби ќе се најде човек кој ќе ги има гласовните можности на Тоше, но неговата каризма никој не може да ја замени. Еднаш во 1000 години се раѓа некој како Тоше

Хммм. некако не ме бендисува ни прашањето ни темата.:nenene: Зошто мора и зошто треба да го замени некој? Секој си е човек за себе со свој карактер, своја боја на глас, свој шарм и слично. Од една страна барате некој како Тоше, а од друга страна и оној што можеби има најсличен глас на Тоше, Влатко Лозановски го плукате! :toe:
П.С. Ни Тоше ми беше нешто омилен (т.е. на почетокот на првите два албума ми беше, а потоа не), ни па Влатко со ова го бранам (ни тој не ми е омилен), ни па имам нешто против нив, само целта ми беше да кажам дека нема никој кој некој друг ќе го замени.Секој човек си е посебна приказна. :helou:

Ние, Македонците, сме многу патријахално воспитани а Тоше беше прав пример за Македонец. Мислам дека не само пеач туку човек како Тоше ќе треба малку време повторно да се појави. Ми се допаѓаше неговото домашно воспитување, неговата спонтаност и неговата дарба за музика. Мислам дека Александар Белов може да успее се рабира доколку позади него застанат способни луѓе. Александар има харизма има дарба за музика и некако ме потсетува на Тоше во скромноста. Искрено мислам дека оваа држава има многу добри деца кои ќе си го најдат патот.

Нов носач на звук на кој ќе бидат сместени седум односно осум сосема нови композиции ќе се најде во музичките продавници на почетокот на декември, најдоцна до 10-ти истиот месец – пренесува Утрински весник.

На радост на огромната армија на обожаватели на нашата ѕвезда, на изданието ќе се најдат досега необјавени песни кои Тоше ги напишал за себе. Музиката е комплетно негова, на текстовите моментално работат најдобрите текстописци од регионов, а аранжманите се во фаза на договарање.

Како што дознаваме, се уште не е познато ниту името на издавачката куќа која ќе застане позади објавувањето на цедето, но она што е извесно е дека песните ќе ги исполнат најпознати ѕвезди од екс-ЈУ простори. Во наредниот период се планира и снимање на два видеоспотови- првиот за темата Још увијек сањам да смо заједно на Мирослав Рус, која ќе биде дел од новото цеде, како и за темата Separate Ways, која е сместена на англискиот албум на Тоше Проески - стои во статијата на Утрински...

Извор

Виктор одлична тема, треба да има активна тема за ТОШЕ, барем тоа најмалку го заслужува, а на тие на кои не им се свиѓа темава, слободно можат да ја заобиколат.
Кога ќе дознаам некои новости обавезно ќе постирам овде:smir:
За Тоше[FONT=&quot][/FONT]
Се без тебе е тажно Крушево е току празно, обвиено со тага за една икона која небеше лага. Прости што ти носам тага знам дека сакаше да гледаш ведри насмеани лица. Затоа ќе бидам храбар нема да пуштам солза. Ќе помислам на тебе ќе ја притиснам болката во себе и ќе се насмевнам. Денес и во секој нов ден ќе ме води еден стих „ љубовта е икона знаевме да кажеме секоја ноќ заклетва..“ таа икона знам дека си ти во тоа име ќе дарувам љубов. Така ќе чекорам по патот кој го помина ти водејќи се со една мисла дека секогаш си во нашите срца ти Тоше. Дур сум жив нема да заборавам дека додека постојам јас постоиш и ти!!! ТОШЕ ЗАСЕКОГАШ

[FONT=&quot][/FONT]

Благодарам што ме научи да ги ценам вредните работи во животот и да променам некои мои погледи и сфаќања кон нештата.
Секогаш во нашите мисли и срца...

:cuc: Маестро

јасно ееееееееееееееееееее во нокта кому ѕвоооооооооооооооооооооона ѕвонат и со коооој спиеш ти на Рузвелтова триииииииии

Не знам веќе што да кажам..
Толку многу зборови.. џабе.Џабе кога ти не си тука да ти ја искажеме љубовта која ја чуствуваме.Почивај во мир ангелче.Нека те чуваат добро и понатака оние од горе.

П.С.ќе има нешто организирано на плоштад или на некое друго место по повод денов или слабо...?

Почивај во мир, овој ден пред две години беше еден од најтемните денови што ги имам преживеано. Слава ти, се надевам дека го имаш најдено мирот кој го посакуваше.

П.С.ќе има нешто организирано на плоштад или на некое друго место по повод денов или слабо...?

Ова ми стигна на fb...

U petak, 16.10 su u čast i sjećanje na našog anđela Tošeta Proeskog,
niz čitav Balkan organizovane mise. Ovdje imate zapisane lokacije i vrjeme početka misa:

SKOPJE, Makedonija :
17.00
SOBOREN HRAM

ZAGREB, Hrvatska :
17,30
u Grkokatoličkoj crkvi Sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu,
Ćirilometodska 1. (Gornji grad)

DUBROVNIK, Hrvatska :
17.30
pravoslavna crkva SV. BLAGOVJESTENJA

BEOGRAD, Srbija :
17.30
stara crkva pored HRAMA SVETOG SAVE

NOVI SAD, Srbija :
17.30
SABORNA CRKVA u Pasicevoj ulici

ROGAŠKA SLATINA, Slovenija:
06.30

BANJALUKA, Bosna i Hercegovina :
17.00
u hramu Hrista Spasitelja

FRANKFURT, Germanija :
17:30
Christus-Immanuel Gemeinde
Beethovenplatz 1

LJUBLJANA
18:30
kod Braća Salezijanaca

RIJEKA
18.30h
Crkva na Trsat

STARA ZAGORA, Bugarija
18:00 (bugarsko vreme)
Crkva Sv.Bogorodica

Почивај во мир Тошка. Засекогаш ке те паметиме,ке бидеш во нашите срца.

Засекогаш ќе бидеш во нашите срца, почивај во мир Тоше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom