Торенти (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата ErT
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобар торент сајт

• Mininova

Гласови: 86 11,8%
  • The Pirate Bay

Гласови: 252 34,7%
  • IsoHunt

Гласови: 56 7,7%
  • Torrentz

Гласови: 66 9,1%
  • Demonoid

Гласови: 48 6,6%
  • TorrentReactor

Гласови: 6 0,8%
  • некој друг ќе наведам во пост

Гласови: 212 29,2%

• Вкупно гласачи
    726
Знам за тоа. Но, ете на пример друг компјутер можел да се уклучи на таа ИП адреса. Хипотетички да речиме. Тие имаат податоци за мојот компјутер. Како ги добија и какви податоци се тие, само тоа не ми е јасно.

Ум за друг пат вика баба ми. :))
Веројатно ја имаат твојата mac адреса, времето на симнување и твојата локација.
За другпат најдобро е да се симнува од некој приватен тракер, да се користи VPN или seedbox во случаеви кога симнувате нелегални содржини во евроските земји или америка.
Torrentfreak имаат листа на VPN провајдери кои нудат целосна анонимност и можност за симнување на торенти.

Последно уредено:
Здраво, да не отварам посебна тема ќе пишам овде
ме занима дали некој од вас има проблем со рутракер?
Јас не можам да симнам ништо последниов период и тоа зборам за најнови торенти, пуни сидери курови палови...едноставно глави на конектинг и не мрда торентот, њтф?
25s04ef.jpg

Јас не можам да симнам ништо последниов период и тоа зборам за најнови торенти, пуни сидери курови палови...едноставно глави на конектинг и не мрда торентот, њтф?
25s04ef.jpg

еве сеа пуштив нов торент, пун сидери си тера, све океј.
Untitled.png

п.с. инсталирај си некој нов виндоус бе :D

Момци и девојки, пример спуштав торент во Германија и моментално каде што бев сместен им стигна писмо дека сум корител торент и дека треба да платам некоја сума (пример 100 евра). Можно е да не се плати некако или... ? Пример имам рок од 60 дена.

Искуство некое
Имам читано на форуми дека не можат со сила да ти ги земат тие пари, така да не мора да им плаќаш. Но друг пат не симнувај од јавни тракери и ќе немаш гајле.
Еве што вика google за ова.

btw, казните не се за симнување туку за качување :D

25s04ef.jpg
Се е во ред, пробај со реинстал на клиентот или случајно да не ти блокира некоја апликација/рутер.

Некој друг го има ли истиов проблем? Знам имаше официјална тема за замунда али не можам да ја најдам.
sggsxhsfhs.jpg

Денеска го блокираа домејнот на kickass.so ама затоа сопствениците веднаш го преместија сајтот на kickass.to

Не се работи за блокирање туку за редовно менување на домејн што секоај година го прави кикес. Плус имаше и објава на нивната почетна дека BitTorrent повеќе не бил сигурен за симнување и сите да го избришеме или замине, и понудија уште некое програмче со ВПН за криење на адреси и слично.

јавните тракери се срање, може да го изедеме од нив и тоа дебело, затоа треба да ги одбегнуваме нив и полека да се префрламе на приватните тракери, кои се доста посигурни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom