Тони Зен во салата Борис Трајковски - 18.03.2011

• Креатор на темата Креатор на темата simoncence
  • Време на започнување Време на започнување
Аууу грмеше вчера Борис, Зенсупер е главен!
респект за човекот што не претстави на Сурвивор јеааа фак!!11

Вие што серете се правите помали деца од овие што му се радуваат на концертот, затоа што сакате да наметнете свое гледиште на општата маса. И мене ми делувате далеку посељачки и прости.

И еден другар го имаше истото мислење кога единствен информатор за музика му беше MTV Adria.

И јас првпат кога бев на концерт пред едно 8 години,тогаш мислев дека беше журка и пол.Исто и ти сега...али ај со време ќе научиш што е добра журка и што е добра музика.

А вие големите познавачи на музика и рокеришта прва класа. Не дај боже да се изјасните на форумов дека слушате нешто што не е општо прифатено. немој така ќе те каменуваат.
Уствари и јас не ја поднесувам метал музиката, па никогаш не сум отворил тема да речам вака било или онака било. И чисто информативно не се изјаснувам како рапер, ниту како рокер, ниту нешто трето. Слушам се шо ми е убаво за уво и на кое што можам добро да си поминам. Во плејлистава имам се живо и диво и таа е работа на вкус е.
И Вори можда грешам незнам, до вчера у 11 дома си идев, јебига не ме пуштаа до покасно, па стварно немам блага појма шо значи тоа добар провод на концерт:nesvest:

А вие големите познавачи на музика и рокеришта прва класа. Не дај боже да се изјасните на форумов дека слушате нешто што не е општо прифатено. немој така ќе те каменуваат.
Уствари и јас не ја поднесувам метал музиката, па никогаш не сум отворил тема да речам вака било или онака било. И чисто информативно не се изјаснувам како рапер, ниту како рокер, ниту нешто трето. Слушам се шо ми е убаво за уво и на кое што можам добро да си поминам. Во плејлистава имам се живо и диво и таа е работа на вкус е.
И Вори можда грешам незнам, до вчера у 11 дома си идев, јебига не ме пуштаа до покасно, па стварно немам блага појма шо значи тоа добар провод на концерт:nesvest:
Напротив баш Тони Зен е општо прифатен, и тоа бидејќи нуди ниво на забава за под 6 то одделение деца. Наметнат рапер како шо е наметната пејачка Ријана. Зрачи со фејл моменти и неоригиналност.
Колку побрзо почнеш да бараш вистински вредности во музиката толку поубаво. И признај дека одиш со помислата на концерт: Леле ке има пичиња на Тони мх мх... :)
Работа на вкус арно викаш, ама се кладам дека да земеме 15 луѓе што слушаат различна музика и да им пуштиме првен Пинк Флојд(додади и некој друг артист, било кој) и Тони Зен сите петнаесет ке ја препознаат музичката уметност која надвладува над смешниов самопрогласен рапер. И веќе кога слушаш рап слушни нешто шо вреди:
Папа и уживај во просечноста шо ти ја носи суперзен. :icon_lol:

@ Вори и сите хејтери:

Слика што убаво ја опишува ситуацијата
Слика што УШТЕ ПОУБАВО ја опишува ситуацијата

Со оглед на тоа дека Тони Зен е АКТУЕЛЕН изведувач на македонската сцена, а не некој што прави концерт на стара слава (да не именувам сеа рок бендови), ова е неверојатно голем успех.
Затоа,

SUCK IT, BITCH!!!

Here we go again.

Ако имате нешто за концертов да кажете, слободно. Секој друг коментар за тоа кој што слуша, кој знае што е концерт и остало што не е поврзано со евентов ќе го бришам.

Фала на внимание.

@ Вори и сите хејтери:

Со оглед на тоа дека Тони Зен е АКТУЕЛЕН изведувач на македонската сцена, а не некој што прави концерт на стара слава (да не именувам сеа рок бендови), ова е неверојатно голем успех.
Затоа,

SUCK IT, BITCH!!!
Просечност на години 13,14 напелени пичиња на тони и слаткар кој се ''раперки'' а не слушнале 2 рап песни.

@ Вори и сите хејтери:

Затоа,

SUCK IT, BITCH!!!

Еве и оваа слика покажува многу работи :)
kadevecer-125.jpg

Никој не рече дека ја сум експерт ама сигурно повеќе се разбирам од рап таму што беа 90 % луѓе.
Вчера не беше работата само за рап, туку за изразување почит кон човек што заслужува (и добива) многу повеќе отколку цела рап андерграунд сцена заедно. За среќа беше успешно.

Шо го дрвите не ми е јасно...темава е за сите шо биле на концертот а не за тоа дали е квалитетна неговата музика или..или пак кој ја слуша..шо му мења на Тони дали некоја 13годишна дала 200че за карта или 18годишна 200че за карта? НИШТО ...он прави пари..и не го боли стапчето за нас! (Рајата) ....

Да, сцена за малолетници. :icon_lol:
Рапот у Македонија го сјебаа тие сите фаци.

А да не беа тие фаци, колку луѓе ќе слушаа рап у Македонија !? 213 души повеќе од колку што има рапери кај нас.

Пак ќе го пишам тоа што го пишав пред некој ден, треба да почнеш да слушаш некој ваков комерцијален (да речеме дека е „наметнат“), за да влезеш у тој тип, па да почнеш да слушаш и понепознати а поквалитетни артисти. Токсикологија славата ја добија на грб на Слаткар. Но не и само тие, и Легијата, станаа „популарни“ заради тоа што почнаа да плукаат кон другиве, и нели поинтересно е кога има две спротиставени страни. :)

За Тони, голема почит за тоа што успева да го направи тоа што го сака. И поарно него да го слушаат децата него некои искомплексирани копиљи на кои текстот им е 94% плукање кон некој кој веќе се издигнал на површина. А дали тоа од Тони е квалитетна музика, ќе сфатат покасно. Да направиш ваков концерт не е заебанција, каква и публика да имало. А сигурен сум дека немало толку гратиси ко на Влатче, кој нели лани беше „најдобар“ концерт! Не си го почитуваме своето, факт! Веќе еднаш се случи да изгубиме познат артист, но поука не извлековме од тоа изгледа...

Не е мој жанр на музика, ама бев таму. Во секој случај ова е единствениот македонски артист кој си го живее филмот, има голем респект од мене затоа што успеа да наполни цела сала, нешто што не може да си го дозволи 95% од македонската музичка естрада. Си има фанови човекот, доказ беше концертот вчера, а хејтери и ванаби познавачи на добра музика увек имало и ќе има :)

jas imam 27 god. nema vrska kolkavi bile na koncertot.. se si bese top, bravo toni respekt

Избришани 23 мислења, ако некој од бришениве ќе продолжи по свое ќе одмори од темава.

Не планирам да глумам строг ли шо и да е, ама и мене Тони Зен не ми е по ќејф па не тролам на темава.

:smir:

Само да се хејтало бе. На кој не му се свиѓа, еднаш е доволно да каже, не мора по 124303980846050 пати да блаботи. Не сум не знам си каков фан на Тони Зен, али типот си фура свој филм и тоа е негов избор на крај краева, што сака може да праи негов живот, кој не го сака нека не го слуша и готово.

Него ме интересира има ли некакви видеа од концертот, чисто да видам каква била атмосферата?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom