Тимски играч или индивидуалиста?

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
Јас дефинитивно сум голем индивидуалист...Сакам се да работам сама...И што е поголем притисокот,подобро ќе биде сработано...Во тим неможам никако да работам,ме нервираат некои постапки од другите и секако мислам дека се моите идеи најдобри и ако не бидат прифатени се откажувам од каква и да било работа...Мразам и да го водам на тимот..Додека се грижам дали некој ја завршил работата,јас ќе си го направам тоа...

До сега најдобрите резултати на професионално поле ги имам постигнато кога сум работел сам.Ако во еден тим на некого треба да му цртам што е негов дел од работата отиде у курац таков тим а и самата работа.Мрзам неодговорност.Тимска работа може под услов јас да го составам тимот.Мал тим,составен од индивидиалци,кога ке кликне планини превртува.Предуслови се одврзани раце,простор за работа,материјална поткрепа и конкретна задача.Штета што кај нас овие работи,најчесто,се сеуште мисловни именки.

Повеќе сакам тимска работа и несакам никогаш да бидам главен во било каков тим(заради одговорноста), но како проаѓа времево незнам зошто ама станувам се по самостоен и по одговорен, дознавам некој работи, што како и почнувам да станувам се поголем индивидуалист. Не за друго бидејки имам неколку лоши искуства со тимска работа заради нечива несериозност и дојдов до заклучок дека најбитно е да си го спасиш својот задник(се извинувам на терминов) а после да мислиш за другите и дека кога сам работам нешто и згрешам знам дека јас сум си самиот крив и не ми паѓа толку тешко отколку кога ќе ме зезне некој друг.
Сепак додека не си ја земеш среќата во свој раце ништо нема да биде како што сакаш, јас во последно време се обидувам да го сторам тоа ама сепак некако не ми успева... ма најбитно е дека сум млад и дека животот е пред мене :) и секогаш има надеж!

за некои работи сум голем индивидуалист....
ама ако сум во тим... тогаш ке треба да ме остават да си ја завршам работата на само оти неможам така...
ама се прилагодувам брзо... и сум приклучен во многу проектни активности...
ама ме нервира ко ке сум во тим... кога другите нема да ги завршат своите задачи па ке треба јас се да напрам... :toe:

Zavisi od situacija. Individualizmot go sakam poradi slobodata sama da odlucuvam ama znam da bidam i dobar timski igrac. Sakam da slusnam drugi mislenja i stavovi i mozam da pomagam taka da i ednoto i drugoto mi odgovaraat.

И тимски играч и индивидуалист.
Мислам, пред се зависи од ситуација. Сакам дружење, не е убо секогаш сам во се да се истакнуваш, не е потребно ептен себичност. Би играла и така и така, само зависи од ситуацијата во која се наоѓам

Индивидуалист дефинитивно... Од проста причина што секогаш мислам дека јас ќе го направам најдобро ( а најчесто и го правам најдобро зашто тотално се посветувам ) и секогаш мислам дека моите идеи се најдобри и слични такви ствари... Не дека неможам да попуштам и да се најде компромис, ама нема да бидам после задоволна со тоа што ќе испадне :) А и многу се нервирам кога во група имам некои несериозни па целата работа ја завршувам јас, а и они си добиваат заслуги... Не дека сум себична, ама не е ок... Нема да прокоментирам ништо у таков случај, ама ќе ме јаде од внатре...

Се снаоѓам добро во двете ситуации. Идивидуално е убаво, тогаш си имам слобода за што и како сакам, можам да експериментирам и не мора да мислам дали ќе се вклопи со останатиот дел па да го правам по некоја шема. Но кога се работи за големи проекти во кои има милион ситници на кои треба да се мисли тогаш тимска работа секако е мојот избор. Без разлика со какви луѓе работам, секогаш секој дава свој придонес па макар и мал да е. Ако се сите одговорни тогаш супер за мене, си го работам само својот дел според претходниот договор што сме го направиле. Доколку се наиде на забушант, не му замерам, може да го прекријам, помогнам ако има добра причина за тоа или со останатите да ја поделиме неговата задача. Па секој си има свои црни денови, во кои околината треба да му се најде :)

Индивидуалиста по природа, тимски играч по потреба:)

Посигурно се чувствувам кога знам дека сето она кое треба да го направам е оставено на мене. Си ги знам точните планови, и поради тоа сум способен лесно да ги контролирам.
Кога имам потреба од тимска работа, тогаш сум потполно отворен за секаков начин на комуникација и поделба на обврските.
Сепак, претпочитам сам да ги вршам сите работи.

Кога правевме хамери у основно моето име секогаш беше изнад другите.

Зависи во што. Во некои случаи преферирам тимски, а во некои индивидуално.

One for the team :icon_lol:, изгледа пак ќе пишам нешто што не треба :icon_lol:.
Зависи од играта ако треба индивидуалност тогаш сум индивидуалец, ако треба тимски да се настапи и оne for the team :icon_lol: не претсавува проблем :icon_lol:.

Предизвик ми е тимската работа и многу ми е интересна, но индивидуалната работа повеќе ја сакам зошто е единствен начин во кој можеш да работиш самостојно и самостојно да се докажуваш покажувајќи ги квалитетите и вештините кои ги имаш.

Групната работа е начин за задскривање на поединечната слабост, а индивидуалната работа е начин за покажување на индивидуалните квалитети.

Тимски човек,иако и како индивидуалист можам многу добро да се снајдам.Сепак поубаво ми е коа работам со повеќе луѓе,повеќе умови,повеќе идеи,се дополнуваме,си помагаме..иако многу зависи и од луѓето со кои работиш,понекогаш подобро е сам,поради незаинтересираноста и неодговорноста на одрдени луѓе!:wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom