- Член од
- 18 јуни 2009
- Мислења
- 2.194
- Поени од реакции
- 1.406
Да ама целокупната кариера на сите ако ја гледаме.А ако гледаме од 2000 па наваму Роналдо има дадено 104 голови за клубови,Шевченко има 116 голови,Анри има 180 голови за клубови. Така да според мене овие беа подобри од Роналдо за оваа декада.
Криво ми е што не најдов место за Роналдо, али повредите не ми дозволија. Најјак шпиц во светот ке беше да не беа тие несреќни повреди.
Ги ивадив овие параграфи од поствите погоре и баш ќе коментирам за Феноменот.Иначе мојот омилен играч од детството,идол,па дури и се ишишав како него,иако имав забрана од лекар....Сакам да кажам дека нема врска головите што ги има давано,а и + станува збор за мала разлика(10-15 гола).Големината кај него беше тоа што немаше проблем во адаптацијата...каде одеше,со по 22 гола минимим во сезона беше.Дури и денес во Коринтианс има фантастичен скор(24 гола на 39 утакмици)..Имаше нешто што Шефченко и Анри и било кој друг играч го немаат.Бевме сведоци на играта на Шевченко во Челзи(не самам да ја коментирам:smir
,па дури и на Анри во Барселона(не беше и не е она што беше во Арсенал,барем ни 50 %).Таа експлозивност,брзина,точаци,flip-flup и многу разни финти кои ги промовира,и успешно ги користеше.Па и Инзаги има мозеби 90 гола даено во оваа декада,па не го прави подобар напаѓач од еден Беркамп,или Дел Пиеро и шо ти јас знам кој,кои имаатбарем дупло помалку головиод него.Единствено ми е жал за неговите повреди,но и покрај нив,како што имаше изјавено и Зидан,е најдобриот играч во последниве 50 години.....
Све ова е точно
Да не беа тие 2 год изгубени од 2000 до 2010 ќе имаше минимум уште 35-40 гола
Мислам дека во едно се скоро сите согласни Роналдо,Кафу,Карлос,Зидан,Роналдињо се дефинитивно во тимот на декадата
А за Меси, Роналдо, Пато .... има уште многу време
иначе:
---------------Casillas---------------
---Cafu---Nesta----Pepe---Carlos---
---------------Makelele--------------
----------Zidane----Gerrard-----------
-----Totti---------------Ronaldinho--
--------------Ronaldo---------------
Малце пристрасно за Пепе пошто ми е омилен централен иначе мислам дека Тери заслужува да биде тука
Менаџер: Fabio Capello