Тим на декадата

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување
Голман - Буфон/Касиљас

Лев бек - Роберто Карлос
Десен бек - Кафу/Занети/Турам
Централен бек - Фабио Канаваро/Јап Стам
Централен бек - Алесандро Неста/Малдини

Дефанзивен играч од средина - Макелеле/Виера
Офанзивен играч од средина - Зинедин Зидан/Џерард/Лампард
Лев крилен играч - Недвед/Роналдињо
Десен крилен играч - Бекам/Фиго

Напаѓач од сенка - Кака/Дел Пиеро/Тоти
Прв напаѓач - Роналдо/Анри/Шевченко/Раул

Има уште многу играчи кои заслужуваат место како: К.Роналдо,Меси,Ето,Торес,Тери,Фердинанд,Маикон,Д.Алвеш но тие имаат уште многу да играат во наредната деценија.

--------------------------- Џиџи ------------------------

----- Кафу ----- Maлдини ----- Неста ------Р.Карлос

-------- Фиго ------------- Недвед ------------- Жунињо

----------Зидан---------Роналдо (Бразил)------Роналдињо

Буфон, Кафу,Пујол,Неста,Роберто Карлос, Чави,Зидан,Бекам, Роналдињо,Роналдо(ел феномено) и Анри

------------------------- Буфон ---------------------------
-Кафу-------Турам----------------Малдини------Карлос-
-------------------------Макелеле--------------------------
---------Чави-------------------------------Зидан-----------
------------------Ривалдо------------------------------------
---------------------------------------------Роналдињо------
-------------------------Ил Феномено-----------------------

Апсолутно неможе само еден тим да се избере за најдобар на декадата...има уште многу играчи кои ги одбележаа последниве 10 години....како Анри, Фиго, Недвед, Раул, Шефченко, Касиљас, Пујол, Оливер Кан, Гигс, Жерард, Неста, Беркамп, Хавиер Занети....итн итн

Касиљас

Кафу---Неста---Малдини---Карлос

Пирло
Бекам-------------Гигс

Зидан
-------------------------Ронадлињо
Шевченко--------

Буфон

Кафу - Пујол - Малдини - Р.Карлос

Бекам - Џерард - Зидан - Роналдињо

Роналдо - Анри

Кан
Канаваро
Неста
Х.Занети
Давидс
Тоти
Шевченко

Тренер: Фабио Капело, помошник: Липи :)

-----------------------------------Буфон-------------------------------------

----Кафу----------Неста------------------------Малдини---------Р.Карлос---

-------------------------Макелеле-------------Пирло------------------------

----------Зидан----------------------------------------Роналдињо-----------

---------------------Роналдо------------------Шевченко--------------------

-------Van der sar------

Cafu-----vidic---Terry----R.Carlos

C.ronaldo----Zidan---Giggs

Ronaldo---Cantona----Messi

..........Bufon.................
Zanetti....Nesta..Maldini..Carlos
...........Viera.........
......Zidane..Ronaldinho...
C.Ronaldo.................Del Piero
..........Shevcenko............

Ronaldo(el fenomeno) pre bi go stavil vo minatata dekata :toe:

--------------------------- КАН ------------------------

----- Кафу ----- Maлдини ----- Видич ------Р.Карлос

бекам -------лампард-----Џерард ------- гигс

----------Зидан---------Беркам------

Да ама целокупната кариера на сите ако ја гледаме.А ако гледаме од 2000 па наваму Роналдо има дадено 104 голови за клубови,Шевченко има 116 голови,Анри има 180 голови за клубови. Така да според мене овие беа подобри од Роналдо за оваа декада.

Криво ми е што не најдов место за Роналдо, али повредите не ми дозволија. Најјак шпиц во светот ке беше да не беа тие несреќни повреди.

Ги ивадив овие параграфи од поствите погоре и баш ќе коментирам за Феноменот.Иначе мојот омилен играч од детството,идол,па дури и се ишишав како него,иако имав забрана од лекар:):)....Сакам да кажам дека нема врска головите што ги има давано,а и + станува збор за мала разлика(10-15 гола).Големината кај него беше тоа што немаше проблем во адаптацијата...каде одеше,со по 22 гола минимим во сезона беше.Дури и денес во Коринтианс има фантастичен скор(24 гола на 39 утакмици)..Имаше нешто што Шефченко и Анри и било кој друг играч го немаат.Бевме сведоци на играта на Шевченко во Челзи(не самам да ја коментирам:smir:),па дури и на Анри во Барселона(не беше и не е она што беше во Арсенал,барем ни 50 %).Таа експлозивност,брзина,точаци,flip-flup и многу разни финти кои ги промовира,и успешно ги користеше.Па и Инзаги има мозеби 90 гола даено во оваа декада,па не го прави подобар напаѓач од еден Беркамп,или Дел Пиеро и шо ти јас знам кој,кои имаатбарем дупло помалку головиод него.Единствено ми е жал за неговите повреди,но и покрај нив,како што имаше изјавено и Зидан,е најдобриот играч во последниве 50 години.....

Формација: 4-3-1-2
Голман: Буфон

Одбрана:

• Кафу
  • Неста
  • Малдини
  • Р.Карлос

Средина:

• Макелеле
  • Пирло
  • Џерард
Полушпиц:

• Зидан
Напад:

• Роналдињо

• Шевченко

Резерви: Фердинанд, Канаваро, Гигс, Сидорф, Гатузо, Кака, Раул, Анри ...

Да ама целокупната кариера на сите ако ја гледаме.А ако гледаме од 2000 па наваму Роналдо има дадено 104 голови за клубови,Шевченко има 116 голови,Анри има 180 голови за клубови. Така да според мене овие беа подобри од Роналдо за оваа декада.

Криво ми е што не најдов место за Роналдо, али повредите не ми дозволија. Најјак шпиц во светот ке беше да не беа тие несреќни повреди.

Ги ивадив овие параграфи од поствите погоре и баш ќе коментирам за Феноменот.Иначе мојот омилен играч од детството,идол,па дури и се ишишав како него,иако имав забрана од лекар:):)....Сакам да кажам дека нема врска головите што ги има давано,а и + станува збор за мала разлика(10-15 гола).Големината кај него беше тоа што немаше проблем во адаптацијата...каде одеше,со по 22 гола минимим во сезона беше.Дури и денес во Коринтианс има фантастичен скор(24 гола на 39 утакмици)..Имаше нешто што Шефченко и Анри и било кој друг играч го немаат.Бевме сведоци на играта на Шевченко во Челзи(не самам да ја коментирам:smir:),па дури и на Анри во Барселона(не беше и не е она што беше во Арсенал,барем ни 50 %).Таа експлозивност,брзина,точаци,flip-flup и многу разни финти кои ги промовира,и успешно ги користеше.Па и Инзаги има мозеби 90 гола даено во оваа декада,па не го прави подобар напаѓач од еден Беркамп,или Дел Пиеро и шо ти јас знам кој,кои имаатбарем дупло помалку головиод него.Единствено ми е жал за неговите повреди,но и покрај нив,како што имаше изјавено и Зидан,е најдобриот играч во последниве 50 години.....

последните 50 не, ама последната декада мегу топ3 секако е, заедно со феноменалната појава на 21 век роналдињо и феноменот роналдо... за сите други има време :smir:

..............................................Буфон.................................................................

Кафу........................Неста.............................Турам...........................Малдини

.......................................................Пирло..........................................................

Бекам...............................................Зидан.................................................Тоти

..........................................Анри.....................Роналдо....................................

заедничко за овие играчи е тоа што сите имаат играно во калчото или уште играат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom