Тијана Дапчевиќ ќе ја преставува Македонија на Евросонг 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Добра е Тијана, квалитетен музичар е, си го разбира занатот. Единствено што не ми се свиѓа е како го заработи ова али па кога ќе видиш уште Глоријан не пеел кај ВМРО на митинг.

Малце офтопик:

Луѓе сте ги приметиле оние иритантни фацки што ги прават Тијана и Тамара? :D

Оваа уште се смета себеси за Македонка ?

Мислам ок не и се спорни вокалните можности,само чисто ме интересира дали уште знае да зборува Македонски јазик.

Повеќе сакав Тамара да оди,ама може биде ко пратечки вокал или така нешто.
Сепак потег за поздрав,подобро таа отколку слаткар или кој и да е во мода сега.

Само луѓе и да искочи некоја песна како Империја немојте да се буните, гледате дека такви песни сакаат странциве! :)

Оваа уште се смета себеси за Македонка ?

Мислам ок не и се спорни вокалните можности,само чисто ме интересира дали уште знае да зборува Македонски јазик.

Стандарден македонски јазик ретко кој зборува во последно време, па така и во нејзиниот говор забележав жаргонски изрази од скопското говорно подрачје (како: више, боље и сл.). Ама, според мое мислење, човек кој правилно изговара „така што“ (наместо многу повообичаената српска кованица - „така да“) говори 10 пати политературно од 90% од луѓето тука. Така што, Тијана зборува македонски јазик, не се секирај. ;)

(Надвор од темата) П.С. Сите придавки во македонскиот јазик се пишуваат со мала почетна буква, без исклучок. Така и „македонски јазик“ е „македонски јазик“, а не - „Македонски јазик“. ;)

Aко гледаме на тоа дека веќе Тијана е србинка ,прогуглајте на интернет ќе видите дека и другите држави на евровизија имале веќе пратено претставник што не доаѓа од државата која ја претставува.
Така да не запнувајте со тие глупи коментари.

Стандарден македонски јазик ретко кој зборува во последно време, па така и во нејзиниот говор забележав жаргонски изрази од скопското говорно подрачје (како: више, боље и сл.). Ама, според мое мислење, човек кој правилно изговара „така што“ (наместо многу повообичаената српска кованица - „така да“) говори 10 пати политературно од 90% од луѓето тука. Така што, Тијана зборува македонски јазик, не се секирај. ;)

(Надвор од темата) П.С. Сите придавки во македонскиот јазик се пишуваат со мала почетна буква, без исклучок. Така и „македонски јазик“ е „македонски јазик“, а не - „Македонски јазик“. ;)

Мене мерак ми е кога ќе пишам за што и да е Македонско да почне со голема буква. И сега ?

Он топик гарант некоја балада ќе пее.

Мене мерак ми е кога ќе пишам за што и да е Македонско да почне со голема буква. И сега ?.
Ништо, што сега? Само смешно е што тролате други, а самите не сте се погледнале в огледало.

Мене мерак ми е кога ќе пишам за што и да е Македонско да почне со голема буква. И сега ?

:pos: Веројатно сакаш и џип да си купиш, онака Хамер, така? Не биди будала, ако сакаш да си Македонец, пишувај како што треба а не да си правиш некој измислен патриотизам, каде што зборовите кои произлегуваат од зборот Македонија, го пишуваш секогаш со голема буква. Уствари заеби.... МАКЕДОНИЈА!

Aко гледаме на тоа дека веќе Тијана е србинка ,прогуглајте на интернет ќе видите дека и другите држави на евровизија имале веќе пратено претставник што не доаѓа од државата што ја претставува.
Така да не запнувајте со тие глупи коментари.

Точно.
Само незнам за кој кур им е на ВМРО нивната идеологија да ја праќаат на евросонг. Зар тие луѓе се слепи? Зар не гледаат дека уништуваат луѓе и нивна соло кариера со песните?
Шо фалеше да се направи некое хитче како Euphoria, или некоја вистинска песна која лежи на пеачката?
Сеа ќе ја видиш Тијана како ја пее нашата химна “у дабстеп верзија“.
Сакаат да го спојат модерното со традицијата. Како не им е јасно дека европа бара модерно, тренди, а не Какаљин Камајан, Наша земја Македонска или БАЛКАН БАЛКАН..
Ги боли курот нив за балканот, ним им е битно песната да си е забавна.
Ниедна песна досеа што победи не беше патриотска, далеку од тоа, ниту имаше преносна смисла.

Глупа МРТВ, дегени, морони. И ако го читате ова, отпуштајте тоа ѓубрињата од продуценти и аранжери. Југословенски говна да дае господ плата да немате

Одличен избор, браво за изборов. Јас си ја поштувам Тијана. Виде нема леб у бедотијава и си замина да си праи пари и нормално Македонштината тоа го суди како Немакедонец. Зборела на Српски wow пола во влада на бугарски ви зборат и бугарски знамиња веат па никому ништо, си седите, си чмаете, си ќутите. Али чим испадне вака шанса за човек од кого независите, ниту ви зема од лебот е тогаш пуштај гласни жици на 100ка и плукај.

И така пуштаме шит песни, барем изведувачите да ни бидат на ниво. Тијана е школуван глас и без никаква трема ќе го заврши настапот. И посакувам голем успех на Евровизија и се надевам сама ќе ја избере песната и ќе биде со виолончелото како овој настап:

Како и секоја година и оваа со нетпрение ќе си ја чекам Евровизија.

Ајде чим Тијана веќе оди не ни останува ништо друго освен да си ја бодриме Македонија и да ја слушнеме песната :)

После Тијана треба Нокаут МРТ да ги пратат со некоја ваква песна
или со балада нешто вака

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom