Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Оваа уште се смета себеси за Македонка ?
Мислам ок не и се спорни вокалните можности,само чисто ме интересира дали уште знае да зборува Македонски јазик.
Стандарден македонски јазик ретко кој зборува во последно време, па така и во нејзиниот говор забележав жаргонски изрази од скопското говорно подрачје (како: више, боље и сл.). Ама, според мое мислење, човек кој правилно изговара „така што“ (наместо многу повообичаената српска кованица - „така да“) говори 10 пати политературно од 90% од луѓето тука. Така што, Тијана зборува македонски јазик, не се секирај.
(Надвор од темата) П.С. Сите придавки во македонскиот јазик се пишуваат со мала почетна буква, без исклучок. Така и „македонски јазик“ е „македонски јазик“, а не - „Македонски јазик“.![]()
Ништо, што сега? Само смешно е што тролате други, а самите не сте се погледнале в огледало.Мене мерак ми е кога ќе пишам за што и да е Македонско да почне со голема буква. И сега ?.
Мене мерак ми е кога ќе пишам за што и да е Македонско да почне со голема буква. И сега ?
Aко гледаме на тоа дека веќе Тијана е србинка ,прогуглајте на интернет ќе видите дека и другите држави на евровизија имале веќе пратено претставник што не доаѓа од државата што ја претставува.
Така да не запнувајте со тие глупи коментари.