Tiesto

• Креатор на темата Креатор на темата Clen 7
  • Време на започнување Време на започнување
прво се пиши jon bon jovi е после другото... вистина дека лепит басој и лупој ама и за то требит креативност... евојти ќе ти дам програма и ти напрај го она шо го имат напраено Тиесто па после ќе прајме муабет

сам кажа еден куп подобри дји од тесто... ! факт е дека тончи беше во право... тиесто само лепи басови и лупови... и не требит талент за то... туку скап софтвер :) ! и на стара слава се вади тесто друже :)
:oftopic: John Bon Jovie said: Bring me a bunch of normal kids and i will make superstars of them with today's technology in studios ! иста прича со тесто бате :)
Sho tresesh be... Poima si nemate od MUZIKA ti i drugite kako tebe...:uvo::tapp:

сам кажа еден куп подобри дји од тесто... ! факт е дека тончи беше во право... тиесто само лепи басови и лупови... и не требит талент за то... туку скап софтвер :) ! и на стара слава се вади тесто друже :)
:oftopic: John Bon Jovie said: Bring me a bunch of normal kids and i will make superstars of them with today's technology in studios ! иста прича со тесто бате :)

Хехех без навреда навистина, ама мислам дека не е баш вака :) Квалитетни се сепак неговите песни, само што според мое субјективно мислење се некако премногу слични една на друга.

Sho tresesh be... Poima si nemate od MUZIKA ti i drugite kako tebe...:uvo::tapp:

А ти да не имаш?

Da imam, i samiot ne znaes kolku. Ama vi garantiram so zivot deka veza nemate sto zboruvate ovde voopsto.

Ние тука само така фино си дискутираме и си коментираме. А ти ми делуваш некако фрапиран што не го делиме твоето мислење или не го имаме твоето знаење за музика. И не генерализирај те молам дека целата музика се состои од Tiesto!

Ние тука само така фино си дискутираме и си коментираме. А ти ми делуваш некако фрапиран што не го делиме твоето мислење или не го имаме твоето знаење за музика. И не генерализирај те молам дека целата музика се состои од Tiesto!
Me nervira sto diskusijata vasa nema nikakva osnova. Kako prvo elektronska muzika slusate od koga pocnavte da izleguvate po kafici ili od koga tiesto stana poznat i samo nego go znaete i sega serete za nego. Jas slusam trance od 90-tite godini koga tiesto i drugite bea nepoznati personi, pa se do sega i definitivno znam se za nego, voedno i produciram trance i naskoro ke mi izleze traka za label od taa bransha. Tiesto ne e celata muzika i ne go kazuvam toa. Tiesto pocna da se komercijalizira so pustanje na house muzika, ne so folk kako sto drugite racionaliziraat.

Се согласувам со Кики и не тресете глупости, знај многу поќе од сите овде што дискутирате на темата безвеза, не ни знајте што е добар транс ни како се прави. Така да не тресете глупости ако имате нешто паметно да кажите пишете ако не не мора да пишите не е задолжително.

Patem moze da gledate primer od detevo (bukvalno) cii traki i remixi gi vrtat vrvnite Dj-i vo svetot vklucuvajki gi Armin, Tiesto i Above & Beyond:

Jonathan Martin was born June 17, 1994 in the state of New Jersey, and today lives in Orlando, Florida, rapidly expanding his music career. Ever since the age of 6, he has been in love with electronic music, and loves it even more today. When he was 6 years old, his father, a New York club DJ, introduced him to house music, and taught him how to beatmatch and how transitions were done. Jonathan loved how two tracks could be mixed together seamlessly, and continued to practice until he became ready for his first gig. By the age of 7, Jonathan had his first gig at a WMC 2002 party in Miami, Florida. Soon after that, he was playing at Crobar: Miami and several other clubs until the age of 11.

Today, Jonathan Martin is 13 years old, and now spins Trance & Progressive. He hosts a radioshow at well-known Afterhours.FM called 'Evolution" which broadcasts every third Friday of the month, 16-18 CET. Early 2007, Jonathan got himself into professional EDM production and experimented using Reason and Ableton Live. He started off using Reason, creating tech-trance styled tracks, slowly broadening his ability to create a quality track. Eventually, he moved to a new style, and began to experiment with progressive-trance in Ableton Live. He now produces constantly, creating a unique sound with elements from Trance, Progressive, and Electro, and had his first track release at the age of 13.

Jonathan's first release demonstrated some of what he has to offer in a electro-progressive trance styled remix of Saint Rush's "Burning Red Skies", released on Camouflage (Bonzai Music) February 12, 2008 in CD & Digital format. He not only shows himself as a remixer but also as an original artist in a track titled "Illuminous" which has received support from number 1 DJ in the world, Armin van Buuren on ASOT 330 and Markus Schulz on GDJB. Jonathan Martin is the worlds youngest professional DJ ever known to perform live in a club, and one of the youngest active producers the trance scene has yet seen. Watch out for Jonathan Martin in the future!

http://www.myspace.com/djjonathanmartin

p.s. Ne sum Kiki majka mu stara :):) KIK SU PER MAN (bez i posle 2to K)

Aбе Кики...Ај те молам просветли ме! Кажи ми што е всушност електронската музика. Другиве појма си немаат,само ти знаеш,само ти се разбираш,НАЈБОЉЕ СИ!!! Едвај чекам да ја извадиш таа твоја трака за кој и да е label па да ја симнам од негде и да ја ставам у рисајкл бин. Или пак ќе ја земат за химна на White Sensation 08' a?:pos2::pos2: Жити се чоек. Олабави малце.

Aбе Кики...Ај те молам просветли ме! Кажи ми што е всушност електронската музика. Другиве појма си немаат,само ти знаеш,само ти се разбираш,НАЈБОЉЕ СИ!!! Едвај чекам да ја извадиш таа твоја трака за кој и да е label па да ја симнам од негде и да ја ставам у рисајкл бин. Или пак ќе ја земат за химна на White Sensation 08' a?:pos2::pos2: Жити се чоек. Олабави малце.
DA, DA, DA! Na Sensation White '08 ne bi ja zele za himna zosto Sensation veke ne e trance, ami house, electro i progressive, a za trance energy, creamfields i sl, bi ja zele. Ziti se veza si nemas.

Миииииииииир, мир меџу животињама, љубав меџу људима.

На оваа тема имате еден сајт кој ќе ви помогне да си ги дефинирате бубачките во главите.

DA, DA, DA! Na Sensation White '08 ne bi ja zele za himna zosto Sensation veke ne e trance, ami house, electro i progressive, a za trance energy, creamfields i sl, bi ja zele. Ziti se veza si nemas.

Би ја зеле ако ги платиш сите организациони трошкови.Па дури и тогаш ќе се подзамислат. Шо се палиш толку бе чоек?? Немој барем мене да ми збориш за музикава. Ок? Прај им се професор на тие околу тебе.Мене не! Ај сеа уживај и иди маај го на Армин.
Тончи ,готоо.

ЛоЛ... свашта... ова е јавна тема и секој може да пише што сака... ако е вејке несоодветен постот имат модератори да го избришат... а ти кикисуперман... да си се смириш зашто немојш ти мене да ми кажвиш шо е глупости а шо не е.... како шо рече член 7 на други солиим памет... ај позз

Haha... pa tebe ke ti solam pamet koga blaga veza si nemas bre decko. Pa i ovoj Clen 7 mi e u nekoj film flezen deka e nekoj kvazi-bedroom-dj. Na ovoj forum retko (vsusnost voopsto) komentiram okolu muzika bidejki globalnata populacija e ovde i kako takva e mnogu slicna okolu vkusovite pa i mislenjata, a ako vistinski sakam da si komentiram za muzika ima kade (pr. clubbersguide, trance.nu, tranceaddict.com).

А кој си ти па да ни солиш нас памет бе?!??!? Кој побара такво нешто од тебе? Од кај знаеш ти колку јас се разбирам??
Не пробувам јас да правам музика. Барем не сеуште. Ти си тој шо Штрака нешто без везе у некој програм шо си го нашол у некој од постарите броеви на Ентернет.Сам си кажа. Влезен си у некој филм чоек.По аватаров ти се гледа. Шо па уствари јас со тебе најдов да се распраам. Ајде! Постерот од Armin под перница и продолжи да сањаш како му ги бришеш плочите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom