The Walking Dead

Никогаш до сега не се збореше од каде дојде болеста т.е вирусов со зомбињава. Со типов, мислам дека ќе почне и таа тема да се отплетува.

Според мене, станува збор за вирус кој го подготвила Пентагон/ДОД, за која цел ќе видиме понатаму. Ваљда откако ќе влезе типов во приказнава, ќе се прикаже дали само Америка е зафатена или целиот свет со оваа појава.

Околу епизодиве, нормално е да има вакви, каде што се пополнува времето за да се нарпават 16 епизоди. Нема сомнеж дека целата приказна може да оди во 6-7 епизоди (без ова филериве), но популарноста и гледаноста т.е рејтингот си го прават своето.

На крајот на првата сезона , тој научникот кажува дека цел свет е зафатен ... плус креаторот изјавил дека нема да се открије како започнало сето ова барем за сега

Мене ми беше добра епизодава. Референца за насловот на серијава дека се однесува на преживеаните, а не на зомбињата :zver:

rick_grimes___we_are_the_walking_dead__by_thewolfmonster-d54mki2.png

Meh meh epizoda. Inaku teorii koj e ovoj prijatelov?

Најверојатно тој што им ја остави водата на сред пат. Судејќи по облеката има некое сигурно место во близина.
Сигурно он ја остави водата, фрката е од кај го знае Рик? :) Тоа е теорија шо треба да се мозга :P

Јас мислам дека овај Арон се знае со Морган , црнецот со детето од прва епизода и затоа го знае името на Рик :cool:

Najjako od cela epizoda koa im dojdoa pred vrata, epten me bendisa cel efekt, iako drva gi spasija...
I so ovoj sea so se izbaci pa zavrzlamii, koj znae sto pojava e.

Ama pa kako se uzraduvaa na dozdon ko cigance na fontana :D

ја гледав уште еднаш епизодава, браво. Во целото невреме, дрва паѓаат, громови удираат, а они остануваат живи. Претходно повеќето губат надеж, свештеникот се сомнева во вербата во бог, ептен се разочара, а и време беше некако. Целата смисла на епизодата ми беше океј, иако не сум верник. :cuc:

Јака епизода, си викам сеа од звучник им пуштаат како децата си играат кога чекаат пред вратата да се отвори, и коа ќе ги отворат вратите да ги испоубијат, ама немало ништо такво добро е. :D

Добра епизода , баш ме интересира како ќе се движи приказната понатака :)

Добра епизода дефинитивно, педерчињава у фаца им се познава дека не се лоши ако ги споредиш со Герет и Гувернерот. Како функционира новава населба никој незнае, и како Рик ќе прифати други да донесуваат одлуки наместо него.

Александрија по Ацета наш. :icon_lol:

Инаку не ми е јасно како дојдоа толку блиску до Вашингтон и дури белата куќа се гледаше, а патот чист ни трева ни крв ни ништо. Како сите да исчезнале и немало апокалипса таму.

И на пример може и Taра и Розита да се залапаат наместо овие. :D

Незнам ама имам чуство дека Црнкињава сака да се опне со Рик, а и Рик сака само нема време да мисли на тоа... :)

Инаку од една страна не м иизгледаат многу крипи овие, ама некако се чуствувам и јас како да сум во кожа на Рик и немам верба после многу работи. Ќе видимо малце да се тргнат од шумана затоа што ми здосади веќе од таја локација. И секое населено место исто и цело време како да се вртат во круг а Америка колкава е. До сега можеа до западен брег да стигнеа ако одеа пешки....

Јака епизода, цело време се билдаше неизвесност и напетост, и сеуште се билда. Исто како Рик едноставно неможеш да веруваш покрај сите фрки :)

Кoнечнo дoбрa епизoдa.
Мислaм декa Рик ќе имa психoлoшки прoблеми пoнaтaму и ќе нaпрaви некaкви кoмпликaции.

Незнам ама имам чуство дека Црнкињава сака да се опне со Рик, а и Рик сака само нема време да мисли на тоа... :)
И јaс истo пoмислив :D

Педерски крај еј :D

Иначе I give it a.... too good to be true.

Моменти кои влијаат на ова:

- Сликите кога Мишон го праша зашто нема луѓе на нив, глуп беше изговорот, демек не испаднала добра сликата;
- Пиштолот што го скри Рик;
- Премногу хепи музиче у позадина кое секогаш у серијава ми е предвесник на нешто лошо.

Може стварно океј ќе бидат луѓето (или секако, единствената алтернатива е дека ќе се дешава кланица), не викам дека и овие сакаат да ги заебат, али нема шанси све да е розево. Може дури и нашиве да направат некој проблем (параноја, предолго време надвор од нормална средина..?). Баш ме интересира како ќе се развива дејството.

Иначе on a side note, кога се вака сите во група и неподелени, многу малце се фокусира серијава на личните карактеристики на индивидуалците. Абрахам двете епизоди пред ова не изусти збор, муабет меѓу Глен и Меги ко једини couple у серијата речиси и да не видовме, Дерил ко да премина во спореден лик, а за Тара да не зборам, моментално е ко да не постои.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom