The Walking Dead

Зошто мекуш? Зошто се обидуваше да ги заштити своите деца, нешто кој секој нормален татко би го направил? После епизодава Рик ќе биде more bad-ass.

Хершел во оваа епизода кулминираше како лик. Прекрасно изведено. Како само беше прикажан конфликтот против вирусот и конфликтот во него самиот. Перфекција. Одличниот избор на музика само ја надополни тензичната атмосфера.

Крајот беше најава за уште понапната сезона. Наредна епизода ќе биде центрирана околу Гувернерот со што изгледа ќе ја одложат конфронтацијата помеѓу Рик и Дерил.

Одамна не ми паднало мука вака за нешто али како им ги остави свињите овој џандаров е срце ми се искина..

кога сме кај децава, примети некој дека до сега не видовме ниедно зомби дете во тие толпите? освен софија

koga sme kaj zombite prv so infekcijata vo zatvorot bese dete...vo ovaa epizoda dete go pregiza tatkoto za raka so pistolot are you BLIND?

Иако темпото на серијата е убаво подесено, со динамични и помалку динамични епизоди, јас многу би сакал ако во серијата вметнат флешбекови ( во стилот на Lost). Не предолги. 5-10 минути во една епизода да видиме кој од преживувачите на апокалипсата како живеел претходно во т.н. нормалниот живот.

Таквиот пристап е добар од повеќе аспекти, прво ќе ја разбие сценската монотонија оти реално веќе сезона и пол се се случува во и околу затворот, исто како шо беше цела втора сезона на фармата- промена на околината добро би дошла.
И второ тоа би било можност да се видат пак некои стари ликови, како Шејн, Лори, Андреа и други.

Прејака тензична епизода,одлична трансформација на Хершел,стариот е ѕвер,премногу упорен и не се предава под никакви околности,многу јак лик.
И со вракањето на гувернерот мислам дека следуваат прејаки епизоди,сезона како никогаш до сега,ми се свига динамиката на сезонава,сите моменти се со значење нема безпотребно тупење.

gM2zgOV.jpg

Сфативме дека епизодава беше наменета за да не внесе во патешествијата на гувернерот, ама можеа да ги вметнат и останативе од затворот. Ме нервираат вакви епизоди што се сконцентрирани само на едел лик. Чекам цела недела за да видам што ќе се случи со грипот во затворот, дали ќе оздрави Глен, како ќе им соопшти Рик на останативе за Керол, како сето тоа ќе го прифати Дерил, како црнчугата ќе реагира... а они ја затупеа само со гувернерот.

za moment guvernot bese kul...steta kratko ke trae...i ke stane pak dosada ko od 3ta sezona..

Дефинитивно најчудна епизода што сум ја гледал го сега. Значи сега за сега како стои ситуацијата- Гувернерот го нема повеќе, но затоа добивме нов лик- фамилијарниот човек Брајан.

Какво чувство имам дека до крајот на сезоната ќа има ептен тешки и мачни моменти, конфликтот е неизбежен ама сега гарант ќе има жртви на сите страни, психопатот колку почовечки изгледа, толку понепредвидлив станува.

Мене ми се допадна ептен епизодава, како и целата сезона до сега, браво! прекрасни кадри, сцени, приказ на емоциите и пред се гувернерот во една поинаква но сепак импресивно одиграна улога.

Ми беше далеку од омилен лик, но после епизодава и тек како го сменив мислењето.

Дефиниција за одлична драма беше епизодава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom