The Walking Dead

Прејака сезонава засега, има јаки заплетки, што е секако можно пошо има повеќе актери. А во исто време не заостануваат и со волкери, секоја епизода има крв што значи не преминува во некоја крим драма. Баш би сакал да ја издискутирам епизодава, ама да почекаме сите да ја изгледаат. (y)

Перфектна сезона досега. Добро е што првите епизоди од сезоната се фокусираат повторно на преживувањето, на зомбите, сега и со болеста, а не само на конфликтите меѓу групи на луѓе како шо беше минатата сезона.

Дерил и три црнци во кола, која иронија а, а и му се свиѓа Мишон така ми се чини.

opasno dobro....mi se svigja deka rik odma ja fati carol so ne ocekuvav da e tolkava budala...

Зошто будала,баш е badass сезонава Керол не ебе жива сила,плус логична работа направи мислеше дека со тоа што ќе ги запали ќе ја уништи и болеста,е сеа таа како се проширила и дали е излечива ќе видиме. А и кои умреа некој небитен лик и таа white trash курвата.....па сеа таа црнчугата ќе изиграва потресен ќе крши ќе онади,јако го намава Рик (y) Ти ебам гнасата циганска.

Инаку интересно е и што и ликовите од оригиналната група не се имуни,Глен го фати болеста,само осеќам дека некое бедно клише ќе ни шибнат,Хершил ќе го лекува па тој ќе се жртвува место него да умре за да остане Глен со ќерка му или така нешто,дај боже да грешам.

Дерил во кола со три црнци и пак изгледа повеќе гето од нив :icon_lol: Слушнаа глас на радиото,после ѕвекнаа невин walker :(

Јако тераат годинава,ми се случува една епизода и по 2-3 пати да ја гледам,нешто што не ми се случи ни еднаш минатата сезона. Ја убија таа бештијата Андреа и се откочи серијата. :P

П.С. Штета за девојчето што се разболи,имаше потенцијал.

Зошто будала,баш е badass сезонава Керол не ебе жива сила,плус логична работа направи мислеше дека со тоа што ќе ги запали ќе ја уништи и болеста,е сеа таа како се проширила и дали е излечива ќе видиме. А и кои умреа некој небитен лик и таа white trash курвата.....па сеа таа црнчугата ќе изиграва потресен ќе крши ќе онади,јако го намава Рик (y) Ти ебам гнасата циганска.

Инаку интересно е и што и ликовите од оригиналната група не се имуни,Глен го фати болеста,само осеќам дека некое бедно клише ќе ни шибнат,Хершил ќе го лекува па тој ќе се жртвува место него да умре за да остане Глен со ќерка му или така нешто,дај боже да грешам.

Дерил во кола со три црнци и пак изгледа повеќе гето од нив :icon_lol: Слушнаа глас на радиото,после ѕвекнаа невин walker :(

Јако тераат годинава,ми се случува една епизода и по 2-3 пати да ја гледам,нешто што не ми се случи ни еднаш минатата сезона. Ја убија таа бештијата Андреа и се откочи серијата. :P

П.С. Штета за девојчето што се разболи,имаше потенцијал.

gnasa e crnjava,ali sestra mu e bonbonce...partali....inace potegot na kerol ne e za opravduvanje vo nikoj slucaj...osven ako ne bile veke walkeri pa gi ubila i gi zapalila..

gnasa e crnjava,ali sestra mu e bonbonce...partali....inace potegot na kerol ne e za opravduvanje vo nikoj slucaj...osven ako ne bile veke walkeri pa gi ubila i gi zapalila..

Не се знае,јас мислев гарант Карл е,тоа испадна Керол.

Како и да е,пак мислам дека на крај највеќе од човечки фактор ќе страдаат отколку од болеста,цигото кога ќе дознае дека Керол ги убила ќе сака да ја убие,тука Дерил ќе се убаци и ќе стане калакурница.

Карен реагираше for the greater good па донекаде можам да ја разберам но не верувам дека умреле и станале зомбиња пошто ако станале зомбиња и ги убила и запалила тогаш немаше да и биде тапа да им каже на сите што се случило,чим криеше ги убила и запалила за да го спречи грипот од ширење.
Што знам,во таков пост апокалиптичен свет донекаде можам да ја разберам Керол,а секако можам да го разберам и гневот на црнњата.
Како и да е ако дознае црнњата,некој дефинитивно ке умре :D

Еј колку ми го правеше кејфот Саша.Што ја разболеа мамата :D Фацка ипол е, се надевам нема да ја скебаат.
MV5BODE5ODEyNDY1MF5BMl5BanBnXkFtZTcwODk2MzY2OQ@@._V1._SX640_SY512_.jpg

Него црнецов како шабански изреагира.Ја да бев Рик ќе му скршев нозе,па цел живот после на раце да иде.Што му се сипа црнчугана така,а Рик нит крив нит дужен ми дигна притисок :D

Секако оправдано, расте гледаноста. Него зашо пише the least surprising renewal ???

Инаку ме заинтересира како сфати Рик дека Керол е "убиецот"... не заприметив. -.-

Абе тоа отисокот на вратата беше многу ниско. Најверојатно некое од девојчињата го има оставено. Е сега дали тие сами ги убиле овие па Керол им помогнала во останатото ќе се разјасни понатака. Не верувам дека Керол би ги убила овие двајца со настинката толку лесно.

Ќе биде интересно наредна епизода со овие што отидоа по лекови. Треба да заминат низ илјадници walkers, да ги најдат лековите и да испешачат 50 милји? назад до затворот. И се тоа за 24 часа бидејќи овој вирусов многу брзо дејствува.

Мишон-Дерил? It already happened :D. Штом рече Мишон дека веќе и пренел вошки кога се пријави да оди по лекови беше јасно. Разговорот во колата само ја расчисти ситуацијата меѓу нив двајца

Глупости,не збореше за такви вошки......а и се заебаваше сигурно со таков тон го кажа,башка пред сите во советот yeah right.

3 години ги местат Керол и Дерил за сега да го усерат тоа,башка треба ли Рик со некоја да заврши?
:D
Чисто поведра и попуштена улога и дале на Мишон сезонава зошто сите се жалеа минатата сезона дека само ќути и се мршти.

Заебанција беше тоа за Мишон и Дерил, мора да ја сменат сликата за Мишон од претходна сезона кога ретко зборуваше, ама затоа делеше ровачки погледи наоколу. Мислам дека Дерил во скоро време нема да го видиме со никого, а и поарно, не сакам да забегаат со патетика и љубовни проблеми... Имаше потенцијал да станат добар пар со Керол, ама ептен го затераа нивниот однос накај братско-сестрински. :confused:
Него колку јака трансформација доживеа Керол како лик.
TWD_S3_-_Carol.png

Од жена што се плашеше од сенката на мажот и‘ и јадеше ќотек без приговор, стана цврста и борбена жена која донесува одлуки кои не се воопшто лесни, ама мора да се направат за општо добро. Само штета што заразата се прошири...
едит: Само што ја видов сликата на фб па да ја вметнам и неа :)
1393450_782382758454551_623972793_n.png

Само пофалби за сезонава, интересно ќе бидне.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom