The Walking Dead

Само не ми е јасно веќе која е поентата на серијава, што е целта кон што се стремат ? Да има пример некои шпекулации за некои безбедни места, за некаков лек, некоја друга интрига или некој расплет на некоја мистерија или некоја завера позади сево ова па ликовите да се насочени кон тоа ќе ја разберам поентава на серијава. Вака веќе нема поента, само борба за преживување и кога ќе им текне не креаторите може ќе ги убијат сите и тоа ќе биде тоа. Значи во ред е во однос на акција, на живот во постапокалиптично време, тие работи се одлично направени но сепак е серија треба да има и некоја поента кон што се стреми.

Поентата на серијата е слична како со (грубата дефиниција за) поентата на животот - да преживееш и да најдеш место безбедно и со покрив над глава за себе.
Сепак има задниска приказна, која многу малце ја форсираат а тоа е радио гласот кои го слушаме еднаш во сезона (последен пат во кола кога беа Дерил и екипа црнци) дека има некој камп. Значи дејствието би требало да се префрли кон тоа, но сеа за сеа гледаме само гол опстанок.

5-та сезона ќе одат во Вашингтон. Имам спомнато во преходни мислења. Таму би требало нешто да се деси, логично е.

леле сеа за сеа ми пишти серијава изглеав две епизоди и одвај чекам да се вратам ме унеце у пм. јака ми се зашто го сакам тој срвајвинг стајл :D ....а него иам неколку прашања
-што ке биде со црниците од првата епизода -таткото и синот
-дали со кинезот од втората епизода Гвен ќе се спојат негде надвор од градот
- дали полицаецов -главнава улога ќе дознае дека жена му се дупеше со тој колегата ? мн прашувам ејј :P :D

1.леле сеа за сеа ми пишти серијава изглеав две епизоди и одвај чекам да се вратам ме унеце у пм. јака ми се зашто го сакам тој срвајвинг стајл :D ....а него иам неколку прашања
2.-што ке биде со црниците од првата епизода -таткото и синот
3.-дали со кинезот од втората епизода Гвен ќе се спојат негде надвор од градот
4.- дали полицаецов -главнава улога ќе дознае дека жена му се дупеше со тој колегата ? мн прашувам ејј :P :D
1. Нема да си толку возбуден кога ќе стигнеш до трета сезона :D
2. Стрпи се, ќе дознаеш.
3. Стрпи се, ќе дознаеш.
4. Стрпи се, ќе дознаеш.

комиње епизода
сонот на мишон глупости
исфорсирани дешавки... глупи дијалози..
тоа па црвот карл гласот му мутира лол

давајте го дерил следна, нека ја спасува серијава

леле сеа за сеа ми пишти серијава изглеав две епизоди и одвај чекам да се вратам ме унеце у пм. јака ми се зашто го сакам тој срвајвинг стајл :D ....а него иам неколку прашања
-што ке биде со црниците од првата епизода -таткото и синот
-дали со кинезот од втората епизода Гвен ќе се спојат негде надвор од градот
- дали полицаецов -главнава улога ќе дознае дека жена му се дупеше со тој колегата ? мн прашувам ејј :P :D

site se mrtvi...ups pogresna tema

ептен ја затупеа.. ептен - има право погоре шринк ама и родаст е у право.. серијава стана монотона затоа што кој што прави само преживуваат и еден со друг се помагаат а од друга страна оној гласот што беше на радиото сигурно има некакво значење е сега мислам дека крааааааааајно време е ( ако не е и касно веќе ) да откријат што е со сигналот и да дознаеме нешто повеќе за истиот

Знам дека нема но ќе продолжам да верувам во таа кратка оптимистичка надеж дека the most fucking annoying карактер ever тако речи Карл, ќе го скинат.

Многу нелогичности со зомбињава има и ме нервира тоа.

Ваљда нема да глеаме како го тупат со глупи дешавки до крај на сезонава.

ццц па не си вистински фан на TWD ако не ти се допадна епизодата, такви се сите стартови за нова полу сезона, малку полагано темпо после динамичната претходна епик епизода, не знам јас што очекувате... а и за Карл сум објаснувал сто пати ме мрзи сега до повторувам, на крај краева ако не ви се допаѓа не гледајте што да ви правам..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom