Уф заврши серијата. Финалето "Made in America" имаше премиера во неделата (завчера) во САД и Канада и заврши со контроверзен крај. Не ми се верува дека Чејс навистина сакаше да биде контроверзен иако мораше да очекува дека ќе има муабети околу финалето (последната сцена поточно). Да ги кршиш сите ТВ шаблони и повеќето филмски треба многу 'муда' со оглед на тоа што сега ќе има ДВД сет, па книги и чуда, а незадоволството на многу после завчера може да влијае на продажбата. Но Чејс за среќа ги мрзи своите фанови (тие ретардираните што гледаа поради убивањата) што е за мене прекрасно, фали мизерија во ТВ индустријата наспроти желбата да се направи 'кул' серија базирана на пресврти (ала Лост) или 'режимски' тип на серија (Хаус МД десетта серија со доктори во болница) така да си кажа што си има да каже и ја заврши серијата во свој стил.
Made in America е ироничен наслов, во епизодата гледавме многу Амерички коли, ФБИ агенти, осомничени за тероризам, од друга страна made во гангстерискиот жанр значи влегување официјално во 'Семејството' без можност за излез. Имаше епизодата (како и серијата) многу егзистенцијалистички тонови, а крајот беше врв на паранојата и неизвесноста. Не не лаже Чејс, не нуди 'решение', ниту пак се прави дека нуди, само ги кажува проблемите што ги гледа во Америка. Како што кажа ЕјЏеј "It's like America...I mean this is still where people come to make it. It's a beautiful idea..."