The Ramones

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
добро ви текнало да отворите тема за еден од најлегендарните бендови на 20век, омилени албуми ми се halfway to sanity, brain drain,

Луѓе !!! Кај сашо од паркети на мајспејс пишуваше дека летово е можно да дојде Мarky Ramone у Скопје и дека тие ќе биле нешто како предгрупа !!!! Ама ако е вистина дека Маrky доаѓа у Скопје !!! КРАААЈЈЈ !!!! АУУУУ АУУУ АУУУ ЌЕ БИДЕ!!!

Рамонес мајца, фризура ко Џони = еден копиљ, ама баш копиљ, на рок фест.

Имало бе и од младинава што поштува историја.

Него, кој има да каже збор два за Ди Ди Рамоун? :pos:

Pa vaka...od moja gledna tocka, Dee Dee Ramone bilo mn talentirano momce :)) ne, sala na strana, stvarno...Vo pocetokot od nivnoto postoenje, Dee Dee bil vodecka gitara i vokal. Potoa, inspiriran od faktot deka Paul McCartney go koristel psevdonimot Paul Ramone, nabrzo potoa site clenovi go zemale RAMONE kako svoe prezime, na idea na Dee Dee. Nekolku meseci po nivnoto oformuvanje, Dee Dee se opredelil za bas, peenjeto mu go prefrluvaat na Joey (koj bil tapanar), a za tapanar go zemale Tommy. Na 5ti juni 2002 godina, Dee Dee bil najden mrtov od pregolema doza na heroin...tolku od mene za Dee Dee :toe:

Dee Dee изненадувачки иако изгледаше и се однесуваше ко џанки безнадежен, или тотално неинтелегентен дечко, пола од песните во секој албум се негово дело/идеја.

Па ако не сте знаеле, Ди Ди ги напраи толку познати Рамоунс, само штета више ги нема.. Им завидувам на сите што ги виделе( Пример на чичко ми ) кога биле у југославија..

Па ако не сте знаеле, Ди Ди ги напраи толку познати Рамоунс, само штета више ги нема.. Им завидувам на сите што ги виделе( Пример на чичко ми ) кога биле у југославија..
Паметен човек,тој чичко ти :helou:

Најбољи група нон стоп ги слушам.Некој да не знае што е во превод:Ramone/s?
Превод...???
Ја колку што знам демек некој од Битлсите во сите хотели се пријавувал како Некојси Ramone ...и на Рамонси демек од тоа им дошло инспирација да се крстат така...е сега колку е овоа точно...???

Prior to the success of the Beatles, McCartney would sometimes use the stage name Paul Ramon(e), a name that inspired the Ramones to name their band. "Paul Ramone" was his credited name as guest performer (bass and vocals) on the Steve Miller Band song "My Dark Hour".
Извор

А сега преведено:
Пред да стане славен со Betales, McCartney понекогаш го употребувал името Paul Ramon(e), име кое ги инспирирало Ramones за името на нивниот бенд. Како Paul Ramone бил запишан како гостин изведувач (бас и вокал) на песната "My Dark Hour" од Steve Miller Band.

може некој да разјасни на кратко за нас неписмените,кој е Marky кој е Dee Dee а кој Johny??

2 страни, за Ramones.
2 страни!?
Разочаран.

disappoint2.jpg

Do you wanna dance under the moonlight? ^^

Gi slushav ednash odamna, ne sum nekoj kojznae kakov fan. Nekoi 10 pesni im znam.../:
I'll get better, I promise. Don't kill me The Ramones fans ):

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom