Сега само што ја догледав 3тава епизода и мене најмногу ми се допадна од предходниве две(да не беше и тоа со грциве ке беше 10/10),а најверојатно затоа што акцијата во битките (1ва и2ра еп)е во темнина и во џунгла па не се има комплетниот доживљај кој го имав во Band of Brothers. И Неславните копилиња на се супер али Пулп Фикшн е мастерписот на Тарантино така и овдека Пацифик не е лош туку напротив е сосема добар али Band of Brothers е моментот или со други зборови ѕверската мини серија.
пс- Да се собериме десет души и да ја задоволиме Стела затоа што Леки сам неможе :tv:
Зегер, чекај, не избрзувај со оценувањето зато што никој до сега ја нема серијата изгледано цела
Мислам дека кажав погоре, за оние кои сакаат акција, најдоброто од неа ќе го видат кога ќе биде епизодата со Иво Џима, тука акцијата е неизбежна.
п.с. Тематиката на Pulp Fiction и Inglorious Basterds не е иста
@D_NazGUL: Ако сеуште се немаш снајдено околу даунлоадот на четвртата епизода, контактирајме по ПП и ќе ти испратам линк, тука не смеам
Зегер, чекај, не избрзувај со оценувањето зато што никој до сега ја нема серијата изгледано цела
Мислам дека кажав погоре, за оние кои сакаат акција, најдоброто од неа ќе го видат кога ќе биде епизодата со Иво Џима, тука акцијата е неизбежна.
п.с. Тематиката на Pulp Fiction и Inglorious Basterds не е иста
Грејт само што ја гледав 4тата епизода и слободно можам да кажам дека стануваат подобри и подобри епизодите но сепак лошо е кога серијата уште не почната и ставија бренд-од креаторите на Band of brothers па се гуши од таа мини серија затоа што е споредувана со неа,а да ја ставеа како самостоен проект ке беше нешто друго.(Иначе за тематиката на Тарантино јебеш ја нема ,
кога Хитлер загинал во француско кино
)
Еве и уште нешто од некој турчин што забележа а и јас забележав во разговорот меѓу Леки и Гркињката- http://www.imdb.com/user/ur9146669/comments
во кој се искажува невистинит факт за Грчко Турската војна во која сеуште тазе од професорот ми е во ум дека Грците ја нападнаја Турција а не обратно али нвм.
И брате не ме разочарувај -Зи Џрман сум не зегер барем ти снеч го имаш гледано
Грејт само што ја гледав 4тата епизода и слободно можам да кажам дека стануваат подобри и подобри епизодите но сепак лошо е кога серијата уште не почната и ставија бренд-од креаторите на Band of brothers па се гуши од таа мини серија затоа што е споредувана со неа,а да ја ставеа како самостоен проект ке беше нешто друго.(Иначе за тематиката на Тарантино јебеш ја нема ,
кога Хитлер загинал во француско кино
)
Еве и уште нешто од некој турчин што забележа а и јас забележав во разговорот меѓу Леки и Гркињката- http://www.imdb.com/user/ur9146669/comments
во кој се искажува невистинит факт за Грчко Турската војна во која сеуште тазе од професорот ми е во ум дека Грците ја нападнаја Турција а не обратно али нвм.
И брате не ме разочарувај -Зи Џрман сум не зегер барем ти снеч го имаш гледано
Band of Brothers е доволно успешна серија за да ја изостават, сакам да кажам дека сето тоа е маркетинг трик, плус алудираат дека после така добра серија, следува нешто ново, во ист стил што ќе привлече многу гледачи.
п.с. Милион пати да го прочитав твојот ник немаше да ми падне на памет ЗиЏерман, поима неам зашто
Ја изгледав првата епизода на The Pacific и да бидам искрен не ми се допадна баш многу, да не избрзувам пред време ама серијава дефинитивно не ми делува на величина од типот на The Band of Brothers. Во првиот воен мини серијал имаше сцени и кадри од кои се дешаваше морници да ме полазат, кога ќе ми текне само на The Day of the Days и на Easy company кои што на бреговите на Нормандија слетаа во невозможни услови, каква сцена беше тоа, небото и морето беа преплавени од амерички авиони и воени бродови, а Германциве жестоко ги напаѓаа со противвоздушната одбрана и тешката артилерија, а наоколу насекаде падобранци летаат, јеботе каква сцена, па тоа ни на филм го нема. Да не ги спомнувам подоцнежните битки низ Франција по тоа ридовите и во француските села, или пак повторното враќање на фронтот во Холандија кога Американците и Германците се спукаа кај Ајнтховен, потоа тешката битка во шумите кај Бастон, каде Американците победија но претрпеа големи загуби, немаа доволно храна и муниција и постојано беа бомбардирани. Имаше некоја тензија во битките, немаше некој кој што апсолутно ќе доминира, дури и победничката страна победата ја плаќаше со многу загубени животи. Сето тоа некако ја правеше серијата многу реална, а особено кога ќе видиш ранет човек или некој што настрадал од шрапнел на граната со откината нога или рака или дупка на телото со дијаметар од 10 сантима. За разлика од The Band of Brothers
тука првата работа што ја приметив е што комплетниот батаљон кој се истовари на островот беше некако на купче, немаше одделни водови кои си имаа свој претпоставен, ниту видов да се почитуваа војничките чинови на да речеме поручници или капетани. Второ што не ми се допадна е што првата битка траеше многу кратко и се одвиваше навечер, не се гледаше баш кој со кој се бори, а и Американците многу лесно ги добија Јапонците. Јапонците први нападнаа, возвратија Американциве, Јапанците почнаа да се понашаат ко камикази и почнаа да трчаат у јуриш дур овие ги решетаа и тоа беше одприлика се.
Ќе кажам не сум гледал други епизоди, па можда е рано да прогнозирам, но мислам дека серијава е далеку од квалитетот што го понуди The Band of Brothers.
После петтата епизода, долга акција и во шестата епизода. Пацифик станува се поинтересно, во шестата епизода ја има најжестоката акција до сега, следуваат повреди, жртви, сцените се исполнети со ефекти над ниво, со одлични цитати ... се на се одлична епизода.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.