The Killing

• Креатор на темата Креатор на темата Io Sono Interista
  • Време на започнување Време на започнување
nekako na twin peaks mi udira prikaznava...ne bi se osmelil da go cepkam toa delo...

Додека брмчиме за Game of Thrones, да не заборавиме:

Killing-key-art_510.jpg

Засенета е ептен поради Троновите. Можеби и заслужува.

GoT e најпопуларен ама оваа серија баш ми е по ќеф така да со нетрпение ја чекам. Вечерва планирам да ги ѕирнам репризно последните 2-3 епизоди.

Не викам дека серијата е лоша, напротив, има некоја добра, мистична атмосфера, добра глума, интересна приказна. Ама понекогаш ми изгледаше како да ме заебава. Ќе ја гледам премиерата веднаш кога ќе излезе, односно после GoT.

Почна, со дупла епизода, се превртија наопаку :) Фил Ајви е најјак!

Ауу доста пријатно изненади 1-та епзода од 2 сезона, браво.

Таман ќе помислам дека приказната оди во една насока т.е. кон разјаснување на убиството, и ќе се подаде некој „сомнителен лик“ кој е овонеделниот осомничен. Red herrings galore. На крај ќе испадне дека убиецот е Линден, или вонземјани, или пак можеби јас. Сепак, бидејќи веќе една година (нивни петнаесет дена) чекам да дознаам кој ја уби Роузи Ларсен, не се откажувам сега. Колку и да е исцрпувачки.

Дури сега најдов време да ја изгледам епизодава и доста добра беше.
Тргна малку во друга насока сезонава, па ќе видиме што ќе направат.
И дефинитивно еден Господ знае кој ја убил Рози Ларсен.......не сум сигурен ни сценаристите дека знаат точно :)

Дури сега најдов време да ја изгледам епизодава и доста добра беше.
Тргна малку во друга насока сезонава, па ќе видиме што ќе направат.
И дефинитивно еден Господ знае кој ја убил Рози Ларсен.......не сум сигурен ни сценаристите дека знаат точно :)

Meне за првпат да ми се допаѓа тоа што одредена серија се одолговлекува, реков еднаш дека серијава има нешто уникатно во неа што ја прави доста интересна и несекојдневна, што е до мене ваквиот развој на настаните во кој у игра се многу големи играчи и се е многу заплеткано воопшто не ми речи, напротив создава еден впечатливо силен мистериозен набој (y)

Одлично заврши третата епизода од 2 сезона, ќе биде и те како интересно. :D

Малку ме загубија со тоа тетоважата и со ранецот а Фил Ајви, уствари со се што Фил Ајви направи... Ако сега е се во ред, го сменил ранецот од „добри причии“ а е за да заташка убиство... што е со онаа намештаљката со сликата, за кого ја одработи? И што е со „самоубиството“ во станицата, тоа вклучува многу полицајци кои очигледно се корумпирани...

Малку ме загубија со тоа тетоважата и со ранецот а Фил Ајви, уствари со се што Фил Ајви направи... Ако сега е се во ред, го сменил ранецот од „добри причии“ а е за да заташка убиство... што е со онаа намештаљката со сликата, за кого ја одработи? И што е со „самоубиството“ во станицата, тоа вклучува многу полицајци кои очигледно се корумпирани...
Па тоа е она што ме нервира. Претеруваат со лажните наговестувања. Холден прво беше лош, па добар, па лош, па пак добар, па ептен лош, па накрајот добар и наместен. Сценаристите се заплеткуваат се' повеќе. А намештаљката со сликата уствари мислам дека ја одработи за поголема цел бидејќи беше сигурен кој е убиецот. Инаку е добар дечко, ама само сака правдата да излезе на виделина, без разлика на средствата. Друго, наводното самоубиство многу глупо го изведоа, со ефтини трикови со камерата, поради кои сега ќе треба да чекам 53 епизоди за да дознаам дали е самоубиство или не. Таман, кога за некоја сезона конечно ќе дознаеме кој ја уби Рози, нека се зафатат со самоубиството.
Се мислам да ја баталам. Никаде не оди, дејствата се вртат во круг, три епизоди чекавме за Холден и црвената конечно да се сретнат. Плус, ова со Рози ептен се одолговлечи, милион скандали и' изнајдоа, не би ме изненадило и вонзејмани да уфрлат на крај.

Не, јасно е дека не е самоубиство, ковер-ап сторијата е нејасна. Башка, Фил Ајви знае дека е убиство што го прави дрти.

Фил Ајви откако го стави Холден на аватар секогаш кога ќе го видам го викам Ајви, исто како што после Шрек кога ќе го видам Еди Марфи, гледам магаре :pos:

Да, првиот пат ме збуни малку си реков дека не сум приметил нешто во серијата, или па дека глумецот се вика така, што ми беше чудно бидејќи знам дека е скандинавец. Енивеј, уште наредната епизода и' давам на серијата фора, ако не се случи ништо ја баталувам. Еве, вака јавно да си кажам. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom