The Killing

• Креатор на темата Креатор на темата Io Sono Interista
  • Време на започнување Време на започнување
Се шалев де за ГоТ, знам дека прв почна, али сепак, од други серии и обврски немав време за таа, а моментално неам место во компјутерот, така да ќе почека до 1ви август :)

Иначе со оглед на тоа што е крими, дефинитивно влегувам во таргет групата, за серии се можам да гледам освен Вампирите на Ана Рајз :D
Shame on you boy.....shame on you :(

Он - топик, прочитајте го убаво првиот пост, не реков дека е фантастична серија или must-see, но мислам дека е добра и се потрудив да ја опишам за да си ја најде таргет групата на форумов. Ти иначе си во сите таргет групи, секаде го пикаш носот :)

Кажи ми дали е подобра од Persons unknown?

Кажи ми дали е подобра од Persons unknown?
хахаха... не знам... :) Во секој случај мислам дека нема ништо слично од ТВ серии во моментов, така да ќе добиете нешто поинакво па дали ќе ви се допадне не знам. Драма е во суштина, акцијата е минимална, не очекувајте спектакуларни бркотници и чуда. Многу реалистична серија е.

хахаха... не знам... :) Во секој случај мислам дека нема ништо слично од ТВ серии во моментов, така да ќе добиете нешто поинакво па дали ќе ви се допадне не знам. Драма е во суштина, акцијата е минимална, не очекувајте спектакуларни бркотници и чуда. Многу реалистична серија е.

Ајде ќе ја спуштам.

Зашто бе баш вие што сте увек незадоволни од моите предлози, ми ги слушате предлозите? :)

Зашто бе баш вие што сте увек незадоволни од моите предлози, ми ги слушате предлозите? :)

Ова за мене? Тебе ти се бендисуваат Лост и Persons unknown - како да не ти ги слушам предлозите? Btw глеј ја Harper's Island.

Оф топик Влијанието на Лост е толку големо што ми се чини слободно може да се додаде бо македонскиот речник, сите знаат што значи.

Само ја и Срцеее ја имаме изгледано Harper's Island изгледа.
Iosono, не очекувај многу сезони, дека нема логика. Едно убиство е, ќе ти скурчи уште една максимум.

Ова за мене? Тебе ти се бендисуваат Лост и Persons unknown - како да не ти ги слушам предлозите? Btw глеј ја Harper's Island.

Оф топик Влијанието на Лост е толку големо што ми се чини слободно може да се додаде бо македонскиот речник, сите знаат што значи.
Не знам, обично Persons Unknown ми ја спомнуваат оние кои ме пцујат што им ја предложив :)

Iosono, не очекувај многу сезони, дека нема логика. Едно убиство е, ќе ти скурчи уште една максимум.

Да, 2-3 максимум... ама и подобро така, и онака секогаш првите сезони се најдобри.

One by one... priceless :D

Туку времето целото тмурно што убаво придонесува за атмосферата. Освен што го прикажуваат процесот за расветлување на убиството, доста време посветуваат и на семејството на Рози, на тагувањето и справување со немилиот настан, што придонесува да се повржеш и да сочуствуваш со нив.

Ај некој да ми прати the-thing-which-must-not-be-named од 12 епизода у пп, пошто ја што симнав, не е добро.

Иосоно, извињавам се, life or death situation :D

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Од серијата најмногу ми се допаѓаше пилотот (поточно втората епизода)... Имав големи очеуквања, но на крај ќе ми остне во сеќавање како просечна серија.

Серија со многу падови и премногу за АМЦ (ако се земат ББ и ММ).

Требаше да оди еден случај една сезона, ова не им е најдобро решение. А и сценаристот се губеше од епизода во епизода, како да не знаше каде да ја води серијата, премногу неодлучно, финалето не ми се допадна. Нелогичности како стигнуваа детективите до одредени сознанија се посебна приказна...

А таа мајката на Rosie!? :eek: Не знам дали е толку лоша глумица или сценаристот е толку за никаде... Најодвратен лик од цела серија.

А таа мајката на Rosie!? :eek: Не знам дали е толку лоша глумица или сценаристот е толку за никаде... Најодвратен лик од цела серија.
Мајката на Рози според повеќето критики е најдобра засега, може да заработи и некоја номинација. Не навлегувам во дискусија, само информативно.

Стигнав до 9тата епизода, останатите моментално се ставени на download...
Солидна серија, ако на ИОсоно со тек на време му се допаднаа детективите, јас уште не можам да ги сфарам, може да личат на наркоманчиња, на бејбиситерка, на студент на електро, но детективи? Толку некомпитабилни личности не сум сретнал на серија.
Интересно е тоа што е правена според некоја данска серија, па не е класично американско сценарио...
Најубаво се гледа филмов ако не се замараш со тоа who killed Rosie, ќе има уште доста пресврти...
Се согласувам и за семејството на Роси, можеби најдоброто нешто од серијата.
И тоа што ја гледам серијава не значи дека ИОсоно има одличен сенс за серии, џаст фор д рекорд :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom