The Handmaid's Tale

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Ја завршив.
Многу бавно почна сезонава, до 4та епизода ништо не се случуваше, освен подготовките. Дури во 7-9 епизода се сетија дека е крај и треба да се активираат, па набутаа се во три епизоди.
Кинематографски - врв. Многу убаво изгледаше се. Во поглед на снимање ми сметаше само постојаното зумирање на Џун како цмиздри и тажната и фаца.
9та епизода беше многу добра. Ама севкупно, ја усраа серијата. Зошто? Чекаш 6 сезони за ослбодување, за бунт, за акција. Го решија во 5 минути. Спасувањето на Џун од бесилка и напдот на авионите. Следна сцена - фридом. Епа глупо беше. На крај го убија и мојот омилен лик, Лоренс. Заради него ми беше интересна серијата, каков карактер!
Прочитав дека и во книгите нема реунион меѓу Џун и Хана. Добро е, нема да има уште една сезона.
Како што кажав во предниот пост - првите сезони се врв и можат да се мерат со најдобрите серии. Падна нивото подоцна, нешто со што најдобрите серии не се одликуваат.

А и да додадам - Серена лепотице :love:. Особено на крајот, со спуштената коса.

9та епизода беше многу добра. Ама севкупно, ја усраа серијата. Зошто? Чекаш 6 сезони за ослбодување, за бунт, за акција. Го решија во 5 минути. Спасувањето на Џун од бесилка и напдот на авионите. Следна сцена - фридом. Епа глупо беше. На крај го убија и мојот омилен лик, Лоренс. Заради него ми беше интересна серијата, каков карактер!
Ова ^^ И плус - од почеток се мачеа не знам колку сезони некако да успеат да избегаат од Бостон во Канада, за во последна сезона да си се шетаат на релација Канада - Бостон - Канада кој стигне и како стигне, без никакви проблеми.
Прочитав дека и во книгите нема реунион меѓу Џун и Хана. Добро е, нема да има уште една сезона.
Ја немам читано книгата, ама јас ко што знам, истата завршува со крајот на првата сезона. Од тука натаму се е оригинален материјал. Е сеа знам дека Атвуд објави некоеси своевисно продолжение, ако не се лажам Бегемот го преведе и тоа на македонски, ама не сум сигурен дали од него црпеле материјал во подоцнежните сезони или стварно се беше оригинално.

Ја немам читано книгата, ама јас ко што знам, истата завршува со крајот на првата сезона. Од тука натаму се е оригинален материјал. Е сеа знам дека Атвуд објави некоеси своевисно продолжение, ако не се лажам Бегемот го преведе и тоа на македонски, ама не сум сигурен дали од него црпеле материјал во подоцнежните сезони или стварно се беше оригинално.
IMG_4276.jpeg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom