P
PewDiePie
Гостин
Се гледа дека Надал е селско дете, само на земја знај да игра![]()
Тоа е тоа.
Адио Рафа you will be missed.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Се гледа дека Надал е селско дете, само на земја знај да игра![]()
Ne, Darcis izigra fantasticen tenis za oko, ama toj luksuz i taa sloboda mu ja dade ocajniot Nadal koj na ovaa podloga denes izgledase kako tretorazreden teniser, Darcis ne bese limitiran, ne bese ogranicen, da igrase protiv bilo koj drug od Federer, Nole ili Marej ke izgubese so 3-0, ili, da bese onoj Nadal na vremeto koj uspea da zavladee i so London.Значи ти викаш дека Надал беше слаб (заради подлогата) а не Дарцис толку јак?
Тоа е муабетот кој го пишувам во последниве постови. Нормално е да има спротиставени мислења, нормално е едни да викаат дека Надал бил слаб, а други дека Дарцис бил јак.
И нормално е фановите на Рафа да го викаат првото, дека Рафа бил слаб а не Нарцис јак. Не знам што не е јасно, тоа би било кај секој тенисер и неговите фанови така, а не некои сеа пасат трева тука како „они така не“.
Пишав, еве и пак. За секој резултат треба да има склоп од двете ствари. Исто и денеска, за овие 3-0 не може да биде виновна само добрата игра на Нарцис, 3-0 е, не 3-2, затоа виновна е и лошата игра на Рафа.
Како и да е, ова е дебакл за Рафа, без разлика што е на трева и никој не очекуваше освојување на Вимболдон. Губење во прво коло на гренд-слем, огромен удар врз самодовербата. А турнир на трева нема друг, така да ова ќе влије многу бидејќи има уште година дена до поправниот. Поправен каков што имаше денеска за лани но не го искористи.![]()
Koj kao si ja naredil, nekoj sea, nekoj nedela dena pred da zapocne turnirovИ одеднаш...
![]()
Не се согласувам, ова денес беше нешто што се случува ретко.Поштовање има уште поголемо од сеаИ покрај ваков пораз отиде и даде автограми што не е случај за никој од големата 4ка после порази у вака рана фаза. Шампион и у пораз. Рафа царе!
од сега турнирот па натака ќе биде, барем од мој аспект.
![]()
Darcis sigurno gubese ako go izgubese tretiov set, ne deka nesto psihicki ke mu nashteteshe toa, on pokaza deka e psihicki spremen uste po prviot set, potvrda za toa udri i vo vtoriot, ali bese apla izmoren, i nemase shansa da izdrzi uste da igra so istoto tempo sto ne bi bilo slucaj so Nadal. Veke imase digresija kaj Darcis u tretiot set ali retko koj ja primeti radi uzasniot denes, Nadal.Инаку шо е работава со Надал кога сервира за сет, на 6:5 во вториот сет сервираше, најчесто ги плескал асови, сервис винери и слични лесни поени, ако беше 1-1 во сетови, мислам дека тука веќе ќе беше крајот на Дарцис or whatever the fuck.
introto od Thunderstruck (ac/dc) go pravea sea ...публикава на Хјуит Вавринка
извинете за офтопик :blush: