The Championship Wimbledon | 24 јуни - 7 јули, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Вака така лесен ждреб за роџер :icon_lol:

А демек Надал игра на највисокото негово ниво?

Дај не ги терајте ваквите муабети, две у едно е. Надал игра катастрофално (сервисот му е мизерија, форсира слајсови ала Федерер и ниту еден не му е асален, едино трчањето и форхендот му се добри но ова не е земја).

Секако, не е ко лани со Росол кога Росол тепаше само заради ужасниот Надал. Денеска овој Дарцис игра ко ненормален, сервисот му е одличен, тактички одлично го влече Надал. И тој ќе биде сомелен во наредните 2 кола максимум, но денеска гази и за тоа нема дилеми.
Dude, ne e problem do nivoata, do podlogata e, Darcis be, Darcis, Federer so zavrzani oci da mu igra bez zaguben set ke tepa, rutinski. Rosol ne bese slucajnost, so toa sto togas Nadal ne pauzirase so meseci, zemjata se znae sto znaci za Nadal, niz cela negova kariera, vidi go odnosot samo na tituli, epa sea ovoj Nadal i te kako se razlikuva od onoj koj na vremeto vladeese vo svetskiot tenis. Nisto cudno, nisto nevoobicaeno e ova, naprotiv. Povredata mu se desi vo mnogu sjeban period od karierata, mnogu tesko ke bide za nego da igra na ostanative podlogi, mnogu.Ova i na Stefan mu go zborev na fejs, bukvalno sve sto kazav u toj muabet denes se realizirase, zatoa i bese onoj post moj pred wimboldon, deka bubreg stavam za toa deka Nadal ne osvojuva, teorija nemase, samo tesko razbirlivo e ova za hardkor fanovite na Nadal, prasanje e dali nekad ke se soocat so ova.

sad but true. Mene zal me fati za Nadal denes, alal mu vera na Darcis, ne sakam da go omalovazam negoviot uspeh, fenomenalen bese, fenomenalen, kako izigra zvaka mu cast, cel mec go izgleav i repriza da fatam pak ke go pustam radi nizata jaki poeni i fantasticni slajsovi, ali protiv ovoj Nadal na treva ogromen e brojot na teniseri sto mozat da triumfiraat.

Лесно ми е да изгледам паметен покрај тебе.

Мило ми е.

Со кој диоптер гледаш бате?

Поентата ми е дека денес Надал е оној кој игра слабо и му дозволи да игра на Дарцис онака како што играше. Можеби Дарцис ја изигра најдобрата партија, ама Надал беше катастрофално лош. Ме потсети на она со Росол, затоа и така пишав. Играч од топ 5 на ранг да изгуби во прво коло треба само во него да си ја гледа кривицата.

First time Nadal's been knocked out in the 1st round of a grand slam.

Тоа е тоа. Јас за главен фактор за отпаѓањет го посочувам Stefan-kobe. Никаква замореност, лоша игра, јака игра на Дарцис. :P

Moeш да почнеш да наплаќаш за да ставиш некого на аватар... :cautious:

Мило ми е.

Поентата ми е дека денес Надал е оној кој игра слабо и му дозволи да игра на Дарцис онака како што играше. Можеби Дарцис ја изигра најдобрата партија, ама Надал беше катастрофално лош. Ме потсети на она со Росол, затоа и така пишав. Играч од топ 5 на ранг да изгуби во прво коло треба само во него да си ја гледа кривицата.

Прочитај го постот од Syn па можда ке сватиш зошто Надал бил ''лош'' ;)

Дарцис изигра феноменално тоа е несомнено, трагедијата е што веројатно уште на наредната ќе го изеде стапот со 3-0, тоа е тоа што ме фрустрира, па после ќе бидат муабетите дека изгубил Рафа од некој треторазреден тенисер, а уствари истиов изиграл на ниво на врвен тенисер во тој меч. Се надевам дека грешам и дека подолго ќе издржи Дарцис на турниров, заслужува после првиов меч. Шанса за кеиф и ситење на хејтерите на Надал, искористете ја, ви се може. Тешко дека некој очекуваше ваква разврска уште во првото коло, срамот е голем, но тоа е што е, продолжуваме понатаму.

Ajт доста му беше, не може тука да брише трагови, ко на РГ и Паскал Марија не беше судија изгеа. :X3:
Великанот две години по ред не може да помине второ коло, уште повеќе не ги ни одбрани 40те поени од лани. :vozbud:
Успешна сезона како и да е ги освои Бразил Опен, Чиле Опен, Мексико Опен. :coffee:

Гледајте спектакл сега. :P

Dude, ne e problem do nivoata, do podlogata e, Darcis be, Darcis, Federer so zavrzani oci da mu igra bez zaguben set ke tepa, rutinski. Rosol ne bese slucajnost, so toa sto togas Nadal ne pauzirase so meseci, zemjata se znae sto znaci za Nadal, niz cela negova kariera, vidi go odnosot samo na tituli, epa sea ovoj Nadal i te kako se razlikuva od onoj koj na vremeto vladeese vo svetskiot tenis. Nisto cudno, nisto nevoobicaeno e ova, naprotiv. Povredata mu se desi vo mnogu sjeban period od karierata, mnogu tesko ke bide za nego da igra na ostanative podlogi, mnogu.Ova i na Stefan mu go zborev na fejs, bukvalno sve sto kazav u toj muabet denes se realizirase, zatoa i bese onoj post moj pred wimboldon, deka bubreg stavam za toa deka Nadal ne osvojuva, teorija nemase, samo tesko razbirlivo e ova za hardkor fanovite na Nadal, prasanje e dali nekad ke se soocat so ova.

sad but true. Mene zal me fati za Nadal denes, alal mu vera na Darcis, ne sakam da go omalovazam negoviot uspeh, fenomenalen bese, fenomenalen, kako izigra zvaka mu cast, cel mec go izgleav i repriza da fatam pak ke go pustam radi nizata jaki poeni i fantasticni slajsovi, ali protiv ovoj Nadal na treva ogromen e brojot na teniseri sto mozat da triumfiraat.

Значи ти викаш дека Надал беше слаб (заради подлогата) а не Дарцис толку јак? :)

Тоа е муабетот кој го пишувам во последниве постови. Нормално е да има спротиставени мислења, нормално е едни да викаат дека Надал бил слаб, а други дека Дарцис бил јак.

И нормално е фановите на Рафа да го викаат првото, дека Рафа бил слаб а не Нарцис јак. Не знам што не е јасно, тоа би било кај секој тенисер и неговите фанови така, а не некои сеа пасат трева тука како „они така не“. :)

Пишав, еве и пак. За секој резултат треба да има склоп од двете ствари. Исто и денеска, за овие 3-0 не може да биде виновна само добрата игра на Нарцис, 3-0 е, не 3-2, затоа виновна е и лошата игра на Рафа.

Како и да е, ова е дебакл за Рафа, без разлика што е на трева и никој не очекуваше освојување на Вимболдон. Губење во прво коло на гренд-слем, огромен удар врз самодовербата. А турнир на трева нема друг, така да ова ќе влије многу бидејќи има уште година дена до поправниот. Поправен каков што имаше денеска за лани но не го искористи. :)

Неговиот дел од годината го одигра феноменално. Навака, не знам дали некој очекуваше да биде така лесно. Уште на почеток ви реков, Надал овде не е фаворит, и ако веќе ги редев го ставав четврт. Сега може да ја анализира неговата игра и играта на Дарсис кој одигра феноменално, но оние кои викаат дека од него повеќе не може да се очекува нешто сериозно на тврда подлога се во право. На моменти го гледав нозете во место му стоеја.

Нејсе. Мислам дека каква анализа и да падне ќе биде сеедно. Овој човек на Гренд Слем на тврда подлога тешко ќе гура натаму. Мене ќе ми остане омилен посекако, но тоа не значи да се биде субјективен по секоја цена.

Сега навистина би сакала да ги видам Роџер и Новак во финале. Тоа би бил извонреден меч. Мада, пак стојам дека Роџер ми изгледа дека тешко ќе стигне до финале пошто Мареј е тука (не и невозможно нели), а Новак не би требало да има посебен проблем, освен Бердих.

П.С: Да срамен е поразот, но не можам да ви ја разберам омразата кон играч како Надал, не знам како поинаку да толкувам вакви постови.

Ne e kriv Nadal. Kriv e vujko mu Toni sto go laze deka moze da go stigne Novak na ATP. Podobro za nego sto ispadna bidejki ako prodolzese sigurno pak ke go povredese kolenoto. Neka si bide sreken sto uspea RG da go osvoi no sepak za da go istrca maratonot ke treba mnogu i toa kako. Na negovo mesto jas pak bi se cuval za RG dogodina. Neka si go cuva negoviot dvor koj za vlakno ke go izgubese i neka e sreken na toa.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom