The Championship Wimbledon (23.06. - 06. 07. 2014)

• Креатор на темата Креатор на темата the_kop
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
затоа се седи во карантин дента пред меч, без мобилни, без ништо. Трета светска војна да избие не треба да се знае.

Џабе е, не иде тоа така во тенисот. Колку и да сакаш да се изолираш сепак не може скроз да си изолиран. Мораш да изработиш сабајлечки тренинг, мораш да спарингуваш со некој, а сето тоа ствара да видиш и чуеш доста работи, па колку и да би бил изолиран од мобилни, компјутери и слично.

На Халеп не би ставал многу пари, а на Џоле милијарда би му ставил. Тревата и е најслаба подлога на Халеп и ако негде може да изгуби од Бушар тогаш тоа е тука. Но, и тука е одлична Симона, мора да се напомене. Од друга страна Бушар е офанзивец и страшно погодува, во одлична форма е и очекувам тесен меч во кој ќе одлучуваат нијанси. Мислам дека ќе има три сета, а се надевам дека ќе тепа Бушар.

За Ноле не објаснувам премногу, едноставно не гледам како Димитров може да го победи.[DOUBLEPOST=1404355927][/DOUBLEPOST]П.с. Заборавив да споменам една работа. Дали сега Новак е гнаса и прљав играч (се знае за кого зборам да не потенцирам) со тоа што покажа со раката на судијата дека Чилич ја допре мрежата при оној смеч на 6-5 во третиот сет? Буквално истата ситуација од Ролан Гарос лани, каде беше фрлано со дрвја и камења по Надал како он покажал со прстот кон судијата, демек судијата слеп бил и не гледал.
najposle nazad doma , taman na vreme da gledam Wimby na raat.
Stef , jas koga sakam na nekoj da mu posocham , pecnam , direktno u faca be , shto kruzish . Prvo , dvete sluchki se nebo i zemja , zborot ,,bukvalno,, ne go upotrebuvaj besmisleno . Gledaj gi dvete sceni , Syn ubavo ti objasni , bukvalno kako da me citirashe . Da ne se povtaram i povtorno elaboriram so klipovi zoshto za mene Rafa e gnasa , ama vo idnina nemoj da gi ramnish Rafa i Djovak , bidejki srbinot e najmalku tri levela nad Nadal vo ferplejot , korektnosta i pochitta kon protivnikot.Samo eden pokazatel , nitu Novak nitu Fed , pa eve i Marej , koga gubele iznenaduvachki od poslabo rangirani, ne pravele lud rivalitet i antagonizam kon protivnikot (pobednikot od toj mech de ) , eve primer Fed od Stakovski , a Rafa gi ima cel spisok , Rosol , Soderling , Berdych , pa posle toa se raduva na osvetata kako nezdrav , nebare go osvoil Wimby.Toa dovolno zboruva za kakov karakter e, odnosno spored mene gnasa.
Dvete sluchki se nebo i zemja i bash pokazuva kako dvajcata razlichno reagiraat na ista ili slichna situacija, Nadal ispanichen da ne propushti sudijata da sankcionira , a Novak bash nonshalatno kao glej go shto glupost pravi Marin.

Мене па "срцуле" ми е Рафа, само кога ќе се изџигери онака ВАМОСССССССССС на некој посран поен против Росол и сл пропалица , ми иди да го акнам телевизоров.

А Новак на пример не можи да не го сакаш ко ќе почни да драматизира ко в театар да е некој ко ќе погоди линија. Се чуди, па горе гледа, раце крева па уште една тура чудење.

Nole se sretnal so Federer za vreme na wimby, fedex ne iznese detali od razgovorot ali stanuvalo zbor za negovata familija i toa kako on funkcioniral otkako stanal Tatko. :)
Fedex vika, ke ostane toa megju nas, ali ako nekoj trebase da mu gi dava ovie soveti, togas najdobro e toa da bidam jas. :D

true story.

Uste eden primer kako se funkcionira vo teniskiot svet, do dusa dovolno e da se pogledne reportazata pred mecot Cilic - Nole, sto zborese Ivanisevic ( samo radi Cilic denes ne navivam za Novak ), a sto Cilic ( iako poveke mu odgovaral Tsonga, i imal 0-9 so Nole, navival za nego ), za da se ukapira toa, i treningot pred mecot eden do drug go odrzaa, vie tuka na forumov oci si vadite

p.s. a ovaa kanagjankava, go otekue za biber, a ja licno smetam deka covek treba da e mentalno zaostanat i iskriven za da se opsednuva so justin fucking bieber

Последно уредено:
Ноле е фер плеј, а тоа што милјарда пати ја опцул публиката, го прави уште поголема ферчина. И да, тие драми кога некој ќе погоди линија и мене од такт ме вадат, па цитати КАКО ЈЕ МОГУЧЕ или не знам што и тие крстења и гледање кон небото. Ептен е фер.

ne zbori gluposti ^
momentalno e najfer teniser na planetava, nema stranski novinar sto toa ne go potenciral, i RG so angliski komentatori go gleav istoto go zborea za nego, publikata ja ima opcueno u Madrid, i toa bugarite, i za toa ama ic ne mu zameruem sve da im iznaebam po spisok, denes uzivancija ke mi e dur patat ciganite ( grisho e ok, nema nisto protiv nego baska ja kjari sharapova ), za ostanati situacii koga preteruvale u sred poen, site teniseri reagirale na toa, pa Ferer gagjase u del od publika kade imase malo dete zasto mu smetase, fedeks shut up kon pitot na Nole i red drugi primeri ...

Nema teniser sto ne reagiral na dovikuvanjata od publika, na nikoj ne mu e seedno baska sto toa e apla lesperski poteg i na takvite ne im e mesto na tribini, se znae kakva disciplina treba da ima koga trae mecot. Miljarda pati opcul, haha, jako.

Nole se sretnal so Federer za vreme na wimby, fedex ne iznese detali od razgovorot ali stanuvalo zbor za negovata familija i toa kako on funkcioniral otkako stanal Tatko. :)
Fedex vika, ke ostane toa megju nas, ali ako nekoj trebase da mu gi dava ovie soveti, togas najdobro e toa da bidam jas. :D

true story.

Uste eden primer kako se funkcionira vo teniskiot svet, do dusa dovolno e da se pogledne reportazata pred mecot Cilic - Nole, sto zborese Ivanisevic ( samo radi Cilic denes ne navivam za Novak ), a sto Cilic ( iako poveke mu odgovaral Tsonga, i imal 0-9 so Nole, navival za nego ), za da se ukapira toa, i treningot pred mecot eden do drug go odrzaa, vie tuka na forumov oci si vadite

p.s. a ovaa kanagjankava, go otekue za biber, a ja licno smetam deka covek treba da e mentalno zaostanat i iskriven za da se opsednuva so justin fucking bieber
Не верувај со целост на зборовите на Иванишевич. Он мора да даде таква изјава на еден начин кажано, ипак пред камери не се збори се. Јас како што имам разбрано доста пати се имаат пецкано преку медиуми Ноле и Горан, т.е. повеќе Горан преку некои свои изјави. Не верувам толку силно да навива за Ноле...

Иначе не знам што се чудите на вамосирањето на Надал, зар само против Федерер и Ноле треба тоа да го прави? Демек срамота е ако направи против Росол, ЛОЛ.

Андер, зачудувачки е како увек наоѓаш оправдување за Ноле, истото беше и со линијата на Ролан Гарос т.е. аутот), исто е и сега со мрежата. Кога ќе ти спомнам дека Ноле пцуе по публика тогаш тоа нормално е, БАЛКАНЕЦ Е, ваков е онаков е. Затоа останатиот дел од светот гледа на нас како на марсовци, затоа што живееме со тој став, ајде бе Балканци сме нормално е за нас тоа.

П.с. Син, оваа Бушар е изглеа од оние типичните глупи размазени амерички дечишта, со оглед на изјавите што ги дава. Џабе и убавина и се изглеа :facepalm:

Што кажала сеа за Бибер? И друго што ме нервира ептен кај Бушар е гласот, ептен и е машки некако. :D

И што се расправате бе за тоа кој како реагирал на терен. Моменти се тие, цел притисок што го имаш пред и во текот на мечот, цела нервоза што не ти оди, не мислиш воопшто...се може да кажеш/направиш. Мене не ми смета ни Надал кога ќе викне Бамос на небитен поен, оти може него ептен му значи тој поен, му ја крева самодовербата, конечно му успева да погоди нешто што не му одело до сеа...итн итн... Или кога некој ќе и довикне на публиката, исто оправдувам во случај тие да претеруваат. Сеа пцуење не, ама како што викам тогаш си нервозен, мозокот не ти е уклучен и се дешава. :) Дури, иам пишувано, не ми смета ни кршење на рекет ако значи тоа дека ќе си го истури цел бес и малце од малце ќе може да се сконцентрира. :D

Мој впечаток е дека Ноле многу поскромно се однесуваше порано, знаеше да ракоплеска на добар поен на противници, да корегира судија и на негова штета имаше попријатен израз на лицето. Во последно време станал многу нервозен, драматизира кога ќе направи грешка, на лицето му се чита бес и фрустрација. Дали му фали она бр 1 на АТП да се доведе во ред не знам што му е. Исто и Надал не знае да си го контролира темпераментот и изразот на лицето кога е нервозен и остава впечаток на ароганција, ама ако можам да забележам многу помалку од порано, сега некако по ок ми е. Али не го сакам па не го сакам:)
Али од сите што ги имам гледано, мислам дека Дел Потро е најголема ферчина.

Мој впечаток е дека Ноле многу поскромно се однесуваше порано, знаеше да ракоплеска на добар поен на противници, да корегира судија и на негова штета имаше попријатен израз на лицето. Во последно време станал многу нервозен, драматизира кога ќе направи грешка, на лицето му се чита бес и фрустрација. Дали му фали она бр 1 на АТП да се доведе во ред не знам што му е. Исто и Надал не знае да си го контролира темпераментот и изразот на лицето кога е нервозен и остава впечаток на ароганција, ама ако можам да забележам многу помалку од порано, сега некако по ок ми е. Али не го сакам па не го сакам:)
Али од сите што ги имам гледано, мислам дека Дел Потро е најголема ферчина.
Nole e u dosta delikaten period od zivotot voopsto, gleas go sobral federer na samo da isteraat muabet za familija i slicno, kako da funkcionira vo takva situacija, ne moze nekoj da mi kaze deka ova ne vlijae vrz psiha na 1 covek, naled i pari i tenis i sve, sve toa ubavo ali ova vaka ili taka tovar e, ke mora da se posveti istovremeno i na familija i na tenis i mislam deka ke trpi radi ova negovata igra izvesen period, daj boze da sum greska, ke vidime. Dobro u celava situacija e sto jelena go prati kaj i da ide ali na start po poroduvanje tesko toj film da go tera, valjda ke izbalansiraat nekako, baska i edniot i drugiot se dosta posveteni na humanitarnite akcii.

Ja sea se obiduvam da vlezam u negova glava, mozda sum greska, baska za tatko mu izlagaat muabeti deka e neveren, deka tera shvaleraj u Belgrad, nekolku fotki protekoa u javnost, i toa sekako ne e vo red a ovoj e dosta privrzan za svoite. Stoznam, sve si ima svoe ja, mada vaka na teren osetno nisto ne se primetuva, osven oscilaciite koi gi ima vo igrata i padovite, ja nema potrebnata konstantnost i kasno se osvestuva, za drugoto gore dole uste se drzi na nivo ali eve ocekuvam otkako ke stane tatko, eden izvesen period na trpi negovata igra i rezultati i za toa ke imam potpolno razbiranje, jebiga, familija pred sve ostalo.

Nole e u dosta delikaten period od zivotot voopsto, gleas go sobral federer na samo da isteraat muabet za familija i slicno, kako da funkcionira vo takva situacija, ne moze nekoj da mi kaze deka ova ne vlijae vrz psiha na 1 covek, naled i pari i tenis i sve, sve toa ubavo ali ova vaka ili taka tovar e, ke mora da se posveti istovremeno i na familija i na tenis i mislam deka ke trpi radi ova negovata igra izvesen period, daj boze da sum greska, ke vidime. Dobro u celava situacija e sto jelena go prati kaj i da ide ali na start po poroduvanje tesko toj film da go tera, valjda ke izbalansiraat nekako, baska i edniot i drugiot se dosta posveteni na humanitarnite akcii.

Ja sea se obiduvam da vlezam u negova glava, mozda sum greska, baska za tatko mu izlagaat muabeti deka e neveren, deka tera shvaleraj u Belgrad, nekolku fotki protekoa u javnost, i toa sekako ne e vo red a ovoj e dosta privrzan za svoite. Stoznam, sve si ima svoe ja, mada vaka na teren osetno nisto ne se primetuva, osven oscilaciite koi gi ima vo igrata i padovite, ja nema potrebnata konstantnost i kasno se osvestuva, za drugoto gore dole uste se drzi na nivo ali eve ocekuvam otkako ke stane tatko, eden izvesen period na trpi negovata igra i rezultati i za toa ke imam potpolno razbiranje, jebiga, familija pred sve ostalo.
Ја фати поентата и тоа многу добро. Следува доста комплициран период во животот на Ноле.Треба да се венча, очекува да му се роди дете за некој месец, околу татко му спомна веќе ти, година и пол нема освоено Слем. Притисок еден тон, па и више...

Тоа што го спомна дека татко му терал швалерај, ако е вистина верувај дека тоа може да има многу одраз врз неговата игра, за понашањето на терен не верувам, ипак и он а и другите се долги години во тенисот и не верувам дека било што би го извадило од колосек да се однесува нецивилизирано. Али дека играта може да му пати тоа е и те како можно. Сети се на Надал 2009 година, неговите се разведуваа а човекот многу патеше таа година, и таа му е единствената година кога загубил на Ролан Гарос, што доволно говори како разводот влијаел врз него.[DOUBLEPOST=1404477181][/DOUBLEPOST]19 први сервиси по ред за Ноле :eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:
За сега подобар од Гришо и заслужено води.

Последно уредено:
У вториот сет Новак мава по топчето како некоја тенисерка, ти ибам лабилноста.

Не само машки глас, типката има градба на маж, и преширока вилица, само од одредени кадри е убава, ако земеш да ја анализираш малце, добиваш женско со машки одлики - градба.....

И доста веќе за WTA и лепотата, аман.

Едит, каков пад во форма на Ноле, страшно.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom