The Championship Wimbledon (23.06. - 06. 07. 2014)

• Креатор на темата Креатор на темата the_kop
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Гришо има игра, потенцијал и се друго прикажа на досегашниот дел од турнирот. Сите мечеви ги доби со 3-0, освен онај со Долгополов кога беше многу блиску и до пораз. Овде игра улога психичката стабилност, се гледа дека е поправен Гришо на тој сегмент, но дали е доволно поправен за победа на Ѓоковиќ за влез во едно големо финале? Јас искрено имам некоја надеж, но и таа е премала.
И да го загуби првиот сет во мечот, има се уште шанси, но ако е 2-0 за Ноле, пријатно.

Од друга страна пак, второто полуфинале, Раониќ - Федерер... тука палката е во Милош, ќе сервира бомбастично или не. Сите знаеме како ритернира Ноле, па истиот тој Ноле имаше ненормални проблеми против Раониќ и то на земја, во 2 наврати, на еден мастерс беше и на Ролан Гарос, не знаеше како да му направи брејк, што станува збор овде на трева? Исто кога ќе се зема фактот дека Федекс и не ритернира така добро во последно време.. се е можно, но сепак на психичка стабилност големата предност би му ја предал на Федерер, па здравје да видиме.
Мене ако ме прашувате, јас би сакал да гледам финале на аутсајдерите, сосема нов грен слем шампион, Димитров или Раониќ па ајде да видиме. :)

А денеска не очекуваат женскиве дуели, Халеп е фаворит против Бушард.. но не преголем, можно е се, се работи за 2 добиени сета. Во другиот меч дефинитивно Квитова е подобрата тенисерка, има можност за изненадување и тука но сепак Квитова си е Квитова, а и игра добро на турниров. :)

Абе братко споредуваш баби и жаби, небо и земја, како можеш само понашањето на Надал и Новак да ги ставиш во ист контекс, првиот иако е опасен и класа тенисер ама карактеристично за шпанец е плачипичка, а па да него спомнувам вујко ли му е чичко ли му какви се не глупости прави кога нешто не му е по кеф, за разлика од Новак кој е господин човек, кој знае да го корегира судијата на своја штета, достоинствено да прими пораз, љубезност и остали ситници кои за Надал се само поим.
Лол, жити мене не терај сељачки муабети, намерно го спомнав ова иако воопшто не мислам дека Новак е гнаса или нешто слично туку намерно пецнав затоа што лани тука се сереше за однесувањето на Надал а Новак вчера го направи истиот потег, што нормално не е ниту лош ниту неспортски.

И кога веќе спомна фамилија, изгледа не знаеш какво сељачиште е Срџан, татко му на Ноле.

ova na cilic bese hardkor be, kakva blamaza :pos:, Nole onakov, deal with it stav, ok, go jadev poenot, i ne deka mu pokaza na sudijata nesto, mahinalna i instiktivna reakcija so ogled deka toa od Mars se vide, ne pa na teren :), nego onaka si sedese u kjose, u bedna polozba i u stil are you fuckin kiddin me reakcija imase na poklonot so ogled na situacijata na teren u toj poen.

inace finale, fedex - nole, poveke od ocigledno, fedex ako razocara so raonic ondak sta reci :facepalm:, inace u momentov favorit e, treva e u prasanje, i psihata na Nole koj znae da podlegne vo vakvi situacii, pogotovo protiv Federer koj od uvek mu bil nezgoden protivnik, osven momentalno na zemjena podloga vo situacija Nole da nema nikakov problem so povredi.

p.s. i vujko mu i tatko mu na nadal se opinoci, u surat gi gleas i znaes deka se gomca, tatko mu na fedex e najbolji, likeaboss so toa brkot, mu nema raven.

Аха да, Ноле махинално изреагирал. ;) Двојни стандарди брат. :)

Јас типувам на големо изненадување во мечот Федекс со Раонич. Ако Милош сервира онака како што сервираше против циганчето, не гледам како Федерер ќе му направи брејк. Штоп ритернот на Федерер е смешна работа, Милош на секој таков ритерн ќе се извлекува на форхенд и ќе си удира пенали. Во тај брејковите серверот секогаш е во голема предност. За другиот меч, Новак во 3, евентуално во 4 сета. Димитров игра убаво за око, но нема ментална па и физичка сила да се носи со Новак.

Женските полуфиналиња ќе бидат многу интересни. Квитова има 5-0 со Сафарова, но барем 3 од тие мечеви беа многу неизвесни. Имам претчуство дека Сафарова може да изненади. Халеп е подобра од Бушар, но на трева ќе биде неизвесно.

Последно уредено:
Стеф не знам што си запнал да го браниш гнасата па ти. Запамти, Рафа е гнаса, сељак и плачипичка, Новак е Џентлмен, Господин, цвеќе.
Вечер ќе те испрашам дали си научил!

Абе братко споредуваш баби и жаби, небо и земја, како можеш само понашањето на Надал и Новак да ги ставиш во ист контекс, првиот иако е опасен и класа тенисер ама карактеристично за шпанец е плачипичка, а па да него спомнувам вујко ли му е чичко ли му какви се не глупости прави кога нешто не му е по кеф, за разлика од Новак кој е господин човек, кој знае да го корегира судијата на своја штета, достоинствено да прими пораз, љубезност и остали ситници кои за Надал се само поим.

Батали сега вујко, вујна, стрина.
Ако ги гледате Надал и Ѓоковиќ, гледајте ги само нив.
Федерер јавно им кажа на заќутат на родителите на Ѓоковиќ зашто правеа огромна галама. Тони пак е познат по коучингот.

Новак е за нијанса пофер играч, ама Надал го направивте на ниво на еден Матераци.

Аха да, Ноле махинално изреагирал. ;) Двојни стандарди брат. :)
koi dvojni standardi ziti sve :), deluvas zbuneto apla, nole samo pokaza so rakata na nesto krajno neocekuvano, hrvatot reketot ke go srksese od sto ja zakaci asalno mrezata, nema tuka nikakov standard, i pomina pole, ocigledno, i ja rasljaka mrezata, ocigledno, ne se potepa nole da go potencira toa, sedese u kjos i samo pruzi raka, on veke deluvase sooceno so faktot deka go gubi toj poen, i onaka mahinalno pokaza kon mrezata zasto realno od nikade se desi greska koja mnogu retko se slucuva vo teniskite mecevi, pogotovo vo takvi klucni situacii. Znaci stanuva zbor za ista greska, ama reakcijata ne bese ista, ne bese identicna, i nema apsolutno nisto loso u toa posocuvanje so ispruzena raka, instiktivna reakcija, nisto poveke.

Najdi gi dvete videa i analiziraj gi reakciite, ako do tolku veke se zamaras i cepidlacis, neznam sto drugo da ti kazam najiskreno, mada ja nisto neam kazano za reakcijata na Nadal nit pak sum go kritikuval za toa, ko da ne se desila, da bese ova nekoe sudisko ubeduvanje, greska koja moze da pomine kaj sudiite, Nole ke mu go prepustese i onaka apla izgubeniot poen na Cilic vo toa sum 10000% ubeden, i moze e jedini u teniskiov svet denes, sto toa bi go napravill ko so Stepanek. Ova bese klasicen amaterski poteg i brukanje, Nole poveke radi toa taka reagirase otkolku da mu posoci na sudijata nesto sto od krajot na univerzumot mozese da se primeti i nesto sto Sekogas se sankcionira vo tenisot, paket 2 u 1 imase tuka Cilic na krsenje na pravilata i toa e toa.

koi dvojni standardi ziti sve :), deluvas zbuneto apla, nole samo pokaza so rakata na nesto krajno neocekuvano, hrvatot reketot ke go srksese od sto ja zakaci asalno mrezata, nema tuka nikakov standard, i pomina pole, ocigledno, i ja rasljaka mrezata, ocigledno, ne se potepa nole da go potencira toa, sedese u kjos i samo pruzi raka, on veke deluvase sooceno so faktot deka go gubi toj poen, i onaka mahinalno pokaza kon mrezata zasto realno od nikade se desi greska koja mnogu retko se slucuva vo teniskite mecevi, pogotovo vo takvi klucni situacii. Znaci stanuva zbor za ista greska, ama reakcijata ne bese ista, ne bese identicna, i nema apsolutno nisto loso u toa posocuvanje so ispruzena raka, instiktivna reakcija, nisto poveke.

Najdi gi dvete videa i analiziraj gi reakciite, ako do tolku veke se zamaras i cepidlacis, neznam sto drugo da ti kazam najiskreno, mada ja nisto neam kazano za reakcijata na Nadal nit pak sum go kritikuval za toa, ko da ne se desila, da bese ova nekoe sudisko ubeduvanje, greska koja moze da pomine kaj sudiite, Nole ke mu go prepustese i onaka apla izgubeniot poen na Cilic vo toa sum 10000% ubeden, i moze e jedini u teniskiov svet denes, sto toa bi go napravill ko so Stepanek. Ova bese klasicen amaterski poteg i brukanje, Nole poveke radi toa taka reagirase otkolku da mu posoci na sudijata nesto sto od krajot na univerzumot mozese da se primeti i nesto sto Sekogas se sankcionira vo tenisot, paket 2 u 1 imase tuka Cilic na krsenje na pravilata i toa e toa.
Hahahaha brat u pravo si za se ali ti a i mnogu drugi navivaci na Nole ne bevte potencirani vo mojot post, i samiot znaes na kogo mislev. Jas apsolutno mislam deka Nole pravilno postapi i nema nisto loso vo taa reakcija zatoa sto poenot bese negov. Muabetot mi bese deka ista bese situacijata i lani so taa razlika sto Nadal pokaza so prst a Nole so reket. Ama ako ti teknuva lani tuka nekoi go pravea Nadal od gomno podole sto mislam deka e totalna glupost. Aj nvm da ne terame bezveze muabeti u temava za wimbledon, treba da se igraat zenskive 1/2 finalinja. Koj ne naviva za Bouchard toj e peder :P

Sent from my Grand X In using Tapatalk

dobro znam na kogo aludirase, ja cisto da posocam deka reakciite bea razlicni, a i treba da se zeme vo predvid faktot deka ne e isto nadal vs nole, i nole vs cilic, na krajot od denot, Nole uvek protiv Cilic ima Se u svoi race, on odlucuva koj ke pobedi a koj ne, vo dueli na golemata trojka mnogu drugi faktori se u igra, sve moze da e krucijalno i odlucuvacko na krajot. U sekoj slucaj i reakcijata na Nadal togas bese normalna a i greskata na Nole ako ne se lazam ne bese apla primetna od start ko ona vcera na Cilic, jedina nenormalna rabota togas, a i vcera, bea reakciite na mreza kaj Nole i Cilic, krajno nesvatlivi ali da ne se navrakam na toa, still hurts.

Серена затруднела од тренерот:drk::drk::drk::drk::drk::drk:

Глеам дубл меч моментално, и теренот кај што играат е бетер од земјените терени на Ролан Гарос..

Инаку, Квитова сосема заслужено обезбеди финале, се надевам дека на крајот и ќе триумфира.
Интересно второ полуфинале би требало да гледаме.

Штета ако не продолжи или ако се одрази на играта

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom