The Championship Wimbledon (23.06. - 06. 07. 2014)

• Креатор на темата Креатор на темата the_kop
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
najposle nazad doma , taman na vreme da gledam Wimby na raat.
Stef , jas koga sakam na nekoj da mu posocham , pecnam , direktno u faca be , shto kruzish . Prvo , dvete sluchki se nebo i zemja , zborot ,,bukvalno,, ne go upotrebuvaj besmisleno . Gledaj gi dvete sceni , Syn ubavo ti objasni , bukvalno kako da me citirashe . Da ne se povtaram i povtorno elaboriram so klipovi zoshto za mene Rafa e gnasa , ama vo idnina nemoj da gi ramnish Rafa i Djovak , bidejki srbinot e najmalku tri levela nad Nadal vo ferplejot , korektnosta i pochitta kon protivnikot.Samo eden pokazatel , nitu Novak nitu Fed , pa eve i Marej , koga gubele iznenaduvachki od poslabo rangirani, ne pravele lud rivalitet i antagonizam kon protivnikot (pobednikot od toj mech de ) , eve primer Fed od Stakovski , a Rafa gi ima cel spisok , Rosol , Soderling , Berdych , pa posle toa se raduva na osvetata kako nezdrav , nebare go osvoil Wimby.Toa dovolno zboruva za kakov karakter e, odnosno spored mene gnasa.
Dvete sluchki se nebo i zemja i bash pokazuva kako dvajcata razlichno reagiraat na ista ili slichna situacija, Nadal ispanichen da ne propushti sudijata da sankcionira , a Novak bash nonshalatno kao glej go shto glupost pravi Marin.
Тоа што Рафа премногу се радува на победи против послабо рангираните тенисери од кој изгубил претходно и што тоа изгледа ко да бара освета покажува само колку сака да победува и освојува турнири и нејќе да губи од тенисери кој реално не се на негово ниво(Дарцис,Росол,Киригос), иако тоа некад делува арогантно и со доза на омраза према противникот му носи многу титули.Јас мислам дека барем мал дел од гладта за победи и спортската дрскост на Надал да поседува и Ноле ви имал делеку подобри резултати во финалињата Грен слемовите.

Не, Надал се радува заради тактичка природа, со тоа ги нервира и вади од концентрација противниците - ги плаши. Тоа е тактиката на Тони, како и припремата за сервис, и други одлики, све е тоа смислено, и тактика.

Не само машки глас, типката има градба на маж, и преширока вилица, само од одредени кадри е убава, ако земеш да ја аналзираш малце, добиваш женско со машки одлики - градба.....

И доста веќе за WTA и лепотата, аман.

Едит, каков пад во форма на Ноле, страшно.
Таман кога ќе помислиш дека се иде како треба тука е Новак да згреши,според мене доколку би ги гледале на теренот со малку или без шминка Бојана Јовановски е многу поубава од Бушар.[DOUBLEPOST=1404481491][/DOUBLEPOST]
Не, Надал се радува заради тактичка природа, со тоа ги нервира и вади од концентрација противниците - ги плаши. Тоа е тактиката на Тони, како и припремата за сервис, и други одлики, све е тоа смислено, и тактика.
Се сложувам со ова и мене премногу ме нервира он а посебно вујко му со многу нивни тактики(пр. кога се прекина финалето на Ролан Гарос тоа беше највеќе поради Надал и неговиот вујко бидејќи осетиа дека доколку продолжи мечот Надал ќе го изгуби истиот па за тоа вршеа огромен притисок кон судијата и организаторите да се одложи мечот и успеаа во тоа,поради што и го добија мечот наредниот ден и има многу други примери.)Али до сега се покажало многу успешно по Надал, они одат по српската поговорка ;Циљ оправдава средства.

Последно уредено:
Да бе кога Надал ќе викне Вамос, на другиот тенисер одма колената и рацете почнуваат да му се тресат.

Mnogu, mnogu tesko mu ide na Novak protiv Dimitrov. Pri razmena na udari Novak treba cuda da pravi za da zeme poen i srekja go vadi servata. Plus sea Dimitrov ja popravi i servata..

Се врати Новак . (y)[DOUBLEPOST=1404483806][/DOUBLEPOST]Три двојни сервис грешки на Димитров по ред . :pos:

Последно уредено од модератор:
Баш сакам Димитров да отиде во финале, интересно би било да дојде до дуел Димитров-Федерер.
Секако за тоа треба и Федерер да победи што е малку пореално отколку Димитров, но далеку од тоа дека Димитров не може да изненади денес :)

Hahahahahaha koi emocii od Nole, mislam deka radi istrosenata energija pri raduvanjeto vo negoviot servis gem go izgubi gemov so nula. :D

Inace reklamive za tonus lebov na ruski :pos:

Sent from my Grand X In using Tapatalk

Веќе не гледам тенис на спортклуб коа игра српски тенисер. Нема подобар коментатор од Небојша ама коа игра Џоко или некој нивни стварно е пренаклонет у коментирањето. (n)

Primer za toa kako se gubi set vo koj si podobar od protivnikot. Odlicen bese Griso ama glavata nikako da ja sredi do kraj. Mozese i morase da go dobie ovoj mec, Nole osven u prviot set u ostanatite bese vo podredena uloga.

Sent from my Grand X In using Tapatalk

Заслужи Димитров да победи, дефинитивно, аку не победа, петти сет во секој случај. Колку и да негираат фановите на Ѓоковиќ, џупска среќа за него, ама се надевам дека ќе му се наплати во финалето со пораз против било кој тенисер од другиот полуфинален дуел.

Веќе не гледам тенис на спортклуб коа игра српски тенисер. Нема подобар коментатор од Небојша ама коа игра Џоко или некој нивни стварно е пренаклонет у коментирањето. (n)
pa druze, normalno deka ke e naklonet, ova ne e stranska televizija kade on komentira i mora da bide neutralen, srpska e, regionalna e zasto nie sme debili i zavisime od regionalni televizii za da gledame LS, spansko, anglija, italijansko, tenis i red drugi sportovi, on sekako si go podrzuva Nole, ko spanecot na spanska televizija svoite, ko makedonecot svoite i tn i tn, fakt e deka nervira pristrasnosta normalno ama tebe i mene izborot ni e toj, druga alternativa ti e strim i toa e toa ...

Inace glej si na SK i koga igra Novak, moze e pristrasen ali car e ko komentator i moze da se naucat mn novi raboti, a i bez razlika sto e pristrasen si kaza kade Nole go dobi prethodniot set, posle onoj sreken moment so ritrnot, ako pamtis za sto zboram.

U sekoj slucaj, pod difolt se podrazbira pristrasnosta na SK za srbite, za sve sto e od kaj niv, i kosarka i tenis i fudbal, i kaj zenite e isto, jebiga. Nebojsa inace e super ama deluva ko 3 dijazepama ili 1 brufen se da mu iznaebam.

А бе Гришо Гришо... уште малку му фали.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom