The Championship Wimbledon (23.06. - 06. 07. 2014)

• Креатор на темата Креатор на темата the_kop
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Фи фи фи фи фииииииинаааааалеееееееееееееееее :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Апсолутно заслужено, награда за неверојатната сезона, после двете 1/2 финалиња во Мелбурн и Париз време беше и за финале. За титула малце потешко али who cares, битно конечно влезе во едно ГС финале.
:love::love::love::love:

Лол, жити мене не терај сељачки муабети, намерно го спомнав ова иако воопшто не мислам дека Новак е гнаса или нешто слично туку намерно пецнав затоа што лани тука се сереше за однесувањето на Надал а Новак вчера го направи истиот потег, што нормално не е ниту лош ниту неспортски.

И кога веќе спомна фамилија, изгледа не знаеш какво сељачиште е Срџан, татко му на Ноле.
Како што кажа пецна, Новак прави еден ваков потег во две години за разлика од Надал кој често му се случува и затоа ти реплицирав затоа што ``пецна``, инаку членот од фамилијата на Надал му е и тренер, додека Срѓан е публика и е секако сељачиште, но исто така имаш уште 100 такви кои седат на секој меч на трибините, така да пак мешаш баби и жаби.

citav preeska, navodno toa sto go zborel bilo upateno kon devojka mu, pa sama si otisla sto ne im bilo praksa na wimby ... abe drami u picku mater. Go rashljakaa posteno, ko demek prv pat mu e da se izgubi taka u mec i da pocne da tone, vo princip 90% od karierata mu bea takvi ko vcera, osven periodot koga osvoi US open i wimby, spored mene napravi golema greska sto dozvoli Lendl da si ide, on da ne bese uste ke sedese nulata do brojot na grand slam tituli kaj nego.

citav preeska, navodno toa sto go zborel bilo upateno kon devojka mu, pa sama si otisla sto ne im bilo praksa na wimby ... abe drami u picku mater. Go rashljakaa posteno, ko demek prv pat mu e da se izgubi taka u mec i da pocne da tone, vo princip 90% od karierata mu bea takvi ko vcera, osven periodot koga osvoi US open i wimby, spored mene napravi golema greska sto dozvoli Lendl da si ide, on da ne bese uste ke sedese nulata do brojot na grand slam tituli kaj nego.

Не е дека е ова оправдување, ама незнам дали си играл тенис, ако нешто те мачи и тоа да го дознаеш баш 5 минути пред почеток на утакмица, страшно влијае. А ова со Лендл си во право, страшно го имаше смирено психички пред се, и му ја подобри играта на мрежа. Мене ми делува глупав потегов со Морезмо, некако не делува исто женско да ти е тренер, друго е кога машко ќе ти биде, некој кој има прогрмено такви тешки натпревари.

@the_kop
Pa citav deka imal nekoi problemi so devojka mu, t.e. deka nea i se obrakal, nejse toa, nemam igrano tenis ama veke skoro 2 dekadi pratam sport i ne samo vo tenisot, bilo koj drug sport da e vo prasanje, psihata e mnogu bitna rabota, i sekako deka nadvoresnite faktori znaat mnogu da vlijaat vo igrata samo Marej koga e vo prasanje, ova e gledano mnogu pati do sega vo negovata kariera.
Ali eve, i ova da go trgnam na strana, uste na start od turnirov pisav deka ne mi e jasno zasto tolku go precenuvate Marej i go stavate za favorit broj 1, bez razlika na uspehot lani, koga, ko prvo, ne igrase izvesen period i ja ripna Avstralija, se razdeli od Lendl i dolgo vreme bese bez trener, i na krajot, formata ne mu bese sjajna i bese mnogu daleku od onoj post olimpiski period koga pokraj zlatoto na olimpiskite igri uspea da ja osvoi i Amerika a podocna i wimby.

Серена затруднела од тренерот:drk::drk::drk::drk::drk::drk:
Брат линк нешто? Ако е вистина ова е запрепастувачки...[DOUBLEPOST=1404417015][/DOUBLEPOST]
Јас типувам на големо изненадување во мечот Федекс со Раонич. Ако Милош сервира онака како што сервираше против циганчето, не гледам како Федерер ќе му направи брејк. Штоп ритернот на Федерер е смешна работа, Милош на секој таков ритерн ќе се извлекува на форхенд и ќе си удира пенали. Во тај брејковите серверот секогаш е во голема предност. За другиот меч, Новак во 3, евентуално во 4 сета. Димитров игра убаво за око, но нема ментална па и физичка сила да се носи со Новак.

Женските полуфиналиња ќе бидат многу интересни. Квитова има 5-0 со Сафарова, но барем 3 од тие мечеви беа многу неизвесни. Имам претчуство дека Сафарова може да изненади. Халеп е подобра од Бушар, но на трева ќе биде неизвесно.
Повторно не се согласувам со тебе. Велиш не гледаш како Федерер ќе направи брејк, а дали размисли за тоа како Милош ќе направи брејк? Едноставно јас не гледам па како Раонич ќе направи брејк, најискрено... До сега Федерер само од Вавринка изеде брејк на цел турнир, и тоа оној во првиот сет, а тоа е неверојатен податок. Раонич исто е страшен на цел турнир, само два пати го брејкнале.

Тука доаѓаме до еден многу битен фактор а тоа се варијациите. Федерер има варијации и во сервисот и во играта така да очекувам тука да го добие мечот. Во размените Раонич на трева апсолутно нема што да бара, форхенд на форхенд ќе биде уништен, а исто така и со слајсови ќе биде тероризиран, а знаеме како високиот Раонич реагира на ниски топки. По мене ова само Федерер може да го изгуби, не и Милош да го добие.

Жанчето! :love::love:
bouchard-eugenie-wimbledon.jpg

Од тоа свеЦкото, Вимблдон слабо го испратив :mad:. Но вчера и некни поради паузава, ги изгледав повеќето мечеви. Последниве 3 дуели на Бушар беа страшни, а сите ги доби со 2-0 (против Корне беше мислам најјак меч шо сум го гледал во женска конкуренција). Шо да се каже, победите и' делуваат убедливо и рутински, а кога ќе се присетиш колку тесни гемови освоила и ладна глава покажала во клучни и преломни моменти, СВАКА ЧАС! Во сабота мислам цел Свет ќе биде за неа, освен Чешка .. И ќе има коментар на крај ''Роџена је нова краљица Вимблдон-а'' :vozbud:

ПС - Кај мажите очекувам класик Новак-Роџер. :coffee:

12.jpg
На кого му стои повеќе? :D Јас мислам на Киргиос, можеби дека прв пат него го видов со ваква линија. :D

Брат линк нешто? Ако е вистина ова е запрепастувачки...[DOUBLEPOST=1404417015][/DOUBLEPOST]

Bild германски ја растури приказната, така да, мислам дека е точна.

Ова за Мареј изгледа е точно, нешто му се десило 5 минути пред мечот, само што, останува да нагаѓаме.
Дејли Телеграф е влијателен весник, не се трачари од типот на Сан, Дејли Мејл етц...

Bild германски ја растури приказната, така да, мислам дека е точна.

Ова за Мареј изгледа е точно, нешто му се десило 5 минути пред мечот, само што, останува да нагаѓаме.
Дејли Телеграф е влијателен весник, не се трачари од типот на Сан, Дејли Мејл етц...
Што се десило пак со Мареј? :confused:

Што се десило пак со Мареј? :confused:

Нешто му се случило/разбрал нешто ( негативно за него ), и во четвртиот сет викнал на глас: Зарем мораше баш на 5 минути пред почетоков на мечов ? Е сега некој велат случката била со Ким Сирс, ама што точно никој незнае.

Нешто му се случило/разбрал нешто ( негативно за него ), и во четвртиот сет викнал на глас: Зарем мораше баш на 5 минути пред почетоков на мечов ? Е сега некој велат случката била со Ким Сирс, ама што точно никој незнае.
Оф сега гледам си поставил линк погоре, прочитав...

Не најсериозно нешто се случуваше со Енди, прво помислив дека е повреда ама како одминуваше мечот јас не гледав некој проблем од физичка природа. Едноставно он и кога губел поубедливо не играл вака... Ова мислам дека му е најкатастрофалниот меч во кариерата без никакви дилеми. Тотално вон баланс, удирање по топчето како некој аматер, очајна работа со нозе, за сервисот не правам муабет, моментално јас што не знам како да го исфрлам топчето при сервис а не пак да одсервирам, сум Иснер за Мареј. Страшна работа беше мечот со Гришо, очигледно нешто тешко и заебано му се десило на Енди...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom